Črna kronika

Oborožena roparja zbežala s kolesom

Kranj, 03. 10. 2016 09.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oborožena moška sta oropala okrepčevalnico na Primskovem in odnesla manjšo količino denarja. Zbežala sta na kolesih. Jeseniški kriminalisti pa so preiskali avgustovski poskus ropa trgovine. Storilec takrat ni imel sreče. Trgovcu je pred glavo mahal z imitacijo pištole, ta pa ga je pregnal s pravim solzivcem.

V nedeljo okoli 22.20 sta oborožena neznanca oropala okrepčevalnico na Primskovem v Kranju in si prilastila manjši znesek denarja, je sporočil predstavnik Policijske uprave Kranj Bojan Kos. Dodal je, da sta storilca visoka okoli 180 centimetrov, oblečena sta bila v temnejša oblačila, s kraja pa sta se odpeljala na kolesih.

Gorenjske policiste so ta konec tedna zaposlovali tudi vlomi. Neznanec je v soboto vlomil v dve župnišči na območju Cerkelj na Gorenjskem in si iz enega prilastil manjši znesek denarja ter nekaj zlatnine, medtem ko ga je iz drugega pregnal alarm. V Preddvoru je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel zlatnino, v Velesovem pa so vlomilci poleg zlatnine odnesli tudi denar. V hišo so vstopili skozi priprto okno.

A niso bili uspešni le tatovi, pohvalijo se lahko tudi policisti. Med drugim so preiskali avgustovski poskus ropa trgovine na Jesenicah. Zamaskirani moški je takrat z imitacijo pištole zahteval denar, ki pa ga ni dobil, saj ga je pogumni trgovec pregnal s solzivcem. To pa ni edini uspeh, ki so ga zabeležili jeseniški kriminalisti. Preiskali so tudi vlom v trgovino z  računalniško opremo aprila letos in poskus vloma v drugo prodajalno maja letos. V povezavi z vlomom v trgovino z računalniško opremo so eno osebo ovadili še zaradi prikrivanja, je še sporočil Kos.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dotti
03. 10. 2016 15.53
+4
Zdej bosta pa lahko avto kupila za naslednji rop.
spletni_nepridiprav
03. 10. 2016 15.10
+2
če bi bil prodajalec oborožen bi lahko preprečil rop
retropil
03. 10. 2016 11.37
+8
spet okoli cerkelj... odkar je pred leti policija pobegnila od tam, je kriminala vse več