Črna kronika

V strugi potoka Bolska našli še truplo 30-letnika

Celje, 14. 09. 2014 10.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najdeno je bilo truplo moškega, ki je bil pogrešan od včerajšnje nesreče pri Vranskem, v kateri je potok Bolska odnesel vozilo z dvema sodelavcema AMZS. Njegovo truplo je bilo najdeno višje po rečni strugi, kot pa vozilo.

Policijska uprava Celje je sporočila, da so danes dopoldne našli truplo pogrešanega sodelavca Avto-moto zveze Slovenije (AMZS), ki je bil včeraj v vozilu skupaj s 17-letnico z območja Žalca, katere truplo so našli že včeraj. Truplo 30-letnega moškega so našli približno en kilometer nižje po strugi od kraja nesreče in kakih 50 metrov višje, kot pa so včeraj našli vozilo.

Danes najdeno truplo je bilo zagozdeno v vejevju še vedno naraslega potoka, pojasnjuje policija in dodaja, da je pri iskanju trupla sodelovalo več kot sto gasilcev. Iskanje je potekalo vse od kraja nesreče pa do izliva Bolske v reko Savinjo ter še nato naprej ob strugi Savinje do Tremarij.

Zaposleni v Avto-moto zvezi Slovenije (AMZS) se zahvaljujejo domačinom, prostovoljcem, gasilcem, policistom in vsem, ki so sodelovali in še sodelujejo v iskalni akciji ponesrečenih in ki izrekajo iskreno sožalje svojcem.

Izkazalo se je, da sta bili žrtvi v sorodu, saj je šlo za bratranca in sestrično. 17-letnica je odigrala glavno igralko v prihajajočem mladinskem filmu Vloga za Emo.

Policija v današnjem sporočilu še piše, da naj bi se nesreča zgodila že okoli 6. ure, ko je bila vidljivost zaradi močnega deževja in nasploh neugodnih vremenskih razmer izredno slaba.

Policija je ugotovila, da sta iz neznanega razloga zapeljala v potok, vendar pa natančen vzrok nesreče še ugotavlja. Najverjetneje sta se s službenim vozilom peljala po brežini potoka Bolska, ravno v času, ko je potok odnesel del brežine, hkrati pa tudi njuno vozilo.

Hudo poškodovano vozilo so včeraj iz potoka približno en kilometer nižje po strugi od kraja nesreče našli že včeraj dopoldan, okoli 13. ure so našli truplo 17-letnice, ki je bila sopotnica v vozilu, približno 50 metrov višje, kjer so včeraj našli vozilo, pa je bilo zagozdeno truplo 30-letnika.

Župan Vranskega Franc Sušnik je včeraj za medije dejal, da se občina sooča s plazovi, koliko se jih je tokrat sprožilo, pa še ne ve. Prav tako ne ve, ali je koncesionar, ki odpravlja poškodbe javne infrastrukture, pred štirimi leti popravil most čez Bolsko, ki ga je zdaj odneslo.

Policisti vse občane opozarjajo, da naj se na območjih, kjer reke in potoki poplavljajo oz. se pričakujejo morebitne nove poplave, ne odpravljajo na pot, če to ni zelo nujno. Če bodo na pot odšli, pa policisti svetujejo pri vožnji izredno previdnost.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni