Črna kronika

20-letnemu osumljencu za uboj Gašperja Tiča odrejen pripor

Ljubljana, 20. 06. 2017 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Osumljenca uboja igralca Gašperja Tiča so prepeljali pred preiskovalnega sodnika, ki mu je po zaslišanju odredil pripor. Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora. Med prepirom naj bi 20-letnik večkrat z ostrim predmetom zabodel igralca, ki je zaradi izkrvavitve na kraju umrl.

Osumljenca so danes takole pripeljali na sodišče.
Osumljenca so danes takole pripeljali na sodišče. FOTO: POP TV

Dvajsetletnega osumljenca uboja igralca Gašperja Tiča so danes prepeljali pred preiskovalnega sodnika, je povedala Maja Ciperle Adlešič z ljubljanske policijske uprave. Po zaslišanju mu je sodnik odredil pripor.

Igralca so mrtvega našli v stanovanju na Trubarjevi.
Igralca so mrtvega našli v stanovanju na Trubarjevi. FOTO: POP TV

Ljubljanski policisti so mrtvega igralca našli v nedeljo zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Po navedbah policije sta se Tič in osumljenec poznala že prej. Ko sta zapustila ljubljanski lokal, sta šla v stanovanje, kjer sta se sprla. Med prepirom je 20-letnik večkrat z ostrim predmetom zabodel igralca, ki je zaradi izkrvavitve na kraju umrl. 20-letniku so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost.

Osumljenec, ki ga policisti še niso obravnavali zaradi kakšnega kaznivega dejanja, je bil doslej v policijskem pridržanju, kjer je lahko namreč največ 48 ur.

Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora.

Gašper Tič je bil dolgoletni član Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL).
Gašper Tič je bil dolgoletni član Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL). FOTO: Aljoša Kravanja
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3