Črna kronika

Po 'avanturi' na nevarnem delu Drave so ga reševali gasilci

Maribor, 27. 08. 2014 13.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mariborčan, ki je s kanujem veslal po reki Dravi, se je znašel v težavah, ker je plovbo nadaljeval v nevaren del reke. Podhlajenega in izčrpanega kanuista so iz vode potegnili gasilci, policisti pa ga bodo "nagradili" s plačilnim nalogom.

Pretekli petek je 61-letni Mariborčan veslal s kanujem po reki Dravi. Plovbo je nadaljeval pod dvoetažim mostom v Melju in nato po jezu v smeri zapornic. Tam se voda steka v kanal reke Drave za HE Zlatoličje, ostali del vode pa teče v staro strugo reke Drave. V tem delu je plovba prepovedana in celo smrtno nevarna, saj so tokovi močni.

Mariborčana je opazil ribič, ki je takoj poklical policijo. Posredovati so morali gasilci, ki so podhlajenega in izčrpanega kanuista potegnili iz vode. Na PU Maribor pravijo, da je kanuist tokrat imel srečo, saj se je njegova plovba končala brez hujših posledic. Zaradi kršitve zakona o plovbah po celinskih vodah pa ga čaka plačilni nalog.

Na PU Maribor pravijo, da s tem primerom želijo opozoriti na nevarnost takšnega početja. V poletnih dneh so namreč policisti ob rednem delu tudi sami opazili, da se ljudje z raznimi plovili vozijo po delih reke Drave, kjer plovba ni dovoljena. Opozarjajo, da so tam močni tokovi in vrtinci, obstaja pa tudi možnost trčenja v nižjo etažo dvoetažnega mosta. "Vsem ljubiteljem navtike predlagamo, naj svoj adrenalin sprostijo na vodah, kjer je to dovoljeno in predvsem varno," je dodal predstavnik PU Maribor Miran Šadl.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

73sla
28. 08. 2014 21.31
+3
Moraš imet pa jajca oz. bit brez pameti, da se sploh upaš pelat mimo zapornic, še huje, v kanal HE zlatoličje, kjer je že pogled z nasipa proti sesalnemu delu turbin, izredno grozen... dobesedno se vidi vrtinec, ki vodo sesa...
felix59 drugič
27. 08. 2014 18.59
+2
Pandurji bi mu še v trugo tlačili položnico če bi revež umrl. Važno , da pristavijo svoj piskrček, pa je vse v redu.
YugoJanša
27. 08. 2014 14.22
+9
Glavno je,da so mu kazen napisali,drugo ni pomebno!
grumf
27. 08. 2014 17.22
+12
24Ppkur
28. 08. 2014 00.28
+12
neodgovornost se pač kaznuje ... zanima me le, kdaj bo isto veljalo za politične veljake, ki so državo pripeljali tako daleč