Črna kronika

FOTO in VIDEO: Preiskave zaključene, vseh šest pridržanih že na prostosti

Ljubljana, 27. 09. 2012 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Več kot 120 policistov in kriminalistov NPU in različnih policijskih uprav je na območju Ljubljane in Kranja izvedlo 23 hišnih preiskav zaradi suma gospodarske kriminalitete in korupcije. Mudili so se tudi pri družini Janković in v prostorih MOL, kjer so preiskovali projekt Stožice. Pridržali so šest oseb, a so vse že izpustili.

Več kot 120 policistov in kriminalistov Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) in različnih policijskih uprav je danes izvajalo 23 sklopov hišnih preiskav na območju ljubljanske in kranjske policijske uprave.

V preiskavah, ki so se izvajale tako v zasebnih prostorih kot tudi v službenih oz. poslovnih prostorih, so kriminalisti zbirali obvestila zaradi suma več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in korupcije. Šestim osebam so odvzeli prostost.

Današnje hišne preiskave so del leto in pol trajajočega predkazenskega postopka, ki ga usmerja specializirano državno tožilstvo, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).

V fotogaleriji si lahko ogledate, kako je policijska akcija potekala danes zgodaj zjutraj:

Črepinko: Za ta kazniva dejanja je zagroženo do osem let zapora

Pomočnik direktorja NPU Robert Črepinko je na tiskovni konferenci dejal, da se preiskave nanašajo na sum nepravilnosti pri preučitvi in izvedbi gradnje športnega objekta na območju Ljubljane. Predmet današnje preiskave je tudi "ugotavljanje zakonitosti finančnih tokov v višini več 10 milijonov evrov", je pojasnil Črepinko. V preiskavo so vključene tako fizične kot pravne osebe, ki so bile vključene v odločanje o izvedbi in financiranju tega objekta, je dodal.

V okviru te preiskave kriminalisti že več mesecev zelo aktivno sodelujejo z davčno upravo, uradom za preprečevanje pranja denarja in s komisijo za preprečevanje korupcije. Robert Črepinko, NPU

Po njegovih besedah hišne preiskave izvajajo na devetih naslovih fizičnih oseb in na 14 naslovih pravnih oseb ali drugih uradnih naslovih. Prav tako so preiskali pet osebnih vozil. Kriminalisti so zasegli več nosilcev elektronskih podatkov, tudi razne fizične listine in druge dokumente, za katere menijo, da jim bodo pomagali pri razjasnitvi sumov. "V nadaljevanju sledi pregled danes najdene in zasežene dokumentacije, kakor tudi elektronskih podatkov," je dejal Črepinko.

Kriminalisti po njegovih besedah utemeljujejo sume storitve več kaznivih dejanj, med drugim preiskujejo zlorabo položaja ali uradnih pravic, goljufijo na škodo evropskih skupnosti, nevestno delo v službi, zlorabo položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, pranje denarja, ponareditev ali uničenje uradne listine, knjige, spisa ali arhivskega gradiva ter sprejemanje koristi za nezakonito posredovanje. "Slovenska kazenska zakonodaja za ta kazniva dejanja predpisuje kazen tudi do osem let zapora," je dejal Črepinko.

Kot so okoli 22. ure sporočili z GPU, so se vse preiskave končale, vse pridržane pa so že izpustili na prostost.

Obiskali družino Janković

Že zjutraj je bilo znano, da policija preiskuje nekatere posle družine Janković.

Najprej je odjeknila novica, da so policisti pred hišo sina Zorana Jankovića Jureta. Gre za hišo v Grosupljem, ki je veliko prahu dvignila že med kampanjo za predčasne volitve. Naši novinarji so videli, ko so okoli 9.30 Jureta Jankovića odpeljali kriminalisti. Njegova žena Vesna Janković je zbranim novinarjem ob tem dejala: "Vse, kar vam lahko povem, je to, da pričakujemo dojenčka!" Jureta Jankovića so odpeljali na policijsko postajo Moste. Spletni portal Žurnal24 poroča, da so možje v modrem želeli Jureta Jankovića prepeljati na sedež podjetja Baza Dante na Poljanskem nasipu v Ljubljani. To se ni zgodilo, neuradno pa so izvedeli, da naj bi na podjetje pripeljali direktorja Boštjana Stamejčiča in ugotovili, da hišne preiskave ne bo možno opraviti, ker na tem naslovu obstaja le poštni nabiralnik. Spletne Finance poročajo, da je bil v Mostah na policijski postaji tudi Stamejčič.

