Črna kronika

Nekdanji mož ugrabiteljice: Ne čudi me, da je to storila

Beograd, 22. 03. 2015 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav so strokovnjaki prepričani, da je šlo pri ugrabitvi deklice v Beogradu za trgovino z ljudmi, pa morda zgodba ugrabiteljev, da so jo hoteli izkoristiti v boju za skrbništvo, le ni tako za lase privlečena. Oglasil se je namreč biološki oče deklice, ki povsem verjame, da so ga hoteli pretentati.

Po ugrabitvi dveletne deklice v Beogradu pristojni še vedno iščejo motiv. Strokovnjaki so prepričani, da je šlo za primer trgovine z ljudmi in da je bila trojica osumljencev, ki je trenutno v priporu, odgovorna le za tranzitni del, ki pa se jim je k sreči izjalovil.

A ugrabitelji so povedali povsem drugačno zgodbo. 26-letnica pravi, da je ugrabljeno deklico hotela izkoristiti za sodni boj v primeru skrbništva. Ugrabljeno deklico, ki je po njenih besedah neverjetno podobna njeni hčerki, je hotela odpeljati na francosko sodišče, kjer bi z DNK analizo zavrnila zahteve njenega biološkega očeta. Slednji naj bi svojo biološko hčer videl le enkrat v življenju, tako da ne bi opazil, da ne gre za njegovega otroka, predstavniki pristojnih institucij pa ne bi opazili, da ne gre za isto deklico, kot je tista na fotografijah dokumentov. Tako naj bi ženska želela dobiti polno skrbništvo nad svojim otrokom.

Ugrabitelji so trije francoski državljani, domnevno gre za družino, ki je na jugu Francije, kjer živi, na slabem glasu.
Ugrabitelji so trije francoski državljani, domnevno gre za družino, ki je na jugu Francije, kjer živi, na slabem glasu. FOTO: POP TV

Tej zgodbi povsem verjame tudi biološki oče deklice, ki se mu zdi povsem verjetno, da bi ga nekdanja soproga hotela pretentati z DNK-jem druge deklice. "Test očetovstva bi morala opraviti v torek, 24. marca," je po poročanju Blica potrdil 26-letnik.

Ko je izvedel za ugrabitev v Beogradu, sprva sploh ni mogel verjeti, zdaj pa, ko dobro pomisli, s kom ima policija opravka, ga to sploh ne preseneča. Družina, ki so jo prijeli srbski policisti, namreč po njegovih besedah ni na dobrem glasu v mestecu na jugu Francije, kjer živi. "Kdor pozna to družino, dobro ve, da je pripravljena storiti kar koli. Ničesar se ne bojijo – ne zakonov in ne posledic svojih dejanj. To so ljudje, ki jih, ko se nekaj odločijo, nihče ne more ustaviti," je povedal.

Pojasnil je, da ga je soproga zapustila nenadoma, ko je bila v osmem mesecu nosečnosti. "Kar odšla je, brez razlage, niti poslovila se ni," je dejal in priznal, da ga je to zelo prizadelo. Ko se mu je rodila hčerka, za to sploh ni vedel. Pravi, da jo je videl le enkrat, pa še to le za nekaj minut, saj so mu zatem prepovedali stike z njo.

Nepovabljen, pravi, se ni želel približevati njihovi hiši. "Nisem hotel, da bi izgledalo, da delam kaj nezakonitega ali da kršim zakon, kar bi kasneje lahko izkoristili proti meni." Težave so se nato le še stopnjevale. "Vse, odkar se je najina hčerka rodila, torej že dve leti, se borim za pravico, da bi jo vsaj videl. Od tožbe do tožbe hodim od enega sodišča do drugega. Bijem večno bitko, da bi le lahko videl svojo hčer."

Ironično je, da bi saga, ki je srbski družini povzročila toliko gorja, njemu dejansko lahko koristila. Zdaj ima namreč malo več upanja, da bo morda vendarle dobil skrbništvo nad hčerko. "Dejstvo, da so ti ljudje v priporu, bi lahko pripomoglo k moji situaciji. Poleg primera v Srbiji proti njim tečejo še trije postopki, ki sem jih v Franciji sprožil, ker so mi prepovedali, da vidim svojega otroka. Odločitev je zdaj v rokah sodišča. Upam, da jo bom imel priložnost objeti in da bo lahko ostala pri meni. Ničesar si ne želim bolj kot to," je povedal.

Sam sicer ne ve, kje je deklica v tem trenutku. "Povedali so mi samo, da je na varnem, pri skrbnikih. Ne vem, s kom je. A pomembno mi je le, da je dobro in da jo čim prej vidim," je še dejal.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ssbobo
23. 03. 2015 22.19
Pa dobro .....a te izrodki kateri so vse to počeli a oni so poDNK-ju z Vzhodne ali z Zahodne Evrope....... ali v tranzitu
Timy15
23. 03. 2015 11.24
+6
Bog daj,da bi deklica imela vsaj vredu očeta,da ji pomaga iz tega pekla ter,da sta srečna!
BellaCiao
23. 03. 2015 08.10
+23
Ugrabitelji si zaslužijo samo eno in edino kazen. Smrtno obsodbo in izvršitev slednje. Ravno tako vsi pedofili, trgovci z ljudmi in človeškimi organi, ter vsa njim podobna "smetana človeštva". Upam močno upam, da živi iz Srbskih zaporov ne pridejo. Ti ljudje bi to ponovili. Take "bolnike" ni mogoče rehabilitirati!
TheMafiaDon
23. 03. 2015 10.06
+6
tako se govori! +++++ tako bi moralo biti tudi pri nas....samo duhovnikov bi zmankalo pomojem ,)
Roxy79
23. 03. 2015 07.54
+15
Takšne ki se ne bojijo zakonov..... poznamo tudi na Dolenjskem koncu...........
ho?emVšolo
23. 03. 2015 09.09
+3
Ramzess
22. 03. 2015 22.29
-2
Strokovnjaki (posplošeno, namesto definirano) seveda vidijo trgovino z ljudmi, ... ta zadeva ki bi bi lahko bila resnična, pa je zanje očitno nova, je ne poznajo in ne morejo sprejeti, kaj še le da bi jo upoštevali kot možnost, kar se od znanstvenika tudi pričakuje, sicer kaže zgolj lastno omejenost. Lahko razumemo, da zagovarjajo kar poznajo, ne pa česar ne.
Misija1
22. 03. 2015 21.46
+28
Klasika! In kaj je lahko naredil ta moski? Zenska se preprosto odloci, da je to to in je odsla, se preden se je otrok rodil! In oce ni vec vreden nic, naeankrat nima nobene pravice vec, na sodiscih se ga obravnava samo kot predmet, ki je oplodil zensko, nic druga! Nic! Nobene pravice, nic! Lahko se joce, lahko se tolce po glavi, lahko dela vse kar je mozno, na sodiscu ne bo dosegel nic! A ni to zalostno? Nekdo, ki ima neznansko rad otroke, svojega komaj caka da se rodi, pa mu zenska recimo pobegne, izgine iz njegovega zivljenja, kot da ni bilo nic. Sodisce pa po defaultu na mamini strani. Katastrofa! Cakam na case, ko se bodo zacele zadeve premikat na bolje, resno! Jaz samo tisti, ki so v podobnih situacijah svetujem, da se resnicno borijo za svojega otroka, do konca! Do konca! Na CSD pokazat, da vam je otrok vse na svetu, tja hodit vsaki teden, da vas bodo imeli poln kufer, da jim boste parali zivce! Sodisce enaka zgodba! Komur zenske kratijo pravico videnja otrok tudi v casu, ko imajo sodno dolocene dneve, vsak dan zabelezit, vsako neumnost ki jo delajo, vsako uro ki vam jo zakonsko kratijo, z vsemi papirji na CSD, povedat, vztrajat, bit strog! 1 krat, 2 krat, tretjic bo dobila sodno izvrsbo in fino kazen, ker krsi dolocila sodisca! Papirje cuvat, jih uporabit na CSD! Vam povem, da vas bodo drugace obravnavali, kar naeankrat bo zadeva lazja! Kar se tice prispevka pa upam, da bodo zdaj tej zenski vzeli otroka in ga dali njemu! Upam, da bo porabil vse kar je mozno, vse kar lahko, da bo lahko s svojim otrokom, katerega verjamem, ima rad bolj kot sebe, bolj kot lastno zivljenje!!
