Policisti našli ves nakit, ukraden iz prestižnega hotela Ritz, dva roparja sta še vedno na begu

Francoska policija je našla ves plen, ki ga je pet oboroženih moških ukradlo iz izložbe prestižnega hotela Ritz v središču Pariza. Nakit v vrednosti 4,5 milijona evrov je bil v vreči, ki jo je med begom na skuterju izpustil eden od storilcev. Dva moška sta še vedno na begu, sicer pa je peterica policiji dobro znana zaradi preteklih kriminalnih dejanj.

Francoska policija je našla ves nakit, ki ga je pet oboroženih roparjev ukradlo iz razstavnega prostora prestižnega hotela Ritz v središču Pariza. Plen v vrednosti več kot štiri milijone evrov je bil v vreči, ki jo je eden od roparjev izpustil med begom.

"Lahko potrdim, da je bil najden ves ukraden nakit, in sicer v vreči, ki so jo našli policisti," je za Reuters povedal vir blizu preiskave.

hotel Ritz v Parizu

Hotel Ritz stoji na trgu Vendome v središču francoske prestolnice. Varnostne oblasti so po zločinu tudi zaprle nekatere ceste v bližini hotela. (Foto: AP)

Kot je znano, so moški v sredo okoli 18. ure s sekirami razbili izložbeno okno v pritličju stavbe, kjer nakit razstavljajo svetovno znani draguljarji. Časnik Le Parisien, ki navaja policijske vire, poroča, da jih je pri delu zmotila policijska patrulja. Tri storilce so prijeli takoj, dva pa sta pobegnila – eden na skuterju, drugi z avtomobilom – in sta še vedno na begu. Prav ropar na skuterju naj bi bil tisti, ki je izpustil vrečo s plenom, saj naj bi se med begom zaletel v pešca. Avtomobil, s katerim je pobegnil drugi storilec, pa so pozneje našli zažgan v kraju Sannois, severno od prestolnice.

Moški, ki jih je policija prijela, so po informacijah francoskih medijev stari okoli 30 let, vsi iz okolice Pariza in so policiji že dobro znani zaradi nasilništva in oboroženih ropov. Pridržanje, ki lahko traja 96 ur, so jim v četrtek podaljšali še da dodatnih 24 ur.

V francoski prestolnici se je sicer v zadnjem času zgodilo več ropov dragocenega nakita. Najbolj je v javnosti odmeval rop ameriške zvezdnice resničnostnih šovov Kim Kardashian oktobra 2016, ko ji je prav tako pet roparjev ukradlo nakit v vrednosti okoli devet milijonov evrov. Eden od roparjev je tedaj pobegnil s kolesom, pri tem pa odvrgel z diamanti okrašen križec v vrednosti 30.000 evrov, ki ga je kasneje našel naključni mimoidoči. To je tudi edini kos nakita, ki so ga doslej našli po ropu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 8
osterei 13.01.2018 10:36:10
še en dokaz, da je gozd naše bogatstvo
Več komentarjev