Jureta so nato okoli 14. ure izpustili na prostost.

Pred ljubljansko mestno občino in Electo:

Janković: Policisti so bili izjemno korektni

Že zjutraj so bili kriminalisti tudi pred hišo družine Janković pod Golovcem. Zorana Jankovića so okoli 10.30 odpeljali na mestno občino. Za njimi se je odpeljala tudi njegova žena Mija. Iz odvetniške pisarne Čeferin so okoli 14.30 sporočili, da "ljubljanski župan Zoran Janković ni pridržan".

Po končani preiskavi v mestni hiši je Janković potrdil, da ga preiskujejo v zvezi s projektom Stožice. Po njegovih besedah policisti sumijo, da so se zgodila tri kazniva dejanja – nevestno poslovanje, zloraba položaja in goljufija pri pridobivanji evropskih sredstev.

Janković je po preiskavah na MOL povedal, da si bo današnji dan zapomnil po treh dogodkih - rojstvu tretjega vnuka, policistih, ki so ga obiskali in podpisu 112 milijonov evrov vredne pogodbe.
Janković je po preiskavah na MOL povedal, da si bo današnji dan zapomnil po treh dogodkih - rojstvu tretjega vnuka, policistih, ki so ga obiskali in podpisu 112 milijonov evrov vredne pogodbe. FOTO: Damjan Žibert

Poudaril je, da so bili policisti, ki so pri njem doma na vrata potrkali ob šesti uri, izjemno korektni, kar so potrebovali, pa so dobili, je povedal. Zasegli so računalnik njegove žene Mije ter Jankovićev iPad, ki ga, kot je dejal, sploh še ni prižgal. Odnesli so tudi papirje v zvezi s projektom Stožice, je še povedal, ki pa so na različnih mestih, saj gredo zadeve pri njih skozi več oddelkov in služb, nazadnje pa do njega.

Sam ni želel ugibati o morebitnem ozadju preiskave, da "se ne bo reklo, da se izgovarja na politiko". Kot je dejal, verjame v pravosodje in ostale organe, "ki so končno prišli, da se bo nehalo pisanje skozi posamezne kanale do posameznih medijev". Sedaj imajo organi vse dokumente "in naj izvolijo", je dodal.

Janković je za nacionalno televizijo kasneje povedal, da zaradi preiskav, ki potekajo proti njemu, ne namerava odstopiti.

Policisti na MOL zasegli računalnike vodje kabineta, podžupana in dveh tajnic

Policisti so v stavbo ljubljanske mestne občine (MOL) prispeli zgodaj zjutraj, prostore pa so zapustili okoli 15. ure. Iz njih so odnesli nekaj kartonskih zabojev in se odpeljali v petih policijskih avtomobilih. Po Jankovićevih besedah so zasegli računalnike vodje kabineta, podžupana Janeza Koželja in dveh tajnic, njemu pa ne, saj ga nima.

Da je bilo delo policije "maksimalno korektno", je ob odhodu iz mestne hiše dejal tudi Jankovićev odvetnik Aleksander Čeferin. Je pa, kot je poudaril, po vseh letih prakse presenečen, "na kakšne pravljice slovenska sodišča izdajajo odredbe za hišne preiskave". Po njegovih besedah je očitno najlažje od vseh odločb dobiti odredbo za hišno preiskavo, in da je to v Sloveniji postala "modna muha". Čeferin je še enkrat poudaril, da Jankoviću danes ni bila odvzeta prostost.

Janković je sicer dejal, da si bo današnji dan zapomnil po treh dogodkih – dobil je tretjega vnuka, MOL bo podpisala "največjo pogodbo v Sloveniji", vredno 112 milijonov evrov, večino sredstev, 77 milijonov evrov, pa je prispevala Evropska unija, hkrati pa so ga danes obiskali policisti.

Policiji ne zameri, da je prišla, je poudaril, vendar ne more reči, da mu je to bilo všeč, saj to ni prijeten dogodek in ga skrbi zaradi žene in otrok. Kar je policija potrebovala, bi lahko namreč po Jankovićevi oceni dobila tudi, ne da bi hodila k njemu domov in v pisarno, saj je vse zabeleženo v sistemu informatike, ki pri njih izvrstno deluje. Hkrati ga zanima, kaj imata njegova sinova s projektom Stožice, "in zdaj vidite, kaj pomeni priimek Janković, ko pravite, kako je lepo mojima dvema sinovoma".

