Črna kronika
Oglas

Policijske stavke je konec! Policisti že POSTAVLJAJO POLICIJSKE ZASEDE, o katerih pa imaš pravico biti obveščen!

Ljubljana, 28. 06. 2016 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Miha Jereb
Komentarji
4

Dejstvo: v zgolj prvih 40 dneh policijske stavke so policisti s svojim nedelom naredili 4.5 milijona evrov luknje. Po skoraj 200 dneh stavke je tako ocena primanjkljaja okoli 20 milijonov evrov! Kdo bo to plačal?

In koga bo to najbolj prizadelo? Policistov zagotovo ne, ti so si za nameček izborili še boljše plače, ki si jih bodo morali seveda prislužiti - in točno MIDVA bova tista, ki bosta nosila posledice!

Luknjo, ki je nastala zaradi stavke, bomo sanirali vozniki.
Luknjo, ki je nastala zaradi stavke, bomo sanirali vozniki. FOTO: Radarji

Od kje pa misliš, da se bo vzel denar? Prav imaš – iz mojega in tvojega žepa. Verjetno ti je jasno zakaj, a verjemi, še sanja se ti ne kako...

Policija z vsemi "topovi" nad voznike pod pretvezo umrijanja prometa

Prihaja poletje. In policisti niso nori, da bi cele dneve stali na vročini in izvajali meritve hitrosti.

Kje pa, raje so si umislili posebne samodejne merilnike, ki vse delo opravijo sami - samo postavijo jih za cesto, priklopijo na akumulator in pustijo, da se vozniki eden za drugim ujamemo na limanico. Kot muhe na med. Brez opozorila.

In ko se vozniki zavemo, da je ta kamera na stojalu pravzaprav radar, je za večino že prepozno.

TraffiPatrol V, 904 nm
MultaRadar CD, 24.1 GHz
VW Caddy - MultaRadar C, 24.1 GHz
Multanova 6F , 34.3 GHz
Ford Focus - Gatso type 24, 24.1 GHz
TraffiPatrol XR, 904 nm
Renault Kangoo - Multanova 6F , 34.3 GHz
Ultralyte Compact, 904 nm
Renault Kangoo - Multanova 6F , 34.3 GHz
TruCam LTI, 905 nm


Prav imaš - vse to so merilniki, ki jih bo policija uporabila, da si prisvoji denar za svoje višje plače iz tvojega žepa.

Največji absurd pa je prav zadnji merilnik na tem seznamu - poleg hitrosti namreč izmeri tudi varnostno razdaljo, katera mora biti pri vožnji s 50 km/h najmanj 28 metrov oziroma 7 dolžin vozil!!!

Še slikovna ponazoritev za lažjo predstavo, da ti pokažem, kakšna je v realnosti predpisana razdalja pri vožnji po mestu:

Najmanjša dovoljena varnostna razdalja pri vožnji s hitrostjo 50 km/h.
Najmanjša dovoljena varnostna razdalja pri vožnji s hitrostjo 50 km/h. FOTO: Radarji

 Torej, če boš ponesreči vozil prehitro, recimo 61 km/h v naselju, boš kaznovan z 250€ kazni. Če pa boš pri tem še napačno ocenil varnostno razdaljo, te bodo oskubili še za dodatnih 200€! Zmaga za proračun, oziroma adijo 450€ na en mah!

Lahko ti povem, da ga ni voznika, ki ne bi kršil tega predpisa. Zakaj? Ker je ocena varnostne razdalje povsem subjektivna, stvar posameznikove presoje - v avtu nimamo števca, k bi prikazoval ta podatek.

In vedno se najde nekdo, ki se vrine v prazni prostor - našo varnostno razdaljo. Pa vendar obstaja način, da se izmakneš tovrstnim kaznim.

Tvoja pravica: biti opozorjen na merilnike hitrosti - za pravočasno prilagoditev hitrosti in varnostne razdalje

Se zavedaš, da imaš pravico, da si o izvajanju meritev obveščen? Ta privilegij namreč pripada le še voznikom v 5 drugih državah članicah Evropske unije. Zakaj torej tega privilegija ne bi izkoristil?

Radijska obvestila o kontrolah prometa, opozorilne table pred stacionarnimi radarji... vse super. Ampak - kaj se zgodi, ko policija in mestna redarstva za cesto postavijo kaj od tega:

Radarji - 3
Radarji - 3 FOTO: Radarji

V tem primeru te ne bo nihče obvestil - prepuščen boš samemu sebi.

A rešitev obstaja! Vklopi zvok in si poglej ta posnetek, ki so mi ga poslali vozniki, ki se nadvse uspešno izogibajo zgornjim radarjem:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Naprava, ki jo vidiš na posnetku, je radar detektor - ta mala zverinica zazna in pravočasno opozori na vse aktivne radarje, ki ti želijo prekrižati pot in ti iz denarnice izpuliti denar!

Pomisli: kaj misliš, kako dober je občutek, ko si pravočasno opozorjen na vse te radarje? Ko tvoja vožnja postane povsem brezskrbna, in to povsem brez slabe vesti - uporaba radar detektorja je namreč v Sloveniji zakonita, je tvoja pravica.

In jaz osebno bi se danes počutil precej neumno, če detektorja ne bi uporabljal. Pravzaprav je radar detektor dobesedno obvezna oprema vseh vozil pri naši hiši. In ne, ne gre za objestno vožnjo (čeprav si nekateri nadvse prizadevajo prikazati radar detektorje v negativni luči).

Gre zgolj za brezskrbno vožnjo, ker vem, da bom pred vsakim radarjem lahko po potrebi prilagodil svojo hitrost. Oziroma, če se izrazim drugače - po novem boš tudi sam pri vsakem radarju prihranil!

VIDEO: uporaba detektorja je legitimna in zakonita - višji policijski inšpektor, oddaja 24UR!

Uporaba radar detektorja v Sloveniji tudi z zadnjo spremembo zakona ZPrCP (1.9.2012) ni prepovedana. To pomeni, da je uporaba radar detektorja legitimna in tudi povsem zakonita.

Če mi ne verjameš na besedo, potem verjemi višjemu prometnemu policijskemu inšpektorju iz generalne policijske uprave:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In kar je najboljše pri tem detektorju je, da se cena novega detektorja (klikni za več informacij) giblje okoli najnižje kazni za prehitro vožnjo v naselju. To pomeni, da se bo nakup povrnil že ob prvi izognitvi radarju!

Če si veliko na cesti ali pa si že večkrat opazil mobilni radar policije ali redarstva na svoji poti v ali iz službe, potem je radar detektor brez dvoma obvezna oprema za brezskrbno vožnjo in prihranek!

Skratka, ali boš izkoristil moje izkušnje ali ne, je povsem tvoja stvar, vendar mi obljubi nekaj: ko te bo naslednjič dobil radar, se ne pritožuj, da so te okradli, ker si boš kriv izključno sam.

Pa srečno vožnjo! – Miha

P. S.:

Naj te samo spomnim, da Policija letno pobere za kar 40 milijonov evrov glob, v kar pa niso všteta občinska redarstva. Kot si lahko prebral v zgornjem zapisu se jaz že dolgo časa uspešno izogibam radarjem, in če boš sledil mojim napotkom, se boš tudi sam že naslednjič le odpeljal mimo radarja, brez kazni!

Klikni tukaj in poglej kaj vse zmore novi detektor Kiyo E-265 (sam sicer še vedno uporabljam starejšo verzijo E-255).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3