Črna kronika

Oče surovo pretepene deklice potrdil: zaradi poškodb je v bolnišnici umrla

Kranj, 04. 07. 2016 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.Š.K./J.S.
Komentarji
0

Mati in njen zdajšnji partner naj bi tako hudo poškodovala dveletno deklico, da so jo z Jesenic morali v klinični center odpeljati s helikopterjem. Imela je počeno lobanjo, zlomljeno ključnico, rebro in nogico. Med pregledom pa naj bi odkrili tudi stare poškodbe.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Nasilje v družini
    02:44
    Iz SVETA: Nasilje v družini
  • Iz 24UR: Surovo nasilje nad dveletnico
    02:10
    Iz 24UR: Surovo nasilje nad dveletnico
  • Iz 24UR: Tragedija na Jesenicah
    01:07
    Iz 24UR: Tragedija na Jesenicah

S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja zanemarjanja in surovega ravnanja na škodo otroka. Kot smo neuradno izvedeli, naj bi dveletno deklico mama in njen partner hudo pretepla, vse skupaj pa naj bi se zgodilo v soboto na Jesenicah.

Kranjski policisti so pozneje potrdili, da je deklica danes v bolnišnici umrla, zato preiskavo intenzivno nadaljujejo še zaradi drugih sumov kaznivih dejanj.

Pojasnili so še, da so pridržali dve osebi, ki so ju že privedli k preiskovalni sodnici, ki je obema odredila sodno pridržanje. Več podatkov bodo v sklopu omejitev varstva podatkov lahko posredovali po končani preiskavi in zbranih obvestilih.

Deklici naj bi mama in njen patner povzročila tako hude poškodbe, da so jo iz jeseniške bolnišnice v Ljubljano prepeljali s helikopterjem. Imela naj bi počeno lobanjo, zlomljeno ključnico, rebro in nogo, med pregledom naj bi zdravniki odkrili tudi stare poškodbe.

Ko so jeseniški zdravniki videli, kako hudo je bila deklica poškodovana, so poklicali helikopter, ki je dveletnico takoj odpeljal na ljubljanski klinični center. Zdravstveni delavci, ki so malčico sprejeli, naj bi celo jokali, potem ko so videli, kako hude so njene poškodbe.

Po informacijah oddaje 24UR naj bi njena mati sprva trdila, da je deklica padla na radiator, materin partner pa je celo grozil zaposlenim, zato so posredovali štirje policisti. Dekličin oče je za tragedijo izvedel šele nekaj ur po tem, ko je bila deklica že v bolnišnici.

Za 24UR je oče povedal, da sta mati in njen partner pridržana že od sobote. "Takoj ko sta prišla iz UKC, so ju odpeljali. Najprej sta skušala lagati, da je to neka poškodba, ampak zdravnika ne moreš tako preslepiti. Potem so pa videli še stare poškodbe. Še dobro, da so oba priprli," je povedal.

Dekličin oče je še pojasnil, da so zdravniki pri deklici ugotovili stare in nove udarce v glavo. "Ta zadnji je bil najhujši, naj bi bil v steno, ob zid. Dobil sem tudi informacijo, da naj bi bili ugasnjeni cigareti na roki. Najhujša oblika maltretiranja, kar obstaja."

Kot so poročali v oddaji SVET, jim je oče dejal, da je na možnost surovega ravnanja v novi družini, ki si jo je ustvarila njegova nekdanja partnerica, opozarjal pristojne.

Na Centru za socialno delo (CSD) Jesenice, ki je obe družini obravnaval, ker so se starši razhajali, so za tragičen dogodek izvedeli danes. Povedali so, da so bili nad informacijo pretreseni, saj ni bilo nobenih informacij ali suma glede nasilja nad otroki.

Nekdanja partnerja sta imela poleg deklice še tri otroke, ki pa so trenutno nastanjeni pri očetu, kjer so po oceni CSD v varnem okolju.

Identitete otroka zaradi varovanja zasebnosti otroka oziroma žrtve v našem prispevku ne bomo razkrivali, kar svetuje tudi policija. Z istim razlogom smo onemogočili tudi komentiranje pod prispevkom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3