Po vsem tem je ljubljanski župan odšel na podpis pogodbe za izgradnjo objektov za predelavo odpadkov. Pogodbo bi moral podpisati že ob 13. uri, a se je zaradi preiskav vse skupaj zavleklo.

Janković stopil pred novinarje:

Kje vse so potekale preiskave?

Hišne preiskave so sicer zjutraj potekale tudi na domu Damijana Jankovića, direktorja podjetja Electe inženiring. Prepeljali so ga na sedež podjetja in ga na prostost izpustili šele okoli 18.30, ko se je po sedmih urah tudi končala preiskava v Electi. Kriminalisti so s seboj odnesli več kartonskih škatel zaseženega gradiva. Ko so odšli, je pred novinarje stopil Damijan Janković, ki pa je bil z izjavami zelo skop. Dejal je, da preiskave ne bo komentiral. Poudaril je le, da so bili policisti korektni, in dodal, da je danes zelo srečen dan, saj je dobil prvorojenko.

Policisti so pridržali tudi Jankovićevo sodelavko Jadranko Dakić, družbenico KLM naložb in nekdanjo podžupanjo.

Črepinko je za nacionalno televizijo pojasnil, da je bil danes javnosti viden le del aktivnosti, ki jih izvaja NPU. Slednji se bo v prihodnje po njegovih besedah nadaljeval tudi z raziskovanjem prodaje zemljišč, ki niso povezana s projektom Stožice, preiskujejo pa tudi tokove denarja, ki so jih podjetja vpletenih imela s tujino.

Hišne preiskave so opravili tudi pri Urošu Ogrinu, predsedniku upravnega odbora podjetja Gradis skupina G. Njegov odvetnik Boris Grobelnik je za spletni Večer povedal, da so kriminalisti preiskave zaključili okoli 20. ure in da je Ogrin na prostosti. Opravljene so bile štiri hišne preiskave, in sicer na sedežih obeh podjetij in na dveh Ogrinovih domačih naslovih. "Vso dokumentacijo, ki so jo zahtevali kriminalisti, smo prostovoljno predali, sicer pa z večino včeraj zahtevane dokumentacije že več mesecev razpolaga Durs", je povedal Grobelnik.

Preiskave so potekale tudi na sedežu Energoplana, kjer pa naj bi preiskovali le posle Grepa in ne celotnega Energoplana, poročajo spletne Finance. Preiskovali naj bi lastnika Energoplana in direktorja Grepa Zlatka Srako.

Poleg preiskave sumov nepravilnosti pri odločitvi in izvedbi športnega kompleksa Stožice kriminalisti neuradno preiskujejo tudi Jankovićeve transakcije s tujino, konkretno s Ciprom, kjer naj bi nezakonito poslovala njegova sinova. Policijo pa naj bi zanimali tudi zemljiški posli sinov in spreminjanje namembnosti pri povezanih osebah, so še poročali v oddaji 24UR.

Preberite tudi:

Kaj lahko preiskujejo pri družini Janković?

