Policisti nadaljujejo preiskavo smrti igralca Gašperja Tiča

Policisti nadaljujejo preiskavo smrti igralca Gašperja Tiča, ki so ga našli v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. 20-letni osumljenec, ki se je policiji v nedeljo predal sam, je še v pridržanju. Ozadje spora policija še ugotavlja.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (5)

  • Žalna knjiga za Gašperja Tiča - 1
  • Žalna knjiga za Gašperja Tiča - 2
  • Žalna knjiga za Gašperja Tiča - 3
  • Žalna knjiga za Gašperja Tiča - 4
  • Žalna knjiga za Gašperja Tiča - 5

Policisti danes nadaljujejo preiskavo dogodka, v katerem naj bi v nedeljo 20-letnik do smrti zabodel 44-letnega igralca Gašperja Tiča. Osumljenec je še v policijskem pridržanju, policisti pa nadaljujejo z ogledom kraja dogodka in zbiranjem obvestil.

Ljubljanski policisti so mrtvega igralca našli v nedeljo zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Po podatkih policije se je sprl z 20-letnikom. Slednji je z ostrim predmetom poškodoval igralca, ki je zaradi poškodb na kraju umrl. 20-letniku so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost.

Maja Ciperle Adlešič s Policijske uprave Ljubljana je sporočila, da sta se osumljenec in oškodovanec družila v enem izmed ljubljanskih lokalov. Ko sta lokal zapustila, sta skupaj odšla v stanovanje, nato sta se sprla. "Med prepirom je 20- letni osumljenec z nožem večkrat zabodel 44-letnega oškodovanca, ki je na kraju zaradi poškodb umrl," je dejala Ciperle Adlešičeva. 

Smrt na Trubarjevi

Igralca so našli v stanovanju na Trubarjevi ulici. (Foto: 24ur.com)

Osumljenec je še vedno v policijskem pridržanju in ga še niso prepeljali pred preiskovalnega sodnika. V pridržanju je sicer lahko največ 48 ur.

Sicer pa policisti, kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, nadaljujejo z zbiranjem obvestil, s katerim bodo razjasnili tudi ozadje spora med osumljencem in žrtvijo. Prav tako bodo danes opravili obdukcijo, policisti pa nadaljujejo tudi ogled kraja dogodka.

Kazen, ki je zagrožena za obravnavano kaznivo dejanje (uboja) je od pet do 15 let zapora.

Smrt igralca, dolgoletnega člana Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL), je pretresla številne slovenske estradnike, ki so na družbenih omrežjih izrazili svoja sožalja družini umrlega umetnika in se poklonili njegovemu spominu.

V MGL so zapisali, da Tič ni bil zgolj igralec, temveč vsestransko nadarjen ustvarjalec, ki je ob igranju tudi pisal in režiral in se pri tem aktivno ukvarjal tudi z vlogo in pomenom umetnosti in kulture v sodobni družbi.

Spomnili so, da se je v zadnjih letih uveljavljal tudi kot novo, sveže komedijsko pero. Tič je bil eden izbranih "svečenikov komedije, ki je vedel, da je enako plemenito zbujati smeh kot solze". Komedija tudi pri njemu "ni vzklila samo iz prirojenega smisla za humor, pač pa iz žalosti in ogorčenja nad neskončnostjo človeške neumnosti in zamirajočo empatijo".

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: