Črna kronika

Padel in trčil v drevo

Ljubljana, 06. 11. 2007 07.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Primorskem je zaradi neprilagojene hitrosti umrl 18-letni motorist. Med vožnjo so ga zasledovali policisti.

Ponoči so policisti obravnavali 37 prometnih nesreč. V 29 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v preostalih pa je ena oseba umrla, štiri so bile huje in pet lažje poškodovanih.

Včeraj ob 21.35 uri se je na regionalni cesti Sežana - Štanjel, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 18-letni voznik motornega kolesa. Do nesreče je prišlo, ko je voznik, ki je vozil iz Dutovelj proti Štanjelu, v kraju Kopriva zavijal levo na stransko cesto in zaradi neprilagojene hitrosti padel in drsel po vozišču, nato pa trčil v drevo. V nesreči je bil tako hudo poškodovan, da je med prevozom v bolnišnico umrl.

Mladenič, doma iz Koprive, je vozil brez vozniškega dovoljenja, motorno kolo ni imelo registrske tablice, pred tem pa se je izognil kontroli prometa, ki so jo opravljali policisti. Možje v modrem so zapeljali za njim, a so ga izgubili. Direktor Policijske uprave Koper bo ustanovil komisijo, ki bo raziskala okoliščine prometne nesreče.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (103)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gigi39
08. 11. 2007 14.39
Ma če bodo policisti tako delali nikakor ne bodo s tem pripomogli da si dobijo kako avtoriteto....ker to je smešno in se ne čudim, da obstaja toliko vicev na račun njih..očitno je nekaj narobe..pa še otoci se jim smejejo...ma mene bi bilo sram šteti npr žarnice v obvezni opremi ma a ni glupo??? tak policaj ima jajca samo da zajebava enga navadnega smrtnika dejansko lokalne barabe ki vsi vedo da kradejo pa pustijo primiru ker se boijo da jih ne bodo kdaj "po pić.." dobili nekje na samem...e to je naša policija...ma so frajerji....a???a pol želijo avtoriteto..a veš kdaj je bila avtoriteta policije??pod jugo ko so barabo naložili in in jo fejst pregumpali....ker si je zaslužu....in ker smo že pri avtoriteti tako učimo že mularijo v vrtecu da imajo svoje pravice...in kaj potem...že v šoli vedo samo za svoje pravice učitelji jim nič ne morejo....itd itd...e to pa smo tam....pol se pa strejajo po šolah itd....samo toliko o avtoriteti...to smo vse imeli a je žal šlo mimo....
aha sigurno
08. 11. 2007 14.05
Oglejte si stran Primorskih novic
Primož Janc
08. 11. 2007 09.58
Mislim, kaj vse se potem izrodi iz take nesreče ... ali ni povsem jasno, da v kolikor bi nesrečni mladenič zaustavil ob kontroli, do tega nebi prišlo ? Če policisti opravljajo kontrolo prometa in te zaustavijo, je potrebno ustaviti. V primeru da se to ne zgodi, policist običajno lovi ubežnika. Ne vem kaj je tu spornega ... ? Kako pa naj policist ve, kdo je ubežnik? Lahko je kakšen morilec, ali ropar .... Dejstvo je, da mladina dandanes ne spoštuje nikogar, še najmanj pa jim je mar za razna pravila. Rezultat pa lahko zasledimo v zgornjem članku.
