Črna kronika

Nevarni vrtiljak

Göteborgu, 15. 07. 2008 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V švedskem zabaviščnem parku se je zrušil vrtiljak, na katerem so bili predvsem otroci. Najmanj 40 ljudi je ranjenih, dve osebi sta utrpeli hujše poškodbe.

V nesreči, ki se je zgodila v zabaviščnem parku na zahodu Švedske, se je poškodovalo najmanj 18 oseb, so sporočile oblasti. Med vožnjo z vrtiljakom Rainbow, ki se je zrušil, sta se dve osebi huje poškodovali, je povedala tiskovna predstavnica reševalnega centra Monica Grandin in dodala, da natančno število poškodovanih še ni znano, vendar podatki, da se je poškodovalo 40 ljudi, držijo.

V nesreči se je poškodovalo 40 oseb.
V nesreči se je poškodovalo 40 oseb. FOTO: Reuters

Na kraj nesreče – v zabaviščni park Liseberg v Göteborgu, je, po poročanju CNN, prihitelo 25 vozil nujne medicinske pomoči. V času nesreče je bil vrtiljak nabito poln, je še povedala Grandinova. ''Na take vožnje gredo predvsem otroci, vendar še ne vemo, koliko izmed ranjenih je otrok,'' je povedala. Menedžer zabaviščnega parka Peter Andersson, ki je bil takrat v službi, je povedal, da se je nesreča zgodila zaradi okvare. ''Kot vem, je kolo vrtiljaka zdrsnilo z nosilcev,'' je povedal in dodal, da so napravo pregledali med spomladanskim varnostnim pregledom, vendar napak niso odkrili.

Na kraj nesreče je odhitelo 25 reševalnih vozil.
Na kraj nesreče je odhitelo 25 reševalnih vozil. FOTO: Reuters

Liseberg je največji zabaviščni park na Skandinavskem polotoku, ki se ponaša z več kot 30 različnimi napravami in je priljubljena turistična destinacija.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
16. 07. 2008 20.54
A nesreče na Švedskem in drugje po svetu lahko komentiramo, domačih pa ne?!
pticica
16. 07. 2008 20.45
Zato sem raje na tleh, pa še tu nisem varna.Mene je vedno strah, zato ne hodim z otrici na vrtiljake, pa naj še tako prosijo.
Ramzess
16. 07. 2008 12.42
Tako je civisstation, in tistih, ki skrbijo zadnje, jih vzdržujejo. Tudi tukaj je nekdo zatajil, kdo ve za kaj. Ta članek je tako nedoločen, kaj je pa kaj ni, kdo je pa kdo ni. Ali res pristojni nič ne vedo, ali nočejo povedati. Pri teh otrocih gre gotovo za najstnike, mladostnike. A ne obstaja video in/ali slike, gotovo je kdo to posnel, pri tolikšnem številu ljudi. Draga zabava, res, dandanes ni nič sigurnega, samo da priteka denar.
civitasstain@gmail.com
16. 07. 2008 10.09
če imaš malo pomisleke bi šel gor ali ne:"U, kak si bojazliv, uh kak strahopetec si..........." To ni bojazljivost, ampak se dvomi v sigurnost tehnike!!!!
Milan Hišan
16. 07. 2008 00.05
Zgleda da enim ni všeč, da se komentira kriminal pri Strojanih.
peexyz
15. 07. 2008 22.58
važn da loh use komentiramo razn strojanovih .. ma peite u pm
peexyz
15. 07. 2008 22.57