Črna kronika

FOTO: Pri Solkanu umrla dva mlada voznika, v Prekmurju pa 60-letni kolesar. Na Dolenjskem hudo poškodovana motorista

Nova Gorica/Lukovica/Trebnje/Metlika, 27. 08. 2016 07.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
U.Z./K.H./STA
Komentarji
0

V nesreči na glavni cesti Plave–Solkan sta umrla 30-letnica in 24-letnik, ki sta čelno trčila, ko je voznica prehitevala vozilo pred seboj. Trčenje je bilo tako silovito, da je iz njenega avta odtrgalo motor, ki je trčil v vozilo, ki ga je prehitevala. V Prekmurju pa je umrl 60-letni kolesar, ki je padel pod priklopno vozilo traktorja. V dveh prometnih nesrečah na Dolenjskem pa sta se huje poškodovala motorista.

V noči na soboto, ob 2.10, se je na glavni cesti Plave–Solkan, izven naselja Plave, zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrla dva mlada voznika osebnih avtomobilov, tri osebe pa so bile lažje telesno poškodovane.

Kot so pojasnili na PU Nova Gorica, je 30-letna voznica osebnega avtomobila, doma iz okolice Nove Gorice, vozila po glavni cesti iz smeri Solkana proti Plavam kot tretja v koloni vozil. V kraju Dolga njiva je pričela prehitevati pred njo vozeči osebni avtomobil v času, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 24-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz Tolminskega. Vozili sta čelno trčili, trčenje pa je bilo tako silovito, da je iz njenega avtomobila odtrgalo motor, ki je trčil v vozilo, ki ga je voznica prehitevala.

30-letnica in 24-letnik sta zaradi hudih poškodb na kraju dogodka umrla. Sopotnik v vozilu 24-letnika je utrpel lažje telesne poškodbe in so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnico Šempeter. Lažje telesne poškodbe sta utrpela tudi voznik in sopotnica v osebnem avtomobilu, ki ga je prehitevala 30-letnica in so ju prav tako odpeljali v bolnico Šempeter.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tako preiskovalni sodnik kot državni tožilec.

prometna nesreča na cesti Solkan-Plave - 2
prometna nesreča na cesti Solkan-Plave - 2 FOTO: PGE Nova Gorica

V Prekmurju umrl 60-letni kolesar

Ob 8.20 pa se je v Lipovcih pri silosih na traktorski oz. kolesarski stezi, ob regionalni cesti Murska Sobota - Beltinci, zgodila prometna nesreča med 32-letnim voznikom traktorja s priklopnikom, ki je prehiteval 60-letnega kolesarja, so sporočili s PU Murska Sobota.

Kolesar svoje vožnje ni prilagodil svojim sposobnostim, tako da bi lahko ves čas vožnje obvladoval svoje vozilo, zaradi česar je izgubil oblast nad kolesom in padel pod priklopno vozilo traktorja. Na kraju nesreče je podlegel hudim poškodbam.

To je sedma žrtev na pomurskih cestah v letu 2016.

V nesreči pri počivališču Lukovica trije poškodovani

V nesreči, ki se je okoli 7.20 zgodila na štajerski avtocesti pri počivališču Lukovica, so se poškodovale tri osebe, ki so jih odpeljali v ljubljanski klinični center, poroča uprava za zaščito in reševanje. Voznik je s kombiniranim vozilom s priklopnikom med izvozom in uvozom Lukovica v smeri Maribora prebil zaščitno ograjo in pristal na strehi.

Posredovali so delavci Darsa, policisti in gasilci, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečencev, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč avtovleki pri nalaganju poškodovanih vozil. Reševalci so na kraju oskrbeli tri poškodovane osebe in jih prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Zaradi prometne nesreče je promet nekaj časa potekal čez počivališče, nastal je zastoj.

V dveh nesrečah huje poškodovana motorista

Nekaj po 11. uri sta se v razmiku nekaj minut na območju Policijske uprave Novo mesto zgodili dve prometni nesreči z udeležbo treh motoristov, traktorja in avtomobila. Kot so sporočili s policije, naj bi se zgodili zaradi prekratke varnostne razdalje motoristov, v nesrečah pa sta se huje poškodovala motorista.

Prva nesreča se je zgodila na cesti od Velikega Gabra proti Radohovi vas na območju policijske postaje Trebnje. Po prvih ugotovitvah policije sta motorista pripeljala za kmetijskim traktorjem z obračalnikom, ko je ta ravno začel zavijati levo. Drugi motorist se domnevno zaradi prekratke varnostne razdalje ni mogel več varno ustaviti, trčil je v motorista pred sabo, nato pa ga je odbilo v obračalnik. 41-letnika so s hudimi poškodbami odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

70-letni motorist pred njim se ni poškodoval, prav tako ne 73-letni voznik traktorja. Za slednjega so sicer ugotovili, da je vozil brez vozniškega dovoljenja in so mu traktor zasegli, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,21 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ogled so opravili prometni policisti.

Druga prometna nesreča se je zgodila na cesti med Metliko in Črnomljem pri Otoku. 54-letni motorist je domnevno zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil pred seboj, s katerim je 41-letnik ravno zavijal levo na stransko cesto. Motorist je padel in se hudo poškodoval, z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico. Ogled so opravili metliški policisti.

O obeh nesrečah sta bili obveščeni tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni