Črna kronika

VIDEO: V požaru v londonskem živalskem vrtu poginila podzemna svinjka in verjetno tudi štiri surikate

London, 23. 12. 2017 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V živalskem vrtu v Londonu je izbruhnil velik požar, s katerim se je tri ure borilo kar 72 gasilcev. Osem ljudi je bilo lažje poškodovanih, enega gasilca pa so morali odpeljati v bolnišnico. Iz živalskega vrta so sporočili, da je poginila devetletna podzemna svinjka oz. aardvark Misha ter verjetno tudi štiri surikate, ki jih še pogrešajo.

V živalskem vrtu v Londonu je izbruhnil velik požar, s katerim se je tri ure borilo 72 gasilcev z desetimi vozili, poroča britanski BBC.

Zagorelo je v poslopju, kjer sta restavracija in prostor za neposreden stik z živalmi. "Ko so gasilci prispeli na kraj dogodka, jih je pričakal ogenj, ki se je hitro širil. Neverjetno hitro so morali gasiti, da so ga čim prej spravili pod nadzor in ognjenim zubljem preprečili, da bi se razširili na druga poslopja," so zapisali londonski gasilci in dodali, da bodo njihove ekipe čez noč ostale na kraju dogodka in nadzorovale situacijo.

Uničene je okoli 75 odstotkov restavracije ter polovica strehe. Eden od gasilcev si je poškodoval zapestje in odpeljali so ga v bolnišnico. Še osem oseb so na kraju dogodka oskrbeli reševalci, večinoma so imele težave zaradi vdihavanja dima.

V požaru je poginila devetletna podzemna svinjka oz. aardvark Misha, štiri surikate še pogrešajo. Druge živali so na varnem.
V požaru je poginila devetletna podzemna svinjka oz. aardvark Misha, štiri surikate še pogrešajo. Druge živali so na varnem. FOTO: London fire brigade

V živalskem vrtu so užaloščeni, poginila je Misha, verjetno tudi štiri surikate

"Potrdimo lahko, da je ob približno 6. uri zjutraj zagorelo v sekciji za doživetja z živalmi (Animal Adventure). Naše osebje je takoj začelo živali spravljati na varno. Londonska gasilska brigada je prispela v nekaj minutah in požar je bil ob 9.16 že pod nadzorom. Nekaj našega osebja so zaradi vdihavanja dima in šoka oskrbeli reševalci. Zdaj ocenjujemo situacijo in težavne razmere," so sporočili iz živalskega vrta.

Zaradi dogodka so povsem potrti, pravijo. "Žal so naši veterinarji potrdili smrt naše devetletne podzemne svinjke oz. aardvarka Mishe. Štiri surikate še pogrešamo, domnevamo, da so tudi one poginile. Veterinarji pozorno spremljajo vse ostale živali in prvi znaki kažejo, da je z njimi vse vredu. Podrobno jih bomo spremljali tudi v prihodnjih dneh," so zapisali v izjavi in se gasilcem zahvalili za hitro reakcijo.

Živalski vrt je danes zaprt, a že jutri naj bi ga spet odprli. Osebje sodeluje s policijo, da bi čim prej ugotovili, zakaj je zagorelo. Razlog namreč še ni znan.

Zakaj je zagorelo, še ni znano.
Zakaj je zagorelo, še ni znano. FOTO: AP
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik589379
24. 12. 2017 10.01
A to je novica !! Jaz sem zadnjič prižgal čik v delavnici in ubil 4 pajke. A lahko prosim objavite še to.
Hary6
23. 12. 2017 21.09
v mekdonalsu potrebujejo takšno meso
Angelski
23. 12. 2017 19.24
+0
MEN SE JE PAKOTLET ZAŽGAL
murkecc
23. 12. 2017 19.39
+0
Hary6
23. 12. 2017 18.52
+1
dan žalovanja pahor mora izrečt sožalje
proofreader
23. 12. 2017 16.18
+0
Kralj Julij je na prostosti? Upam, da uživa.