marko@svinje.net
08. 11. 2007 09.08
Ko berem komentarje me je kar malo strah ob misli kako brezbrižni smo do soljudi.Takoj vidiš katere članke pišejo srčni ljudje,katere pa vrjetno policaji(mogoče po nalogu nadrejenih, da bi spremenili javno mnenje o vzroku nesreče).Komentar,da je baraba zaradi tega ker je vozila brez čelade dobila svoje mi vzbuja strah, da pa se le ni g.RODE motil,ko je komentiral,da jih vzgajajo kot nemške volčjake.Dejstvo je, da se nekateri pri opravljanju nalog preveč izživljajo.ME PRAV ZANIMA KAKO BI REAGIRALI, DA BI BIL NAJSTNIK, KI JE TRAGIČNO UMRL SIN OD KAKŠNEGA POLICISTA NA VISOKEM POLOŽAJU. Že samo dejstvo, da si policija dovoljuje dneve odprtih vrat tudi za vrtce že nakazuje dejstvo, da hočejo že najmlajšim vliti strah,da bodo lažje šerifovali. Star pregovor pa pravi: MLADOST JE NOROST V VODO SKAČE KJER JE MOST.Tega bi se morali zavedati tudi starejši saj imamo pa le krasno mladino, pa čeprav občasno malo preveč razigrano. Da ne bo pomote podpiram delo policije,ko se na razne načine trudijo, da nas zavarujejo.Morali pa bodo v svijih vrstah razčistiti komu lahko kakšno nalogo zaupajo,da ne bodo brezpotrebno ispostavljeni zaradi prenapetežev, ki jih imajo v svojih vrstah,ki niso sposobni razmisliti ali lovijo res BARABO,ki nas ogroža ali pa le malo nagajivega otroka.. SVETUJEM JIM NAJ NAMESTO KURATA BOLJ ISKORISTJO PSIHOLOŠKI POTENCIJAL
zf@siol.net
08. 11. 2007 00.58
Že od malih nog sanjam o njih, si jih ogledujem, prebirem o njih vse kar mi pride v roke, poznam vse modele, kjer koli kaj zasledim o njih nategujem svoja ušesa, na široko odpiram oči in se dvigujem na prste, da ja mi kaj ne bi ušlo. V glavi si domišljam zgodbe, točno imam že izdelane vse načrte. A kaj ko sem premlad, le kdaj bo prišlo teh 18 let, da bom lahko uresničil svoje sanje. V mošnjičku in prašičku že leta varčujem cekine, ki jih dobivam ob rojstnih dnevih in praznikih od mojih najdražjih. Kdor čaka, dočaka in kdor si močno želi ta tudi dobi. Čisto pravi stoji v moji garaži, z odejo pokrit in me vabi. Z njim se pogovarjam, ob njemu stojim in sedaj lahko z odprtimi očmi sanjam. Vabi me vabi, vem da ne smem a me premami. Grem čeprav vem, da ne smem, da grem, pa če prav vem, da v siju luči se lahko vse USTAVI ! Primož na ti bo lahka kraška zemlja!
damac@siol.net
08. 11. 2007 00.24
2x bežal policajem, 1x beg uspešen lol
ziveti@email.si
07. 11. 2007 23.11
gigi38, daj ne bodi tako čustven in nespameten. Kaj bi pa pisal, če bi tam, namesto drevesa, bil človek, skupina ljudi, ti ali jaz itd....tudi meni se starši smilijo. Še vedno vztrajam na tem, da je dobil tisto kar je iskal-drevo! Policija pa pri tem nima NIČ!
Tina Vitez
07. 11. 2007 22.46
badi 27 | 07.11.2007 | 22:15 se strinjam da kar je naredu ni prav, sam pac tko je blo in zau usodno. sam jst obsojam tiste, ki pisejo zelo nepimerne in zaljive komentarje. (npr. on je neumn, starši so neumni .... češ prou mu bodi )
badi 27
07. 11. 2007 22.15
Kaj pa se bo spremenloče ga po komentajih sodeč ko se zapelje mimo njih samo lepo pozdravijo pa še mu pomahajo v slovo. Če bi vsi tak delali ko on nebi nišče ustavo vsi bi se vozli brez ispita ter z neregistriranimi avti in motorji. Kaki bi pa potem bli komentarji? darklady20 | 07.11.2007 | 19:35 in kaj so starši rekli na njegovo ravnanje?
