Črna kronika

Pijan za volanom in z neprivezanim otrokom na sprednjem sedežu

Novo mesto, 21. 06. 2016 11.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti Policijske uprave Novo mesto so imeli znova polne roke dela s pijanimi vozniki. Še več. Obravnavali so kar nekaj takšnih voznikov, ki so bili pijani in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v enem primeru pa so obravnavali moškega, ki je vozil pijan in na sprednjem sedežu prevažal neprivezanega otroka.

Tako so včeraj popoldan na cesti med Dobruško vasjo in Škocjanom policisti ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot 306. Voznik med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, na prednjem sedežu pa je prevažal otroka, ki ni bil zavarovan z ustreznim zadrževalnim sistemom. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligrama alkohola. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli in napisali obdolžilni predlog. Zaradi kršitve javnega reda in miru, prekrškar se je namreč nedostojno obnašal, so mu izdali plačilni nalog.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so imeli znova polne roke dela s pijanimi vozniki.
Policisti Policijske uprave Novo mesto so imeli znova polne roke dela s pijanimi vozniki. FOTO: PU Novo mesto

Med kontrolo prometa v Črnomlju so policisti včeraj dopoldan zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola ustavili tudi 23-letnega mopedista. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,60 miligrama alkohola. Moped so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Boštanju pa so policisti včeraj zvečer okoli 19. ure zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus alkoholiziranosti 52-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelj, ki prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligrama alkohola. Audi A6 avant so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pijan povzročil nesrečo

Danes, nekaj po polnoči, pa se je zgodila prometna nesreča v kraju Črešnjevec pri Semiču. Policisti so ugotovili, da je 55-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal preko levega smernega vozišča, izgubil oblast nad vozilom in trčil v betonski steber ob cesti. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,14 miligrama alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zoper kršitelja bodo policisti na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na avtocestnem postajališču Zaloke pa so policisti zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus 46-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligrama alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Na sodišče bodo zaradi vožnje pod vplivom alkohola zoper 46-letnega voznika napisali obdolžilni predlog. Izdali mu bodo tudi plačilni nalog zaradi neupoštevanja znakov policistov, ki so ga ustavljali.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1