Črna kronika

V nesreči pred mejnim prehodom Gruškovje umrl 66-letnik

Podlehnik, 10. 10. 2017 06.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z./R.K./STA
Komentarji
0

V kraju Stanošina, približno dva kilometra pred mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje, se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 66-letni tuji državljan. Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje je trčil v betonsko ograjo ob cesti, odbilo ga je na nasprotni pas, tam pa je trčil še v nasproti vozečega vlačilca.

Okoli 2.45 se je v kraju Stanošina, približno dva kilometra pred mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, 66-letni tuji državljan, so sporočili s PU Maribor. 

Voznik je vozil proti mejnemu prehodu Gruškovje, v Stanošini pa je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v betonsko ograjo desno ob cesti, od koder je vozilo odbilo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil še v nasproti vozečega vlačilca turških registrskih številk. Ob trčenju je osebno vozilo zagorelo, voznik pa je v njem umrl. V avtu je bil sam, v turškem vlačilcu pa sta voznik in sopotnik ostala nepoškodovana.

Po besedah pomočnika komandirja mariborske prometne  policije Janka Zrnka, je nesrečni voznik umrl že po trčenju, saj so gasilci posredovali zelo hitro in požar pogasili še preden bi ta v celoti zajel avtomobil. 

Nesreča se je zgodila na delu ceste, kjer je postavljena začasna ograja zaradi gradbenih del, ki je tam prav zaradi zagotavljanja varnosti prometa. Ob upoštevanju predpisane omejitve hitrosti 50 kilometrov na uro bi se po besedah Zrnka nesreči lahko izognili. 

Policisti so zjutraj poročali o tem, da gre za nemškega državljana, vendar te podatke za zdaj še preverjajo. Po dosedanjih ugotovitvah naj bi šlo za voznika hrvaških korenin, ki je imel v svojih dokumentih kot prebivališče navedeno območje kraja Rogoznica v šibeniško-kninski županiji. Vozilo pa je bilo registrirano v Nemčiji. 

Voznik v osebnem avtomobilu je umrl, v turškem vlačilcu pa sta voznik in sopotnik ostala nepoškodovana.
Voznik v osebnem avtomobilu je umrl, v turškem vlačilcu pa sta voznik in sopotnik ostala nepoškodovana. FOTO: Carbon

Zaradi nesreče je bila cesta proti Gruškovju do 6.57 zaprta za ves promet, ta pa je bil preusmerjen na bližnje mejne prehode.

V letošnjem letu je ne cestah na območju PU Maribor v 14 prometnih nesrečah umrlo 15 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je v 17 prometnih nesrečah umrlo 19 ljudi, so še sporočili mariborski policisti.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1