Odzivi na preiskave.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ADMlNSTRATOR
30. 09. 2012 15.18
+4
NAJ SE ŠE JANŠA PRIKAŽE NA SODIŠČU, *
?ira?ira
28. 09. 2012 12.46
+0
Upejmo da se bo tud JANKOVIČ enkrat upognil.Sigurno vejo zakaj iščejo, samo že kar pozno,ima vse v tujini.
Jaka Planinc
28. 09. 2012 09.26
+0
Janković,NEOMAJAN,NEUPOGLJIV,VSAKA MU ČAST,NE ODSTOPA,PODOBEN JE J.Janši,KI TUDI NE ODSTOPA,SE BORI DO ZADNEJE KAPLJE DAVKOPLAČEVALSKEGA ZNOJA. OBA STA ENAKA,VENDAR NA RAZLIČNIH BREGOVIH. MORALA BI BITI SKUPAJ BV VLADI,PA BI KRIZO HITRO PRESKOČILI IN OBOGATELI VSI. TO MI DELAJTA.
MICLA
28. 09. 2012 08.58
+2
mlatenje prazne slame ,končnega epiloga itak ne bo še tožili bodo sovenijo da jim bo še več kapnilo na kup,dokler naše tožilstvo in sodstvo ne bodo dokončno spravili par takih lopovov v zapor je to samo, da nekaj delajo in zapravljajo naš denar, zraven pa cela slovenija ve kaj počnejo jankovići samo sodstvo ne ve ali pa noče vedeti,samo poglejmo primer jazbinšek ko je jankoviću rekel da je lopov pa je moral plačati kazen čeprav je verjetno povedal da je res.
Mario71
28. 09. 2012 08.13
+1
kaj sploh to kažejo k noben ni šel in noben ne bo šel v zapor več kot za par ur. to bi vsi moral sedet že po 10 let ali več na kruhu pa vodi al pa kakšnem gulagu. mi bosi oni pa v palačah
prašek
28. 09. 2012 07.05
+6
Danes bi se pa Janez lahko že vrnil ! Slaba banka je že pod streho !
prašek
28. 09. 2012 07.03
+3
Eno lepo jutro vam želim in naj ☼ sonček obsije oba bregova Rubikona !
Trglav
28. 09. 2012 06.58
+10
Kar se Janezek nauči pri tardečih, to Janez zna pri črnih. Čiste udbovske metode. Z enim zamahom več stvarti naenkrat. In prav je tako, bodo vsaj spravili največjo krajo pod streho, brez da bi jih kdo gledal pod prste - raja ima sedaj Jankoviča. Prefinjeno, ni kaj. Najhujše pri tem je, da se tudi meni niso povšeči Jankovičeve poteze - še posebej, če mu jih bodo dokazali. Tudi Kordeža rihtajo! Jankoviča, ker ga ne marajo, Kordeža, ker je bil osamljeni jezdec in ni imel podpore politike! Pravilno! Ampak porka m....., pogrešam Bavčarja, Šrota in še enih 50 komadov vseh barv - kdaj bodo ti na vrsti? Poleg tega še tole - Kordežu 5 let in 40 jurjev kazni!??? Ja, kaj pa ves denar? Ja, tisto bo pa po petih letih oprano in jih bo človek vsaj lahko užival - saj mu nihče ne bo nič mogel!
prašek
28. 09. 2012 07.04
+4
Kordežu so pri kazni dali tudi zahtevek po vračilu tistih milijončkov !
que_tall
28. 09. 2012 06.55
+2
Kok kaj zokijevi verniki :)??
El Diablo 2013
28. 09. 2012 07.58
+1
Dubru smu janshekove ofcice...in zivela teritarjalna abramba
kokodrill
28. 09. 2012 06.42
-2
kako že gre?tadesni zoku,felacija........
JbmTiMt
28. 09. 2012 05.49
+6
to je vse jansa zrihtal.si more pocistit pot. pol pa kao njemu grozijo haha
Important notice
28. 09. 2012 05.41
+8
... Slovenska kazenska zakonodaja za ta kazniva dejanja predpisuje kazen tudi do osem let zapora," ... Dva mandata ....
El Diablo 2013
28. 09. 2012 05.46
+6
Ja, nas majer je pa mislu da bo lahko 3 mandate iz aresta vodu...spet so ga pokradl kalimerota
BULDOH
28. 09. 2012 08.13
+1
Ja potem pa je že v penziji-Adijo Zoki.....
predator1973
28. 09. 2012 05.24
-6
jaz ga bi samo vprašal,če ga je kaj sram.... ...
dr.dare
28. 09. 2012 05.40
+15
caspera1
28. 09. 2012 06.23
+1
ziva35
28. 09. 2012 07.36
+2
predator....ti jaz povem, da ga ni.....ker takšni ljudji ne poznajo sramu!!!
V3PI7D3
28. 09. 2012 05.16
+20
Kot heroj bo stopil iz sodnih palač, nič mu ne bo dokazano, delali so narobe to je jasno samo še vedno v okviru zakona. Ljudje imajo odvetnike da dokažejo krivico, ostali pa da krivico povzročijo v okviru zakona. Kaj je prav in kaj je narobe bo presodilo naše počasno sodstvo.
gospakatja
28. 09. 2012 08.07
+4
