Črna kronika

Policija opozarja: bodite pozorni na tatove in goljufe, ki bi lahko izkoristili vremensko ujmo

Škofja Loka, 24. 10. 2014 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Priložnost dela tatu in tudi tokratno vremensko ujmo bi lahko sebi v prid izkoristili tatovi in goljufi, opozarjajo policisti. Gorenjski bodo poostrili varnost na škofjeloškem območju, ljudem pa svetujejo, naj ustrezno zavarujejo svoje premoženje in bodo pozorni na to, koga spustijo v hišo.

Podobno kot pri žledu pozimi lahko tudi nedavno vremensko ujmo izkoristijo tatovi in goljufi. Zato bo na Gorenjskem koncu,  zlasti na škofjeloškem območju, prisotnost policistov povečana, so sporočili s PU Kranj.

Vsem, ki zapuščajo domove, policisti svetujejo, naj ustrezno zavarujejo svoje premoženje in poskrbijo za osnovne zaščitne ukrepe, zlasti velja izpostaviti ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, gotovine, zaklepanje vrat, zapiranje oken ipd. V
okolici hiše brez nadzora tudi ni priporočljivo puščati orodja ali drugih priročnih sredstev, kar za pridobivanje koristi izkoriščajo zlasti priložnostni tatovi in morebitni "naključni zbiralci".

Vsem, ki zapustijo svoje domove ali poškodovane nepremičnine, policisti svetujejo še, naj o tem obvestijo svojce, prijatelje ali sosede. Če je le mogoče, naj bodo v odsotnosti vedno tudi dosegljivi na mobilnem telefonu.

Poplave iz zraka - 12
Poplave iz zraka - 12 FOTO: Fotografija iz posnetka airvideo.si

Priložnost bi lahko izkoristili tudi goljufi s ponujanjem storitev, predvsem serviserji naprav in opreme ali pa zbiratelji prostovoljnih prispevkov in prodajalci izdelkov sumljive kakovosti in izvora. Zato previdno. Ljudi ne spuščajte v stanovanja, hiše, dokler se ne prepričate o njihovih namenih. Preverite tudi, kdo ti ponudniki sploh so, za katero podjetje delajo in kdo je kontaktna oseba, na katero se lahko obrnete za informacije.

Nezakonitih ravnanj policisti sicer se niso obravnavali, se pa to lahko ob opustitvi samozaščitnih ukrepov spremeni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

binmister
25. 10. 2014 15.31
+1
To pa je obvestilo policije ni kaj Kaj bo kdo ukradel tv ki je bil do polovice v vodi in še vse ostalo .Previdni bi morali biti tisti ki so Čisti lopati in drugim dajali milijonske kredite .
BlokiranZaradi24urFašizma
24. 10. 2014 23.57
+3
V resnih državah se v primeru elementarnih nesreč, za kraje uvede vojaško hitro sojenje na licu mesta. Nekaj je ukradel, se ga postavi pred zid na licu mesta in ustreli!
mensesmeje
27. 10. 2014 13.21
Ah dej ne bluzi,v kateri resni državi je to!?
Bruhalnica24
24. 10. 2014 21.58
+2
Tajkuni so izkoristili nedelovanje pravnega sistema....
kapljač1
24. 10. 2014 18.22
+8
Včasih je veljalo, da če se takšnega tatu, dobi na licu mesta, sme uradna oseba nemudoma uporabit tudi strelno orožje.
murate
24. 10. 2014 19.55
+9
takrat je bla ablast še poštena ,pa ne bodo dovolili sami sebe ?
gobo
24. 10. 2014 17.08
+4
kaj je ta slika z janko -viča
proofreader
24. 10. 2014 16.41
+10
To bo heca, ko bo kakšen minister prišel naokoli in ga ne bodo spoznali.
Matakokojama
24. 10. 2014 16.20
+5
Kaj se dogaja na slovenskem nebu?
FIGEC
24. 10. 2014 16.27
+9
Ko vidi, kaj nam Mramor pripravlja, se je zjokalo...

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.