BellaCiao
23. 03. 2015 08.13
+20
CSD Slovenije je ena navadna druščina zavoženih ljudi, ki si druge službe nebi mogli niti najti. Tam enostavno zabijajo čas in sploh ne vedo zakaj so pravzaprav zadolženi oz. kaj bi morali delati. So skupek nesposobnih & lenih državnih uradnikov. Pridejo domov, se pogovarjajo z otrokom 15 minut in ga poznajo bolje kot lasten starš, ki živi z njim od prvega joka. VEDO vse....zaradi našega CSD trpi nemalo otrok, pa tudi nemalo očetov, ki so jim kratene pravice. PODPIS MISIJA!!!!!!!
Lex11
23. 03. 2015 09.29
+6
In takih primerov je tudi pri nas kar nekaj...žalostno,ženske se ne zavedajo,koliko škode s tem delajo tudi samemu otroku...
Mb128
22. 03. 2015 20.30
-14
Mislim, nočem ispast ne nacionalist ne a dejstvo je da za francosko državljanstvo ne potrebuješ francoskega porekla. Torej, kakšnega porekla je ta ženska, kakšnega porekla je (biološki) oče in če bi že tukaj šlo za trgovino z otroki zakaj bi nekdo ugrabil deklico sredi belega dneva in to v glavnem mestu neke države, ki je neglede kaj si mi mislimo o tem mestu le v Evropi?! Zakaj sta si deklici tako zelo podobni čeprav ena živi v Franciji druga pa v Srbiji? A gre mogoče tukaj za sestrici morebiti celo dvojčici?! Kako to, da je ženska-ugrabiteljica ravno našla to deklico na fb-ju?! Skratka, vse to nakazuje na nerazčiščene in tragične odnose odraslih ljudi. Zrelih nisem zapisal zanalašč kajti zreli ljudje nerazčiščene medsebojne odnose razčiščujejo na drugačen, zrel način. Smatram tudi, da se preiskovalci z trditvijo, da gre tukaj za trgovino z otroki samo javno sprenevedajo. Razlog za sprenevedanje pa je nadvse logičen in sila preprost. Nihče, ki je vsaj količkaj normalen si ne želi prati umazanega perila pred pol Evrope. Skratka, tukaj ni šlo za nobeno trgovino z otroki šlo je "samo" za ugrabitev iz osebnih razlogov in če smo količkaj kulturni bi se tukaj moralo končati zanimanje javnosti za ta primer. Vpleteni pa naj svoje zadeve razčiščujejo kjer koli že pa magari na sodišču. Ta trojica, ki je ugrabila to deklico pa tako ali tako čaka zaporna kazen zaradi tega v Srbiji in postopek v Franciji zaradi zlorabe uradnega dokumenta.
yaks
22. 03. 2015 23.02
+7
Če bi bili dvojčici potem bi imeli istega očeta, se ti ne zdi? Kako bi z dvojčico dokazovali teste očetovstva?
496344
22. 03. 2015 19.59
+15
Oce ne ve kje je deklica,da je nekje na varnem lri skrbnikih...Mislim,da bi njima ze lahko zaceli pomagati,da bi se spoznala.Ker po vsem tem,predvidevam,da bo on skrbnik...
snakky
22. 03. 2015 19.02
-4
Da tako daleč najdejo otroka, ki je domnevno podoben tej deklici? So deklico sploh zares videli (je imela na glavi kapo, je bila v vozičku)? Meni se zdijo tole bučke.
scar_face
22. 03. 2015 19.38
+15
Je že bilo povedano, da so žrtev poiskali preko facebooka.
ho?emVšolo
22. 03. 2015 18.11
+45
koliko je takih žensk v Sloveniji, ki se skrivajo za lažnimi prijavimi zaradi nasilja v družini. Pokasira pa seveda moški!