Nova preiskava glede drog: štiri osumljence priprli v Sloveniji, sedem v Srbiji

Policisti so v okviru preiskave glede prepovedanih drog odvzeli prostost štirim osumljencem na območjih PU Ljubljana in Koper, v Srbiji pa sedmim. Osumljenci so po podatkih policije člani mednarodne hudodelske združbe, ki se je dalj časa organizirano ukvarjala s tihotapljenjem heroina.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Predkazenski postopek sta usmerjali Specializirano državno tožilstvo Slovenije in Specializirano tožilstvo za pregon organiziranega kriminala Srbije.

V skupni zaključni akciji preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) in srbskega oddelka za boj proti organiziranemu kriminalu je včeraj 30 kriminalistov in pripadnikov specialne enote policije odvzelo prostost štirim osumljencem na območjih ljubljanske in koprske policijske uprave. V Srbiji so prostost odvzeli sedmim osumljencem, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).

''V kriminalistični preiskavi so preiskovalci zasegli v različnih državah več kot šest kilogramov kokaina in heroina in drugih dokazov, ki potrjujejo, da so osumljenci člani mednarodne hudodelske združbe, ki se je dalj časa organizirano ukvarjala s tihotapljenjem heroina iz Turčije in kokaina iz Južne Amerike v Srbijo, Slovenijo in druge države EU,'' so pojasnili.

Hišne preiskave so končali že sinoči. Po končanih preiskavah bodo osumljenci odpeljani na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Ljubljani zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, za kar je zagrožena kazen zapora od 5 do 15 let, so povedali na GPU.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 72
faronika 24.09.2012 22:23:18
Ajme ,sinovi!!!!
Več komentarjev