Nove podrobnosti: medicinska sestra že dvakrat prej poskušala storiti samomor

Jacintha Saldanha, medicinska sestra, ki si je vzela življenje, potem ko je nasedla potegavščini radijskih voditeljev, naj bi že dvakrat prej poskušala storiti samomor. Enkrat s prevelikim odmerkom zdravil, drugič pa s skokom z zgradbe. Leto dni je tudi jemala tudi antidepresive.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Čeprav je družina medicinske sestre Jacinthe Saldanha doslej vseskozi zanikala govorice o njeni depresiji, na dan prihajajo novi, pretresljivi podatki o tem, da je bila ženska pravzaprav na robu že najmanj leto dni.

Mož pokojne medicinske sestre

(Foto: Reuters)

Kot poroča britanski Daily Mail, je Jacintha, ki se je decembra lani z možem in otrokoma udeležila družinske poroke v rodni Indiji, poskusila storiti samomor s prevelikim odmerkom zdravil. Našli so jo in jo hitro odpeljali v bolnišnico, kjer je zdravnikom uspelo rešiti njeno življenje.

Le devet dni pozneje so jo sprejeli v bolnišnico s hudimi poškodbami glave, ki naj bi jih utrpela med padcem. Domnevno pa naj bi poskušala skočiti v smrt. 46-letnica je nekaj dni preživela na intenzivni negi, potem pa so jo premestili na psihiatrični oddelek, kjer so ji za devet mesecev predpisali zdravljenje z antidepresivi. Njeno družino so posvarili, da obstaja možnost, da bo to poskusila storiti še kdaj.

Pomoč v stiski v Sloveniji:

112 – Reševalna služba

01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (med 19. in 7. uro zjutraj)

116 123 – Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik (skupna številka; 24h na dan)

080 12 34 – TOM, telefon otrok in mladostnikov (med 12. in 22. uro)

Kot je znano, je Jacintha storila samomor, potem ko je nasedla potegavščini radijskih voditeljev, ki sta poklicala v britansko bolnišnico in jo ukanila, da bi pridobila podrobnosti o noseči ženi princa Williama, vojvodini Cambriški. Jacintho je bilo po incidentu tako sram, da o tem ni povedala ne svojemu možu ne svojima otrokoma, čeprav so večkrat govorili po telefonu. Njen mož je razkril, da je za potegavščino izvedel šele, ko so mu policisti povedali, da je njegova žena mrtva.

Novica je takoj obšla svet. Mnenja so bila deljena, padale so obsodbe. Radijska voditelja, deležna precejšnjega javnega linča, sta v čustvenem intervjuju priznala, da jima je žal in da je bilo vse skupaj mišljeno kot nedolžna šala, ki pa se je grdo skazila. Njuno oddajo so umaknili iz etra, oba naj bi tudi poiskala strokovno pomoč.

Jacintha je za seboj pustila poslovilno pismo, v katerem je kot razlog za svoje dejanje navedla občutek krivde in sodelavce, ki naj bi jo obsojali.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 42
kmadra 24.12.2012 14:52:42
Zrihtali so ju-RITUALNO !
Več komentarjev