cut_lee46@hotmail.com
07. 11. 2007 19.51
darklady20 | 07.11.2007 | 19:35 tule je use skupi tku bedno. VSI SE DELATE GROZNO PAMETNI in govoriste kako je biu neumn in kako so bli starši neumni....ne pomislt pa na to kako jim je zdej hudo ob izgubi sina/ brata. sploh si ne predstavljate. tko brezveze je zdej njega obsojt...bogi fanj ni ga vec....vi pa tko govorite o njem. tako mlado zivljenje upihne...res zalostno. bila sem na njegovem pogrebu... tragedija...ogrono strtih madih src, popolnoma uničeni sorodniki...res zalostn prizor. primož počivaj v miru. .....se strinjam s tabo......samo za zmanjšanje takih dogodkov (motorist umrl) je treba ukrepat......več polcajev na cesto......recimo ko se peleš Ljublana-Vrhnika-Postojna jih zelo poredko srečaš.......če pa so majo pa radar na Brezovci........to ni nč......več polcajev na cesto pa se bo mogoče kj spremenl!!! R.I.P.
gigi39
07. 11. 2007 19.48
tisti ki komentirate njegovo početje upam da so oz bodo vaši otroci ku angeljčki pridni doma in robotsko pridno sprogramirane ..ja tako se vam res ne more nič podobnega pripetiti, čeprav bi ob marsikaterem komentarju tuki skorajda lahko marsikomu prvošču...ker enostavno tukaj spoznaš kako je človek lahko žleht in škodoželn... glede policajev pa še to, še dobro da niso streljali za njim....
Tina Vitez
07. 11. 2007 19.35
tule je use skupi tku bedno. VSI SE DELATE GROZNO PAMETNI in govoriste kako je biu neumn in kako so bli starši neumni....ne pomislt pa na to kako jim je zdej hudo ob izgubi sina/ brata. sploh si ne predstavljate. tko brezveze je zdej njega obsojt...bogi fanj ni ga vec....vi pa tko govorite o njem. tako mlado zivljenje upihne...res zalostno. bila sem na njegovem pogrebu... tragedija...ogrono strtih madih src, popolnoma uničeni sorodniki...res zalostn prizor. primož počivaj v miru.
drago.engler@amis.net
07. 11. 2007 19.16
Prebiram razne komentarje o tem in onem.Ta zakon o zvišanju kazni podpiram samo bo se ga bodo držali eno leto kot je že bilo v praksi.Potem pa spet z polnim plinom naprej.V časopisih se prebirajo vrstice in v medijih kako je bil miren fant priden in tako naprej.Ko pa poslušaš,da motor ni bil registriran,brez vozniškega dovoljenja nato ni hotel ustavit policijski patrulji,ki ga je ustavljala.Kam bi pa prišli,če bi vsi se vozili brez vozniškega dovoljenja,neregistriran avto.Zakon velja za vse enako.Nekateri omenjajo,da ti preverjajo,če imaš opremo v vozilu ali,da ti ne gori na vozilu katera luč in da te kaznujejo.Se mogoče tudi tam razburjate ko peljete vozilo na tehnični pregled in tam zavrnejo vozilo ker ne gori luč ali nimaš popolne opreme in ti dajo časa tri dni,da vozilo popraviš.Zmaj5 hoče razlago zakaj sta ga lovila.Kam bi pa prišli,da bi zakon vzeli v svoje roke na cesti.Bil bi cel kaos na cestah.Če te policijska patrulja ustavlja moraš ustaviti ne pa stopalko za plin do konca in mi ne morejo nič,vsaka palica ima dva konca.Vsaka šola nekaj stane tudi z življenjem.Pravijo,če otroku kupiš motor zraven zraven tudi smrt.Sožalje staršem in svojcem.
mojcica79
07. 11. 2007 18.36
Naj negdo razloži kako sta lahko lovila motorista! Motorist švigne mimo policistov ziher s kakih 100 na uro, preden policista skočita v avto in speljeta, ma motorist na tej zverini ziher 150 če več. Preden pa policijski dizel nabere do 150, pa je motorist že par kilometrov pred njima. Pol pa mi naj negdo razloži, kako gre to skupaj z pričevanji domačinov. Razlog je v tem, ko je motorist padel je močno zropotalo. Ob tej uri so ponavadi vsi v hišah pred televizijo. Slišijo ropot, nato se sprašujejo kaj se je zgodilo, nato pogledajo skozi okno, se oblečejo in itd. Tako mine kar nekaj minut preden stopijo iz hiše in pogledajo na cesto, kjer se še vse kadi, v tistem pa prisopiha policijski dizel z sireno in lučkami. In zlomka, glej policija ga je lovila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pred časi še je bila reklama na TV: TUDI ZA NAJHITREJŠIMI SE NABERE KOLONA Grem se stavit, da so še mu starši kupili motor, ker če mu ga niso pol nevem kam so gledali in kaj so si mislili, ko je pripeljal to zverino domov.?!! RIP
gigi39
07. 11. 2007 18.32
"živeti" in .....podobni ne bi komentiral ker ni vredo...sramota pa je, da ima človek lahko tolk malo čustev...če se mu to lahko reče...
