Črna kronika

Neznanec ropal v ljubljanskem hotelu

Ljubljana, 03. 01. 2017 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nepridipravi na novo leto niso počivali. Tako je neznanec z orožjem zagrozil uslužbenki recepcije enega od ljubljanskih hotelov in pobegnil z denarjem, vlomilci pa so si med drugim postregli tudi v pekarni na Viču ter mesnici v Šiški. V Metliki pa so vdrli v tri nenaseljene hiše in ukradli eno pištolo.

Večina je na novega leta dan počivala, ne pa vsi. Med tistimi, ki niso, so bili tudi tatovi. Tako so ljubljanski policisti med drugim obravnavali oborožen rop hotela, vlom v pekarno in vlom v hišo. V prazničnih dneh so poleg tega nepridipravi vlomili v mizarsko delavnico, "delali" pa so tudi na dela prosti ponedeljek, ko so hitri zaslužek iskali v mesnici.

Z orožjem v hotel

V nedeljo zvečer je neznanec oropal enega od ljubljanskih hotelov. Stopil je do recepcije in od uslužbenke zahteval denar, svoje zahteve pa je še podkrepil s pištoli podobnim predmetom, je sporočila predstavnica PU Ljubljana. Zaposlena mu je denar izročila, storilec pa je nato pobegnil in ga doslej še niso našli. Preiskava se, seveda, nadaljuje. S policije so sporočili še, da sta v času ropa na recepciji delali dve osebi, poškodovanih pa ni bilo. Obvestilo o ropu so dobili ob 19.40.

Neznanec na novo leto vlomil v pekarno

Prav tako v nedeljo okrog 22.45 so policisti hiteli tudi na prizorišče vloma na ljubljanskem Viču. Neznani storilec si je postregel v eni od tamkajšnjih pekarn. Vlomil je skozi vhodna vrata in ukradel menjalni denar. Lastnika je oškodoval za nekaj sto evrov, ugotavljajo policisti, ki tudi tega storilca še iščejo.

Morda je isti nepridiprav kradel tudi v mizarski delavnici na Viču. Policiste so tja poklicali včeraj ob 7.15, ni pa jasno, kdaj je bil vlomilec na delu. "Neznani storilec je od 31. 12. dopoldan in do včeraj vlomil skozi stranska vrata delavnice, pregledal notranjost in iz delavnice odtujil več kosov električnega orodja za mizarska dela. Z dejanjem je lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov," je zapisala predstavnica PU Ljubljana.

Obravnavali so tudi vlom v novogradnjo na območju Hrastnika. Ugotovili so, da je neznanec v času od sobote do nedelje popoldne vlomil skozi okno kurilnice ter odtujil motorno žago, motorno žago za beton in platišča s pnevmatikami. Lastnik je oškodovan za približno 2500 evrov, so navedli na PU Ljubljana.

Danes nekaj minut po polnoči pa so bili obveščeni o vlomu v prodajalno v Šiški. Prav tako neznani storilec je vlomil skozi vhodna vrata mesnice in odnesel menjalni denar. Z dejanjem je povzročil za nekaj sto evrov škode.

Vlomilci so bili v Metliki zelo delavni

Podobno kot ljubljanski so imeli veliko dela z vlomilci tudi policistina PU Novo mesto. Njihova predstavnica je sporočila, da so konec tedna v Metliki vlomili v tri nenaseljene stanovanjske hiše. Po prvih ugotovitvah iz dveh objektov niso ničesar odtujili, v eni hiši pa so našli in ukradli pištolo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na silvestrki večer je prav tako v Metliki nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 3000 evrov. 

V Zalogu pri Straži pa je neznanec med 27. 12. in 2. 1. iz gradbenega zabojnika ukradel električno ročno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 5000 evrov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SumerEntity
03. 01. 2017 19.42
+2
Mene pa zanima kaj delajo naši policaji?! Dobili so nove avtomobile, novo opremo, višje plače in nevem še kaj vse, ter v zameno lovijo mulce s paketkom petard?! Pa še to jim zasežejo učitelji, oni pa pridejo z 5-imi maricami to popisat. Tej pravi lopovi so pa že preveč za njih, vse kar znajo je prositi za kakršnekoli informacije in čakati, če se bo lopov prišel sam prijavit! Pa vsak teden novica, kako je ropar s pištolo oropal banko, hotel, trgovine itd.. Iz letala je jasno da gre za izkušene roparje ki jim kraja ni tuja, tej nesposobneži na policiji pa ne zaprejo oz ne rešijo niti enega! Upam da vsi, ki so bili tarče roparjev tožijo policijo in državo za neopravljeno delo policije, saj so tedenski oboroženi ropi v državi ki ima le 2 milijona prebivalcev sramota za delo policije!
Ramzess
03. 01. 2017 12.35
+0
Če so bile hiše nenaseljene, to je prazne, kako je potem prišla pištola v eno izmed njih.
Ramzess
03. 01. 2017 12.37
-1
Razen če ni šlo za hišo s katere so odtujili tudi denar.
Ramzess
03. 01. 2017 11.55
-1
Kateri hotel, a nima kamer.
zeleleni
03. 01. 2017 12.15
+6
BaGr67
03. 01. 2017 12.42
+2
zeleni...Toliko kot Metlika in Hrastnik...Očitno nisi članka prebral.., a ne?
emilzapata
03. 01. 2017 11.23
+0
no sedaj smo pa lahko srećni in do konca potešeni z demokracijo, kajti ameriški filmi o kriminalu se nam dogajajo kar na domačem dvorišču.