Črna kronika

Jutri na Krvavcu obsežna iskalna akcija

Kranj, 16. 11. 2018 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po zadnjih informacijah pogrešanega 36-letnega Klemna Musulina še vedno niso našli. Iskanje nadaljujejo tudi danes, v soboto pa bodo izvedli obsežno akcijo, v kateri bodo znova pregledali celotno območje Krvavca, zaradi česar bodo kranjski policisti začasno omejili gibanje in prepovedali dostop do nekaterih območij.

Iskalna akcija za 36-letnim Klemnom Musulinom iz Trebnjega, ki se je v noči na soboto iz službene zabave sam peš podal s Krvavca v dolino, še vedno poteka. Po zadnjih informacijah, ki so jih sporočili kranjski policisti, pogrešanega namreč še vedno niso našli. V obsežnih iskalnih akcijah, ki dnevno potekajo že vse od pretekle sobote, so se poleg policistov angažirali še gorski reševalci, gasilci, vodniki reševalnih psov ter tudi njegova družina in prijatelji. Pri iskanju so, kadar so to dopuščale razmere, uporabili tudi policijski helikopter. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Aktivnosti nadaljujejo tudi danes in jutri, ko bodo izvedli zelo obsežno iskalno  akcijo, v  kateri bodo znova pregledali celotno območje Krvavca, vključno s potmi, cestami, grapami ter drugimi strmimi in nevarnimi pobočji. Zaradi iskalne akcije bodo jutri, predvidoma med 8. in 14. uro, policisti začasno omejili gibanje in prepovedali dostop do nekaterih območij: od spodnje do zgornje postaje žičnice Krvavec v širini 500 metrov; levo in desno od gondole; greben nad Jezerci; Ambrož proti vrhu (zgornja postaja); spodnja postaja žičnice (vzhod proti Ambrožu); Jezerci (vzhod – do Kriške planine in grebena); Kriška planina (proti stolpu).

Iskanje pogrešanega Klemna Musulina na Krvavcu
Iskanje pogrešanega Klemna Musulina na Krvavcu FOTO: Kanal A

"Ukrep policistov bo veljal tudi za brezpilotne zrakoplove, daljinsko ali
avtonomno vodena vozila ter druga primerljiva tehnična sredstva,"
so sporočili s Policijske uprave Kranj. Dodali so, da bodo prisotnost na kraju omogočili samo ožjim družinskim članom pogrešanega Klemna, vse ostalim pa se zahvaljujejo za angažiranje, ker trenutno druge pomoči ne potrebujejo. 

Za njim se je vsaka sled izgubila v noči na soboto

Za 36-letnim Klemenom Musulinom iz Trebnjega se je vsaka sled izgubila v noči na soboto, ko se je iz službene zabave domnevno sam peš podal s Krvavca v dolino. Že takoj v soboto je stekla obsežna iskalna akcija z okoli 70 sodelujočimi, našli pa so le telefon pogrešanega.

Iskanje se je nadaljevalo tudi vse naslednje dni. Pri njem pa je sodelovalo veliko prostovoljcev, ki jih je policija pozvala k previdnosti in zaradi hoje po nevarnem terenu opozorila na primerno psihofizično stanje, opremo in znanje.

Iskanje pogrešanega Klemna Musulina na Krvavcu
Iskanje pogrešanega Klemna Musulina na Krvavcu FOTO: Kanal A
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1