Oboroženi moški razbil steklena vrata in grozil zaposlenim na ptujskem tožilstvu

Oborožen moški, ki je sicer osumljen storitve kaznivega dejanja, je v sredo popoldne skušal na silo vstopiti v prostore ptujskega okrožnega tožilstva in grozil tamkajšnjim zaposlenim. Ker je že marca povzročil incident, ga zaposlena na tožilstvu ni spustila v njihove prostore. Za moškega so odredili pripor.

Kot so pojasnili na vrhovnem državnem tožilstvu, se je storilec pojavil pred vhodnimi vrati tožilstva, pozvonil na domofon in skušal vstopiti v poslovne prostore. Ker je že marca povzročil incident na tožilstvu, ga v sredo zaposlena ni spustila v njihove prostore.

Ker osumljenega za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami niso spustili v prostore, se je ta močno razburil, postajal vedno bolj nasilen, grozil in nazadnje razbil steklena vrata ter jih kljub zaščitni mreži močno poškodoval. Storilca je obvladala šele policija, tožilstvo pa zaradi interesa postopka več informacij za zdaj ne more posredovati.

Naknadno so z vrhovnega državnega tožilstva sporočili, da so za moškega odredili pripor.

Na vrhovnem tožilstvu omenjeni incident obsojajo. Ker ne gre za osamljen primer ogrožanja zaposlenih na tožilstvih v zadnjem letu dni, generalni državni tožilec Drago Šketa meni, da bi bilo potrebno na vseh državnih tožilstvih poostriti varnostne ukrepe.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 22
ssbobo 20.05.2017 20:09:39
in kaj tak nećlovek dela na svobodi...... kako da ni za zapahi oz. na prisilnem delu v gulagu......... ga morebiti Borat nebi oprostil za karkoli že
picolin 21.05.2017 22:11:26
dajte se v njegovo kožo pa pol pište na veliko .a je bil že ker tajkun pri nas obsojen ali kriminalec ko pa negdo otroka malo poriti pa je takoj na sodišču .a je to pravica v sloveniji .pol pa ko se enmu sname za ne pravico pa ga obsojate kot da bi ubil enga uglednega .spravite se že na realnost
Več komentarjev