Biofrutekk
07. 11. 2007 18.26
Napaka cut lee: Fant je naredu napako ker ni ustavu kar po zakonu mora. Po vaši logiki bi blo lahko tud tkole: Ne plačam davkov nekaj časa in ko jih pridejo izterjat od mene se vržem s strehe in kdo je kriv? Džava ki je hotela davek izterjati in ne jaz ker nisem plačal davkov. Logično?? No men ni. Policista sta se odločila pravilno. Fant pač ne in to je drago plačal.
cut_lee46@hotmail.com
07. 11. 2007 18.18
........hmm......pr Svet-u je blo zdele in so rekl da bo policijsko poročilo konec tega tedna......nekam sumljivo se zdi vse skupaj.......policista sta nardila napako k sta ga šla lovit..... R.I.P.
mihec.zupopihec@email.si
07. 11. 2007 18.02
polo19sdi ne vem kje se pa ti voziš da vsi vozijo nad omejitvam.. ker k se peljem iz koroške proti mariboru venomer dohajam in prehitevam tiste k vozijo pod omejitvijo, ko se peljem iz koroške proti ljubljani je stanje isto, k se peljem iz lj proti amniku js stanje zopet isto, k se vozim po koroškem je stanje zopet isto, tako da ne vem v kateri banana republiki se pa ti voziš da vsi vozijo nad omejitvijo, mogoče se drkaš gor n dol na coni za umirjen promet, kjer se res vsi vozijo nad omejitvijo.. na lokalnih cestah pa se večina oziroma skoraj vsi vozijo pod omejitvijo... tako da pridi iz svoje banana republike v slovenijo in opazuj, če se pa ti peljen na 90km/h omejitviji 60km/h pa te vsi prehitevajo se pa ti voziš pod omejitvijo in ne oni nad... opazuj cajger za hitrost!!!!!! ttih kolker se je letos pa ubilo so bili pač izjema da o vozli nad omejitvijo, vendar polovica teh k je umrla ni zaradi svoje krivde, so bili tudi drugi dejavniki, izsiljevanje, sopotniki, pešči... sicer se jih pa ni veliko ubilo
polo19sdi
07. 11. 2007 16.53
potem je razlog za toliko smrtnih žrtev cesta, policaji, vlada, DARS, eni ki vozijo pod omejitvijo? Nikoli pa tisti ki vozijo nad omejitvijo? Si to mislil? Smrtonosna hitrost je tudi 5 na uro, če se nasadiš na nož. Če pa boš pri miru pa se ti nima kaj naredit. Tko da je isto 60 kot 90 se nebi lih strinjal. Že fizika ti nekej pove v čem je razlika. Že ustavljanje vozila pri 90 je VELIKA razlika. Lahko ti povem da na mokri cesti pri 60 je 4x daljša pot ustavljanja kot pri 30, no pa zračunaj pri 90. Pri 90 v steno maš volan v ustih, pri 60 pa nimaš. V tem je razlika. Da nebi govorili o obladovanju vozila. Človek lahko teče recimo 20km na uro in to je ta hitrost ki naj bi še obvladovali situacijo (pa še to ni nujno če gledaš kake smešne posnetke) in sedaj smo tukaj pač pametni vsi skupaj, kako lahko vozimo več ali pa tudi manj kot je omejitev. Situacije nebomo obladali, samo sreča ali pa nesreča. Biofrutek, tako je...vedno se naredi kolona ;)
ziveti@email.si
07. 11. 2007 16.36
Kar je iskal, to je dobil!