Črna kronika

Po nasilni smrti 56-letnice včeraj v UKC Maribor poškodbam podlegel tudi njen mož

Maribor/Ptuj, 01. 04. 2019 10.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po družinski tragediji, ki se je zgodila minuli teden v naselju Spuhlja na območju Ptuja, so mariborski kriminalisti razkrili podrobnejše informacije o dogodku. Razlog za tragedijo je bil družinski prepir med 56-letnico in njenim 58-letnim partnerjem. Po ženski, ki je umrla nasilne smrti, je v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor poškodbam podlegel tudi moški.

Potem ko smo minuli teden poročali o družinski tragediji v naselju Spuhlja na območju mestne občine Ptuj, v kateri je ena oseba umrla nasilne smrti, so policisti danes razkrili podrobnejše informacije kriminalistične preiskave dveh kaznivih dejanj z elementi nasilja.  

Kot je razložil pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl, so policisti minuli četrtek ob 8.50 prejeli telefonsko obvestilo, da sta v Spuhlji umorjeni dve osebi. Pri izvedbi prvih nujnih ukrepov so ugotovili, da je nasilne smrti umrla 56-letna ženska, njen 58-letni mož pa je bil hudo poškodovan. Reševalci so ga uspešno oživljali in ga hudo telesno poškodovanega z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Po nudeni nujni medicinski pomoči so ga hospitalizirali. V nedeljo v dopoldanskih urah je moški zaradi obsežnih poškodb umrl.

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl (levo) in pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Andrej Kolbl na današnji novinarski konferenci.
Tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl (levo) in pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Andrej Kolbl na današnji novinarski konferenci. FOTO: 24ur.com

Ogled kraja kaznivega dejanja je vodila dežurna preiskovalna sodnica ptujskega okrožnega sodišča v navzočnosti okrožne državne tožilke. Predpostavka ob začetku ogleda je bila, da so podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje umora in poskus samomora. Z ogledom kraja tragedije so policisti ugotovili, da sta se zakonca sprla v četrtek v jutranjih urah, med sporom pa oba utrpela več vbodnih ran z nožem. Policija je prisotnost tretje osebe izključila, trenutno obstaja sum kaznivih dejanj uboja in umora, saj sta oba utrpela smrtne telesne poškodbe.  

Na podlagi trenutnih dokazov je kaznivega dejanja umora osumljena ženska, uboja pa moški, policisti pa so ob tem opozorili, da se lahko kvalifikacija kaznivega dejanja še vedno lahko spremeni. 

Ker sta oba pokojna, bo po navedbah policistov razlaga celotnega dogajanja temeljila na materialnih dokazih. 

Kriminalistična preiskava še ni zaključena, po navedbah mariborskih policistov bodo opravili še obdukcijo pokojnega 58-letnika, šele nato bodo lahko zaključili z zadnjimi podrobnostmi preiskave. Po vseh opravljenih preiskavah in po dokončno zbranih obvestilih bodo zadevo skupaj s pristojnim tožilcem dokončno  pravno okvalificirali in jo zaključili s poročilom okrožnemu državnemu tožilstvu na Ptuju. 

Sicer pa so danes potrdili, da so že pred tragičnim dogodkom pri istem zakonskem paru obravnavali več dogodkov z elementi nasilja, med njimi tudi kazniva dejanja. O konkretnih dogodkih, ki so jih obravnavali v preteklosti, podrobnosti niso želeli razkriti. 

Policija je neuradne informacije, da naj bi mož ubil ženo, nato pa skušal narediti samomor, danes zavrnila. 

Po informacijah Večera sta bila pokojna podjetnika, ki sta se ukvarjala z vrtnarstvom.   

Kraj družinske tragedija v naselju Spuhlja.
Kraj družinske tragedija v naselju Spuhlja. FOTO: Kanal A
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3