Črna kronika

FOTO: Prehitra vožnja usodna za dva mlada: prvi sopotnik v trčenju v kozolec, drugi med prevračanjem padel iz vozila

Novo mesto, 25. 07. 2016 06.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

40-letni voznik je na dolenjski avtocesti zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, sunkovito zavil in zapeljal preko robnika. Med prevračanjem je iz vozila padel 29-letni potnik in na kraju umrl. V naselju Topolšica pa je voznik osebnega vozila zapeljal s ceste in se zaletel v kozolec, pri čemer je umrl njegov sopotnik, sam pa je zbežal s kraja nesreče.

V nedeljo sta se na naših cestah zgodili dve prometni nesreči s smrtnim izidom. 

Malo pred 21. uro je v prometni nesreči na dolenjski avtocesti med priključkoma Drnovo in Dobruška vas v smeri proti Novem mestu v nesreči umrl 29-letnik, dva udeleženca sta se poškodovala lažje, eden pa huje.

Novomeški policisti so ugotovili, da je 40-letni državljan Bosne in Hercegovine vozil avtomobil iz smeri Obrežja proti Ljubljani. V vozilu so bili še trije potniki, vsi državljani Bosne in Hercegovine, je sporočila Alenka Drenik s PU Novo mesto.

Med priključkoma Drnovo in Dobruška vas je voznik na ravnem delu ceste zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, sunkovito zavil desno in zapeljal preko robnika. Po trčenju v zemeljski usek je vozilo odbilo in se večkrat prevrnilo. Med prevračanjem je iz vozila padel 29-letni potnik, ki je sedel na zadnjem desnem sedežu in med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom.

40-letni voznik, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola, in 52-letni potnik sta se v nesreči lažje poškodovala, 28-letni potnik pa je utrpel hude poškodbe in se zdravi v novomeški bolnišnici, je sporočila Drenikova.

Še pred prihodom reševalcev so krški in šentjernejski policisti s pomočjo občanke hudo poškodovanemu in nezavestnemu 29-letnemu moškemu nudili prvo pomoč in ga oživljali s pomočjo defibrilatorja, vendar je zaradi hudih poškodb kasneje umrl.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Preiskovalna sodnica je za pokojnega moškega odredila sodno obdukcijo, za povzročitelja nesreče pa strokovni pregled. Po zaključeni preiskavi bodo policisti zoper voznika na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V Topolšici voznik trčil v kozolec

Malo pred 22. uro pa je v naselju Topolšica voznik osebnega vozila zapeljal iz cestišča in trčil v kozolec ob cesti. Zaradi hudih poškodb je na kraju umrl njegov 23-letni sopotnik. 

38 letni voznik je vozil osebno vozilo iz smeri Topolšice proti Lomu. V Topolšici je v blagem levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti najprej zapeljal na bankino in nato na travnik ter trčil v steber večjega lesenega kozolca ob desni strani ceste, je sporočila Milena Trbulin s PU Celje.

Celotni del vozila se je zagozdil pod kozolcem, ki se je nato podrl na cestišče lokalne ceste ter na vozilo. V trčenju je na kraju nesreče umrl 23-letni sopotnik, ki je sedel na sprednjem sedežu. Voznik in sopotnik na zadnjem sedežu sta se v prometni nesreči lažje poškodovala.

38-letni voznik je po trčenju kraj prometne nesreče zapustil, policisti pa so ga kmalu po nesreči izsledili v bližini kraja prometne nesreče.

Čez noč so kraj varovali policisti, gasilci PGD Velenje in PGD Topolšica pa danes nadaljujejo z odstranitvijo kozolca in vozila izpod njega, je  sporočil Boris Brinovšek, vodja poklicnega centra PGD Velenje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ker se je kozolec podrl na vozišče, je cesta Topolšica-Lom do sanacije zaprta, je zapisano na spletnih straneh Uprave za zaščito in reševanje.

To je letos deseta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je v prometnih nesrečah umrlo enajst ljudi, je še sporočila Trbulinova.  

V preteklem tednu so se na slovenskih cestah zgodile štiri prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih so umrle štiri osebe. Letos so slovenske ceste zahtevale 78 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 67, so sporočili z Generalne policijske uprave.

22-letnik zaradi prehitre vožnje trčil v leseno ograjo in nato betonsko škarpo

V soboto pa se je huda prometna nesreča zgodila na Trški cesti v Podčetrtku. 22-letnik je vozil osebno vozilo iz smeri Podčetrtka proti Rudnici. V nepreglednem levem ovinku na Trški cesti je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v robnik ob desnem smernem vozišču, vozilo je nato zdrselo čez celotno vozišče proti levi strani, trčilo v leseno mostno ograjo in jo prebilo ter nato trčilo v betonsko škarpo.

Med prevračanjem vozila je 21-letnega potnika, ki je sedel na zadnjem desnem sedežu, vrglo iz vozila in se je izredno hudo poškodoval, je sporočila Trbulinova.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3