Črna kronika

Po pomurski avtocesti voznik vozil v napačno smer

Ljubljana, 30. 07. 2015 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vožnja v napačno smer k sreči ni imela tragičnih posledic. Na primorski avtocesti sta se zjutraj zgodili dve nesreči: prva, ki je povzročila osemkilometrski zastoj, pri Vrhniki, nato pa še med Uncem in počivališčem Lom v smeri Ljubljane, zaradi katere so zaprli vozni pas, nastal pa je zastoj.

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer, ni dovoljeno voziti po smernem vozišču, namenjenemu vožnji v nasprotni smeri. Za kršitev zakon določa globo najmanj 1200 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Na pomurski avtocesti med Senarsko in Dragučovo v smeri Maribora je voznik rdečega clia danes okoli 11.15 vozil v nasprotni smeri vožnje, zaradi česar je bil po navedbah prometnoinformacijskega centra oviran promet. Vožnja v napačno smer k sreči ni imela tragičnih posledic. Opozorilo so nato po nekaj minutah preklicali.

Sicer pa so policisti včeraj obravnavali kar dve vožnji v napačno smer:

Koprski policisti so včeraj okoli 8.10 prejeli prijavo, da na avtocesti Bivje–Kozina, pred predorom Dekani, vzvratno proti Bivju vozi italijanski osebni avto bele barve. Policisti so vozilo izsledili nekaj minut zatem na pasu za počasna vozila. Ugotovili so, da je 71-letni državljan Italije vozil po hitri cesti od Kopra proti Črnem Kalu. Pred predorom Dekani je ugotovil, da je zgrešil pot za Italijo in pričel voziti vzvratno po pasu za počasna vozila. Zoper njega je bila napisana globa, ki jo je poravnal na kraju.

Le dve uri zatem pa so njihovi novomeški kolegi prejeli obvestilo, da se je voznik znašel na napačni strani avtoceste med mejnim prehodom Obrežje in cestninsko postajo Drnovo. Tudi v tem primeru so se policisti podali na lov za kršiteljem, tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik pa je za 24ur.com potrdila, da so policisti izsledili voznika. Policisti so ugotovili, da je 71-letni državljan Hrvaške sprva vozil v pravilni smeri, nato pa se je spomnil, da nima vinjete, polkrožno obrnil in zapeljal v napačno smer. Tudi njega čaka kazen.

Nesreči na primorki

Na primorski avtocesti med Uncem in počivališčem Lom v smeri Ljubljane se je zgodila prometna nesreča, zaradi katere so zaprli vozni pas. Po podatkih Prometnoinformacijskega centra je nastal zastoj, dolg približno tri kilometre. Posledice nesreče so že odstranjene, promet pa poteka brez težav. 

Tako je bilo pri Vrhniki
Tako je bilo pri Vrhniki FOTO: Promet.si

Okoli 8. ure so policisti prejeli obvestilo, da se je na primorski avtocesti pred Vrhniko, in sicer v smeri Kopra, zgodila prometna nesreča. Policisti so odhiteli na kraj, vse kaže, da ne gre za hujšo nesrečo.

Prometnoinformacijski center je ob tem opozarjal, da sta zaprta prehitevalni in vozni pas. Promet je potekal le po odstavnem pasu. Nastal je daljši zastoj, ki pa je vztrajal še kar nekaj časa, čeprav so posledice nesreče že okoli 9.30 odstranili.

Prometnoinformacijski center je ob tem opozarjal voznike, da morajo med ustavljenima kolonama pustiti dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.

Ker je državo zajel dež in so cestišča spolzka, je potrebna previdna vožnja, dovolj velika varnostna razdalja in strpnost.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luna.3
30. 07. 2015 20.34
+1
Globo plačal na kraju samem, seveda polovično, potem pa zopet nadaljeval svoje početje. Le kakšni zakoni so to?
komandor13
30. 07. 2015 15.38
mogoče bi pomagali močni reflektorji,da bi ga zaslepili,ali pa močna sirena ,da bi se kurbež zbudil
EMINENT
30. 07. 2015 15.08
Naj nvisni ha, MC , ČE GA JE ŠE KAJ V HLAČAH, SLEDI CA---IKOM V KOMBIJU IN PRISOSTVUJE POBIRANJU TL------RINE NA SL--ENSKIH CESTAH!!!
EMINENT
30. 07. 2015 15.10
Mi je rablo v prejšnjem komentarju tako brisat, da je skozi prišel, da je skoraj nerazumljiv! Se oproščam.
EMINENT
30. 07. 2015 15.02
So carinski uradniki sedaj podivjali!!!! Za si napredovanje zaslužit, so hujši ko policaji ratali!!!!! Niso oni krivi, ma njihov šef pa ja!!! Njihov šef je vlada, ki ji voda v grlo teče, njihov šef je vlada, ki naš denar razmetava, njihov šef je vlada, ki nima pojma kako naprej, njihov šef je vlada, ki nima kaj vladat, njihov šef je vlada, ki roti državljane in davkoplačevalce VZEMITE RAČUN!!!!! F---K YOU!!!, nobenega niti pod razno ne vzamem, nasprotno, vsakega privatnika, ki mi bo račun hotel izstavit bom enostavno od----al.
Indigo Pingvin
30. 07. 2015 14.18
-3
Tudi romuni imajo, tako kot slovenci, obvezno cepljenje. Dr. Coultard povezujenevrološke poškodbe po cepljenjih s pojavom povečanja kriminalitete v odrasli dobi. ...
Sentis
30. 07. 2015 13.56
Malo še pa ne bom več upal na avtocesto. Saj pa dnevno berem o več primerih, kako se nesposobni vozniki vozijo v nasprotno smer.
deltoro
30. 07. 2015 13.44
to je itak naša vlada nesposobna,kok jih mora umret da jim pride u glavo da neki ukrenejo.....
MaunelNeuer
30. 07. 2015 12.41
-2
jas si skor ne upam več na autobahn, ka je s temi ljudmi? a delajo samomore?
urban.decay
30. 07. 2015 12.24
-1
Voznik Petrolove cisterne je bil umorjen. Na pocivaliscu na katerem se je ustavil ga je ubila romunska mafija katera se je hotela znebiti romunskega tozilca, tovornjak pa so ukradli ter priredili nesreco.
Jožajoža
30. 07. 2015 12.26
-2
bravo, še en, ki trdi ,da je kučan za vse kriv. janša, hvala bogu, da vas je vse manj. narava sama poskrbi za takšne, ki niso sposobni živeti v skupnosti..
urban.decay
30. 07. 2015 12.28
+1
no dej, informacija je iz zanesljivih virov. zakaj se ni prsl v javnost se pa sam upras!
mentorhercul
30. 07. 2015 12.58
-1
o tem je bilo govora že prvi dan.................
numlk
30. 07. 2015 11.58
+7
A ni že skrajni čas, da dars in policija nekaj ukrenejo glede tega? Zdej pa se to dogaja že vsak dan, celo večkrat. Katastrofa