Pijan Prekmurec policistu zagrozil, da ga bo ustrelil

Pomurski policisti so zaradi vijuganja po cesti ustavili 62-letnika. Alkotest je pokazal, da je vozil pijan, med pregledom pa je policistu zagrozil, da ga bo ustrelil. Pri njem doma so našli pištolo, za katero ni imel dovoljenja.

streljanje

(Foto: Thinkstock)

Pomurski policisti so 29. junija med opravljanjem cestne kontrole okoli polnoči ustavili 62-letnika iz okolice Lendave. Razlog je bila po njihovih besedah nezanesljiva vožnja, zaradi česar so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal, da je občan vozil pod vplivom alkohola, nato pa ga je popadel bes. "Policistu je zagrozil, da ga bo ustrelil in s tem povzročil trpljenje njegovi družini," je pojasnila Suzana Rauš tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Policisti so grožnje vzeli resno in na podlagi odredbe sodišča pri občanu opravili hišno preiskavo ter našli pištolo z naboji. Kot so še sporočili, občan ni imel dovoljenja za posedovanje orožja.

Zoper 62-letnika sledi kazenska ovadba zaradi grožnje uradni osebi, obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 13
borisl1 06.07.2013 12:54:31
Meni je sorodnik ki ima doma 2 omari polni orožja-od tega je polovica kupljena "mimo zakona", že parkrat zagrozil da me bo ustrelil(človek je pijanec ki ima pred očmi samo še kozarec). ker vem da je toliko nagnjen da lahko grožnje uresniči sem šel na policijo kjer so mi mirno odgovorili da dokler vame ne nameri s puško ali pištolo, mu ne morejo nič!!! Torej, če nekdo ustreli enega "navadnega" človeka ni nič, če pa malo zagrozi policajčku kateremu se noge tresejo kot otroku pa mu že obrnejo hišo!? Toliko o enakopravnosti...
spletni_nepridiprav 06.07.2013 14:08:59
štajerci so veliko bolj dovzetni za alkohol medtem ko primorci lahko spijejo 4 litre in so povsem "dobri"
davorin25 07.07.2013 12:00:09
to si ti misliš
davorin25 07.07.2013 12:01:16
vode si mislil
Več komentarjev