Gasilca ubil moški, ki je odsedel 17 let zaradi umora stare mame

V ameriškem mestu Webster so bili gasilci poklicani na pomoč pri krotenju ognja. Ko so prišli v bližino hiše, jih je pričakalo streljanje. Umrla sta dva, strelec – 62-letni William Spengler – pa si je sodil sam. Spengler je bil leta 1981 obsojen zaradi umora stare mame.

V mestu Webster v zvezni državi New York se je zgodil še en strelski incident. Okoli 6. ure po lokalnem času so bili gasilci obveščeni, da je zagorelo v hiši na ulici Lincoln in da je v prvem nadstropju hiše ujeta ena oseba.

Gasilci so se hitro odzvali, a ko so prišli v bližino hiše, so se nanje usuli streli, poroča News 10NBC. Po prvih podatkih so bili ustreljeni štirje gasilci. Dva sta umrla na kraju dogodka, dva pa so odpeljali v bolnišnico.

Ogenj je uničil sedem hiš. Gasilci so morali biti pazljivi, saj strelec ni bil takoj odkrit. Policija je nato sporočila, da so našli mrtvega strelca, ki je podlegel posledicam ran. Po prvih podatkih naj bi ga ustrelil eden od policistov, a se je izkazalo, da je storil samomor.

Možje postave so pobrskali po dokumentih in ugotovili, da gre za starega znanca policije. Strelec je bil 62-letni William Spengler, ki je leta 1980 umoril svojo staro mamo. Naslednje leto je bil obsojen, a bil po 17 letih ždenja v zaporu izpuščen. 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 33
 
gospakatja 25.12.2012 08:26:13
zmanjkalo "gradiva"??
Več komentarjev