Črna kronika

Osumljenca za napad, ki sta ga v živo prenašala na Facebooku, krivde ne priznavata

Krško, 21. 06. 2017 13.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Okrožnem sodišču Krško poteka predobravnavni narok v zvezi s primerom napada na 26-letnika pri Podbočju 13. februarja letos. Osumljenca, ki sta pretep objavila na družbenem omrežju Facebook, sta krivdo zanikala. Oba sta sicer v podaljšanem priporu, tožilstvo jima je medtem očitano kaznivo dejanje spremenilo v umor.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Facebook pretepačema ovadba za umor
    02:20
    Iz SVETA: Facebook pretepačema ovadba za umor
  • Iz 24UR: Osumljena krivde ne priznavata
    02:25
    Iz 24UR: Osumljena krivde ne priznavata
Osumljenca na sodišču v Krškem.
Osumljenca na sodišču v Krškem. FOTO: Staša Lozar

Osumljenca, 20-letnik in 29-letnik, sta danes na Okrožnem sodišču v Krškem danes zanikala krivdo v primeru napada na 26-letnika pri Podbočju 13. februarja letos.

Krško okrožno državno tožilstvo osumljencema je povzročitev posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom, za kar je zagrožena kazen do 15 let zapora, kot je povedal zagovornik enega od osumljencev, odvetnik Dušan Dornik, nedavno spremenilo v očitek umora, za kar jima grozi od 15 do 30 let zapora.

Očitajo jima tudi neupravičeno slikovno snemanje, za kar je zagrožena kazen do enega leta zapora. Sojenje se bo začelo 17. julija. 

Pretep v živo prenašala na družbenem omrežju Facebook

Policija je sicer v noči z 12. na 13. februar prijela več prijav posnetka pretepa, objavljenega na družbenem omrežju Facebook. Policisti so zagnali akcijo preverjanja in 13. februarja okoli 4. ure zjutraj v okolici Podbočja v Občini Krško našli hudo pretepenega 26-letnega moškega, ki so ga reševalci zaradi hudih poškodb prepeljali v UKC Ljubljana.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so kmalu prijeli osumljenca napada, stara 20 in 29 let, in ju osumili kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, za katero je zagrožena zaporna kazen od enega do 10 let.

Ker je dan po napadu žrtev umrla, je tožilec očitano kaznivo dejanje nato spremenil v povzročitev posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom.

Na Okrožnem državnem tožilstvu v Krškem so pred nedavno prekvalifikacijo kaznivega dejanja poudarili, da to "še ne pomeni, da bo takšna kvalifikacija tudi v obtožbi", saj se dejansko stanje po preiskavi lahko spremeni oz. da bo "šele po zaključku kazenske preiskave in proučitvi zbranih dokazov mogoče oceniti, ali bo prišlo do eventualne prekvalifikacije kaznivega dejanja ali ne", so še pristavili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3