Črna kronika

Obtožnica zoper Škoberneta je postala pravnomočna

Celje, 25. 10. 2012 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljansko okrožno sodišče je zavrnilo ugovor odvetnika celjskega sodnika Milka Škoberneta. Obtožnica zoper Škoberneta zaradi domnevnega prejemanja podkupnine v zameno za odpravo pripora in mednarodne tiralice je tako postala pravnomočna.

Obtožnica zoper Škoberneta je po devetih mesecih od vložitve postala pravnomočna.
Obtožnica zoper Škoberneta je po devetih mesecih od vložitve postala pravnomočna. FOTO: POP TV

Obtožnica zoper celjskega sodnika Milka Škoberneta zaradi domnevne vpletenosti v prejemanje podkupnine v zameno za odpravo pripora in mednarodne tiralice Esadu Čehajiću je po devetih mesecih od vložitve postala pravnomočna. Ljubljansko okrožno sodišče je namreč zavrnilo ugovor Škobernetovega odvetnika Tomaža Bromšeta, poroča Večer.

Bromše se ne strinja z vsebino sklepa o ugovoru na obtožnico. Veliko več bo povedal na predobravnavnem naroku, ki je razpisan za 22. november.

Škoberne, ki je v suspenzu, zadeve že od aretacije konec januarja lani ne komentira. Skupaj z nekdanjim direktorjem Komunale Laško Marjanom Salobirjem in celjskim podjetnikom Esadom Ramićem, ki sta tudi vpletena v afero, je Škoberne obtožen nadaljevanega kaznivega dejanja prejemanja podkupnine. Čehajić je številne državne organe pregona o nečednem početju trojice obvestil konec novembra leta 2010 in takoj je stekla kriminalistična preiskava s skritimi preiskovalnimi ukrepi.

Preiskava omenjenega kaznivega dejanja je bila na ljubljanskem sodišču končana septembra lani, nato pa so specializirani tožilci potrebovali štiri mesece, da so obtožnico vložili na ljubljansko okrožno sodišče.

Bromše se je zoper obtožnico v začetku februarja letos pritožil, ker je menil, da je popolnoma neutemeljena, pridobljena na nezakonitih in nedovoljenih dokazih, predstavlja pa svojevrsten pogled tožilke na zadevo. Ob tem je zahteval v pritožbi še izločitev po njegovi oceni nezakonito pridobljenih dokazov, podal pa je še predlog za izločitev sodnikov zunajobravnavnega senata, ker so bili isti sodniki člani zunajobravnavnega senata, ki je odločal o pritožbi zoper Škobernetov pripor.

Vrhovno sodišče je po Bromšetovi pritožbi odločilo, da je bil Škobernetov pripor odrejen nezakonito, saj bi ga morali potrditi tudi poslanci, ne samo člani mandatno-imunitetne komisije DZ.

Tako Škoberne kot Ramić bosta zaradi nezakonitega pripora zahtevala odškodnino od države, Salobir pa je bil po zaslišanju na policiji spuščen na prostost.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

user55
25. 10. 2012 19.49
+2
Tudi na tem sojenju se bomo lahko smejali...