FOTO in VIDEO: Oskrbnica koče: Poljakinja je namesto vode v posodo vlila petrolej, ki je bil v originalni embalaži

Požar v koči pod Korošico je izbruhnil, ker je 41-letna Poljakinja našla plestenko s tekočino in jo – prepričana, da je voda – hotela prekuhati na plinskem štedilniku. A bil je petrolej, pravi oskrbnica koče. Ta se je vnel in ogenj je zajel prostor. 41-letnica in njen sin sta poškodovana, škode pa je za okoli 300.000 evrov.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (8)

  • Kocbekov dom na Korošici
  • Kocbekov dom na Korošici
  • Kocbekov dom na Korošici
  • Požar uničil Kocbekov dom na Korošici - 3
  • Požar uničil Kocbekov dom na Korošici - 5
  • Požar uničil Kocbekov dom na Korošici - 4
  • Požar uničil Kocbekov dom na Korošici - 1
  • Požar uničil Kocbekov dom na Korošici - 2

Celjski policisti so bili v petek obveščeni o požaru v koči pod Korošico na območju Luč, v kateri so bili tedaj trije tuji državljani – 41-letna državljanka Poljske, stanujoča na območju hrvaškega Zadra, in njena dva mladoletna sinova, ki so nameravali v koči prespati.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je v domu, ki stoji ob južnem vznožju Ojstrice na višini 1808 metrov, zagorelo ob 18.36. Posredovali so gasilci iz Kamniške Bistrice, Kamnika in Luč ter gorski reševalci iz Celja in Kamnika. Večino reševalcev in opreme je na kraj dogodka pripeljal helikopter policije.

V tako imenovani "zimski sobi", ki je za obiskovalce odprta ves čas, so našli plastenko s tekočino, ki jo je 41-letnica v dobri veri, da je v njej voda, nameravala prekuhati na plinskem štedilniku. Pri tem je prišlo do vžiga tekočine.

41-letnica, ki jo je ogenj poškodoval po obrazu, vratu, prsnem košu in rokah, je plinski štedilnik takoj ugasnila, vnetljivo tekočino pa poskušala odstraniti iz koče, pri čemer se je del tekočine najverjetneje polil, tako, da je celoten prostor zajel ogenj.

Vsi trije so se uspeli rešiti iz gorečega prostora in so jih s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. Eden od fantov si je med begom lažje poškodoval roko in stopalo, drugi k sreči ni bil poškodovan.

Povzročena škoda po prvih podatkih znaša okoli 300.000 evrov. Preiskava, ki še poteka, teče v smeri suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti, so sporočili s PU Celje. Če bodo Poljakinji dokazali krivdo, ji grozi do pet let zapora.

Oskrbnica koče: Ni bila voda, bil je petrolej

Oskrbnica koče Mojca Perbil je v oddaji 24UR povedala, da so ravno prejšnji teden zaključili prenovo Kocbekovega doma. Od investicije, v katero so postopoma vlagali skoraj 10 let, pa so zdaj ostale le še saje.

Tekočina, ki jo je v posodo vlila Poljakinja, ni bila voda, pravi Perbilova, pač pa petrolej. In ta je bil v originalni embalaži.

Pošlji fotografijo ali video

Polja označena z zvezdico so obvezna.

Opis fotografije ali videa:

Pripneš lahko do 10 datotek

S klikom na gumb "Pošlji" se strinjaš s splošnimi pogoji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 284
 
brezveze13 23.10.2017 19:46:45
prav tako tukaj ni kriva Poljakinja kot gost kot rečeno je bila originalna embalaža katera se nima kaj nahajati v nekem skladišču ali prostoru s hrano in vodo tudi v trgovinah s hrano mora biti to ločeno
Več komentarjev