Črna kronika

Panično bežali pred strelcem

Los Angeles, 17. 04. 2009 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V streljanju v bolnišnici v Kaliforniji so umrli trije ljudje. Bolnišnični delavec je s streli pokončal dva nadrejena, nato pa sodil še sebi. Strelec je namreč izvedel, da ga bodo junija odpustili.

Med streljanjem je med ljudmi v zdravstvenem centru Long Beach Memorial Medical Center nastala panika. Po navedbah očividcev naj bi imel napadalec, domnevno 50-letni Mario Ramirez, pri sebi več pištol. Svoji žrtvi pa naj bi načrtno izbral.

Streljanje v ZDA
Streljanje v ZDA FOTO: Reuters

Po navedbah ene izmed delavk v bolnišnici naj bi napadalec izvedel, da ga bodo junija odpustili, zato naj bi ubil svoja nadrejena, 46-letnega Huga Bustamanta in 56-letno Kelly Hales. Bustamante je umrl na kraju dejanja, Halesova pa nekaj ur po prihodu v bolnišnico, med operacijo, s katero so ji skušali rešiti življenje.

Medtem ko policija prave vzroke za streljanje še preiskuje, pa delavci v bolnišnici verjamejo, da je Ramirez streljal na svoja nadrejena zato, ker je izvedel, da ga bodo odpustili. Samo v zadnjih nekaj tednih naj bi bolnišnica odpustila 30 ljudi.

Da bi dejanje lahko storil zaradi napetosti današnjega časa, je priznal tudi policijski načelnik Anthony Batts. "Gre za trend strelcev, ki ste ga lahko videli po vsej državi. To postaja nacionalna kriza, verjetno zaradi napetosti, do katerih prihaja v današnji družbi. Motiv za dejanje sicer še ni znan," je dejal.

Ramirez je svojo prvo žrtev ustrelil v lekarni, ki je v bolnišnici, nato pa je odšel proti vhodu urgence, kjer je ponovno streljal in svojo drugo žrtev ustrelil v nogo. ''Moški je ležal na tleh in ga prosil, naj ga pusti živeti. Vendar je Ramirez še enkrat ustrelil,'' je povedala priča. Pred usodnim strelom so očividci panično klicali policijo in govorili, da po bolnišnici teka moški z dvema pištolama. Kot je sporočila policija, so zdravniki in medicinske sestre paciente takoj ko se je streljanje začelo skrili v kopalnice in ordinacije.

Vsi trije, tako žrtvi kot strelec, so sicer delali na terenu izven bolnišnice. Bustamante je bil šef, Halesova pa njegova namestnica. Po pričevanjih sosedov je bil Ramirez miren družinski človek, ki ni nikoli povzdignil glasu. Ne morejo razumeti, kako se je lahko zgodilo kaj takega.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bolivar
17. 04. 2009 23.32
Sporočilo meneđerjem in vsem šefom nasploh,ne odpuščajte ljudi,kajti lahko se vam pripeti enako! Sebi znižajte plačo na rven delavca in skupaj z delavci vodite firme/tovarne/korporacije skoz težko obdobje finančne krize ,...
sprajt
17. 04. 2009 21.25
Kak ne morejo razumeti da je naredil kaj takšnega? Izgleda še jih ni doletelo to da nimajo kaj za jest doma, da nimajo za račune in osnovne življenske potrebščine? Kak ne razumejo tega da človek pride domov v hiše kjer ni elektrike in plina ter hrane za jest? Kje so še zapadle obveznosti po možnosti še kredit za stanovanje ali hišo? Noben ne razume dokler ni v tej situaciji, in sploh če si navajen da imaš vse to brez problema ko pa nastopi kriza pa je konec...Če pa že celo življenje živiš v takem si zadovoljen z malim tudi...Vsako leto bi se mogli menjat bogati z revnimi in kontra pa bi videli kak je lepo ko razmišljaš do 3-4 zjutraj kaj je šlo narobe da si v taki situaciji, če pa si pridno delal 20 let, sedaj pa nimam nič...
DIREKTEN
17. 04. 2009 18.54
nosim rumeno majco
Devi_
17. 04. 2009 14.24
V čem je point, da brišete čist navadne komentarje?!
civitasstain@gmail.com
17. 04. 2009 14.22
rjene- A misliš, da včasih ljudje niso imel probleme??? Narod je v sedanjem času dlje bolj nezrel. Pri vsakem najmanšem problemu "scagajo" po domač povedan., pol pa vso sovraštvo za svoj neuspeh zvalijo krivdo na druge.....
rjene
17. 04. 2009 11.15
miren družinski človek, ki nikoli ni povzdvignil glasu......ne morejo razumeti kako se je lahko zgodilo kaj takega. se dobr de niso rekel de bi najmanj od njega to prcakval, ker je bil miren, in nikoli ni povzdvignil glasu. glih zato se je to naredlo, ker je vse v seb zadrzu.......pol mu je pa enkrat prkipelu, je blo pa sranje. samomore ne delajo(ponavad) tisti, ki si vse upajo, vsakmu vse povejo, pa so dotikrat tud nesramni(pac povejo kar si misljo) tisti ki pa v seb drzijo pa take delajo!
Uroš Palhartinger
17. 04. 2009 10.51
Napadalci se najbolj bojijo da je tudi njihova žrtev oborožena... Torej človek ni nikoli preveč dobro oborožen da bi se branil pred napadalci...
izbruh@gmail.com
17. 04. 2009 09.31
En sam motiv je za vsemi temi streljanji: prevelik pritisk sistema na posameznika. Nekateri bolj labilni pač ne zmorejo bitke za "uspeh" in se ne znajo sprijaznit s tem, da niso tako "uspešni" kot njihovi junaki s TV ekranov. Kapital pa spet profitira - če nič drugega, cvete posel z varnostnimi podjetji, omejuje sse svoboda gibanja, ipd.