Črna kronika

Umor v Celju: moški po prepiru odšel v avto po nož in 33-letnico večkrat zabodel, otrok priča dogodku

Celje, 04. 04. 2016 12.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Motiva petkovega grozljivega umora v Celju, v katerem je 39-letnik umoril 33-letno bivšo partnerico, sta najverjetneje ljubosumje in maščevalnost. Policija je sporočila, da je storilec po prepiru z nekdanjo partnerico odšel v avto po nož, nato pa na avtobusni postaji žrtev večkrat zabodel. Vsemu skupaj je bil priča tudi njun otrok.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Po prepirih jo je večkrat zabodel
    02:41
    Iz 24UR: Po prepirih jo je večkrat zabodel
  • Iz 24UR ZVEČER: Pogovor s psihologom Andrejem Perkom
    04:21
    Iz 24UR ZVEČER: Pogovor s psihologom Andrejem Perkom

Policijska uprava Celje je predstavila podrobnosti umora, ki se je zgodil v petek v bližini Citycentra na Mariborski cesti. Kot so pojasnili policisti, sta se 39-letni morilec in 33-letna žrtev, državljanka Dominikanske republike, dobila v trgovskem centru okoli 10. ure dopoldan. Zraven je bil tudi njun štiriletni sin. 

39-letnik je z nožem večkrat zabodel 33-letnico, ki je poškodbam podlegla na kraju.
39-letnik je z nožem večkrat zabodel 33-letnico, ki je poškodbam podlegla na kraju. FOTO: Kanal A

Spor zaradi skrbništva nad otrokom

Kot je povedal vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk, je dosedanja preiskava pokazala, da sta se nekdanja partnerja, ki sta v postopku razveze, v petek dopoldne sestala v trgovskem središču Citypark. Do srečanja je prišlo zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim, še predšolskim otrokom, ki je bil v času srečanja ves čas prisoten. "Po približno uri druženja sta se skupaj z otrokom napotila do bližnje avtobusne postaje, kjer je med njima očitno prišlo do spora. Osumljeni je pri tem stopil do svojega avtomobila, ki je bil parkiran v neposredni bližini, iz njega vzel preklopni nož, stopil do žrtve ter jo večkrat zabodel v različne predele telesa," je povedal vodja celjskih kriminalistov in dodal, da naj bi bil glavni vzrok za dejanje ljubosumje.

Kot je še dodal, je osumljeni dejanje izvršil v pričo več naključno prisotnih ljudi in tudi v pričo njunega otroka, ki se je sicer takrat nahajal v avtomobilu. Po dejanju je nož na kraju dogodka odvrgel ter se skupaj z otrokom odpeljal proti Slovenski Bistrici. Od tam je poklical policijo, naznanil kaznivo dejanje in se predal policistom.

Storilec že obravnavan zaradi nasilja v družini

Preiskava sicer še poteka, Turk pa je potrdil, da so osumljenega, ki ima prebivališče prijavljeno v Celju, leta 2011 in 2014 že obravnavali zaradi nasilja v družini, ko se je znesel nad isto partnerko. Ta je po njunem razhodu živela v okolici Ljubljane, poleg skupnega otroka je imela še enega mladoletnika, za oba pa je zdaj poskrbel center za socialno delo.

Po njegovih informacijah so osumljenemu v preteklosti izrekli prepoved približevanja, a je ukrep pozneje prenehal. "Menim, da smo vse pristojne institucije glede na takrat razpoložljive ugotovitve in okoliščine, naredile vse, kar je bilo v naši moči. Vendar se vseh dejanj žal ne da preprečiti," je Turk odgovoril na vprašanje, ali bi žalosten dogodek z drugačnim ukrepanjem v preteklosti lahko tudi preprečili.

Policija je 39-letnika v nedeljo s kazensko ovadbo privedla pred celjskega preiskovalnega sodnika, ta pa je zanj odredil sodno pridržanje, je dejal Turk.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni