Črna kronika

VIDEO: Pogrebu je sledil strelski obračun

New York, 28. 04. 2015 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pogrebu v Brooklynu, ki se ga je udeležilo okoli 40 ljudi, je sledil strelski obračun. Pred cerkvijo so ustrelili pet udeležencev, skupil jo je tudi eden od strelcev. Dve osebi sta umrli, štiri so ranjene, med njimi je ena v kritičnem stanju.

Okoli 20.30 po lokalnem času so začeli streljati pred cerkvijo v newyorškem predelu Brooklyn. Umrli sta dve osebi, štiri so ranjene.

Umrla sta bila stara 40 in 44 let in oba moška, ki so ju proglasili za mrtva v bližnji bolnišnici. Pred cerkvijo so zadeli tudi 38- in 29-letni ženski in 37-letnega moška, eden od njih je v kritičnem stanju.

Žrtve so se udeležile pogreba 38-letnega Joseja Louisa Roblesa, ki je umrl zaradi srčne kapi. Na njih so začeli streljati takoj po prihodu iz cerkve.

Po pričevanjih očividcev je bilo kot v vojni. 43-letni Raul Marroqin, ki se je tudi udeležil pogreba, je slišal strele, vendar pravi, da ni videl strelcev. "Slišal sem veliko strelov. Pok, pok, pok, pok, pok. Vrgel sem se na tla, pograbil sem otroke in iskal skrivališče." Roblesov bratranec je v šoku. "Skušam dojeti, kaj se je zgodilo. Bil je čudovita oseba. Umrl je naravne smrti, zaspal je. Ni bil povezan z mafijo. Zelo sem presenečen."

Robles, oče dveh otrok, je živel v Brooklynu. Poznali so ga pod vzdevkom Cheo, umrl je 16. aprila. Njegov bližnji prijatelj je za lokalne medije povedal, da je bil nekaj časa v zaporu zaradi umora. Nato se je poročil in "popolnoma spremenil svoje življenje. Zapustil je ulico. Zdaj pa se je začela vojna. To je vojna."

S policije so sporočili, da so bili domnevno trije strelci v avtomobilu. Izstrelili so vsaj 15 strelov, nato pa oddrveli stran. Eden od udeležencev pogreba naj bi streljal nazaj in ranil enega od napadalcev. Nekaj ulic stran so zatem našli 40-letnika s strelno rano v trebuhu, ki naj bi ga preostala dva strelca med begom vrgla iz avta.

Motiv javnosti še ni znan, a verjetno je šlo za mafijski obračun. Za zdaj niso nikogar aretirali, preiskava teče.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3