kaj je že rekla ga. cerar, bivša pravosodna ministrica : ni vsaka svinjarija kaznivo dejanje!! da so to svinjarije je jasno, vprašanje pa je, če mu bo dokazano kaznivo dejanje- saj ni bedak, za vsako potezo se skriva armada davčnih, finančnih, pravnih in drugih strokovnjakov, ki so zadeve gotovo speljali tako, da zakona eksplicitno niso kršili!!
maq1966
28. 09. 2012 03.27
+27
Zoki je spet na prostosti! V Mercatorju jutri trojne pike!
marre
28. 09. 2012 03.14
+7
Držim pesti za obsodilno sodbo.. Vsaj 5 let počitnic na dobu, skupaj z sinovoma... :)
unja1.m
28. 09. 2012 05.18
-1
dr.dare
28. 09. 2012 05.43
+0
No No kaj ni jj-jev sin še malo premajhen za zapor?
El Diablo 2013
28. 09. 2012 05.50
+2
Ne tok ddrzat pesti za nasega majerja, mas ze cist krvav pod nohti
CF.REALMADRID
28. 09. 2012 02.31
-1
Sami pametnjakoviči tuki gor :)
Gojcic
28. 09. 2012 03.04
-1
hrast66
28. 09. 2012 02.15
-1
Malo prehudo. Linčali bodo človeka, ki se vsaj malo spozna na ekonomijo. Postavil je na noge Mercator, stadion v Stožicah, uredil center Ljubljane, itd. Ostali nam bodo nesposobneži: Pahor, Janša,....., kateri so državo pripeljali na rob. Kdaj bo pri mariborski škofiji tudi taki pregled, tam je več denarja poniknilo.
Gojcic
28. 09. 2012 02.19
+5
Na zalost mu nic ne bojo. Bo Ceferin poskrbel, da se vse zmenijo za zaprtimi vrati.
Gojcic
28. 09. 2012 02.21
+16
Pa tudi to je vprasanje kaj se sedaj se vzopredno dogaja oz katero zgodbo prikrivajo s to novico. Ne verjamem jim vec nic.
dr.dare
28. 09. 2012 05.45
+7
Katero zgodbo kaj? Jutri gre xx miljard po gobe vsi ki so jih ukradli pa si bodo jutri šampanjec lahko odprli ker več ne bo varijante da jih kdo terja!
caspera1
28. 09. 2012 06.25
+3
Adis ?eman 1
28. 09. 2012 01.09
-2
Zoki je 30%+ sam zmagal. Janez je rabil tuje glasove da so se zmanipulirali!
lnterReflections
28. 09. 2012 01.12
+3
Milošević je zmagal s 105%, Majer pa s trojanskim konjem PreVirantom!
lnterReflections
28. 09. 2012 01.16
+2
LEGIONER, sedaj si končno priznal, da je Majer čarapan in Šiiptar, kakor se govori:).
1939-1975
28. 09. 2012 01.17
+0
dej adis probi štet do 46 ti bom pomagu: 1,2,3,4,5,6... no dej sej bo šlo
Adis ?eman 1
28. 09. 2012 01.18
+2
Legioner vidim da se tvoja služba začne dosti zgodaj ja... Bi mel službo če nebi vaši bratje vse pokradli!
Adis ?eman 1
28. 09. 2012 01.19
-2
1939-1975 tebe razumem sej js tud nebi maral priseljenega narodav svoji držvavi ki bi med sabo bolje držal kot domačini. pa k bi bili bolj uspešni sej razumem zakaj nas sovražite vam ne zamerim.
Adis ?eman 1
28. 09. 2012 01.20
-6
K bo zoki prdsedujoč vladi bo doti več delovnih mest. V to sem prepričan!
lnterReflections
28. 09. 2012 01.26
+4
Gojcic, saj LDS-a ni v parlamentu, zakaj se s tem obremenjuješ?
Gojcic
28. 09. 2012 01.29
+1
Se ne, priznam sem rahlo pozabu, k se mi jezacelo j za te lopove.
arto56
28. 09. 2012 01.30
-2
gojcic a boš folk razdelil na streni neba? kdo bo pa konrolo imel nad tem? isto, kakor da bi igro z vlečenjem vrvi vlekel na štiri smeri
arto56
28. 09. 2012 01.31
-2
sam da gg ni . je pa volilce zoki pobrav......
Gojcic
28. 09. 2012 01.36
+3
Razdeljeni bi bili glede na stevilo strank. Ne vidim potrebe levo desno.... Zakaj ne glede na politicni program strank? Sem razmisljal tudi o tem da strank sploh ne bi bilo. Bi bili poslanci (posameznik), ki bi dobival rating (od volilcev) in v parlament bi prisli le tisti z najboljsim. Vsak politik bi imel izdelan svoj program. (vem da nikjer to ne obstaja in to so samo ideje ob kavici) Sem pa preprican, da je treba model ce ne pa vsaj imena strank spremenit. (in seveda staro gardo odstavit)
Antigone
28. 09. 2012 01.42
+0
Adis, ko bo jankovi prdsedujoč...... Ali ima pogosto prebavne motnje, zaradi česa zaudarja? Potem pa če je "prdsedujoč" nebo nihče hotel biti v njegovi bližini (rezen, če so mu všeč prds....)!
Adis ?eman 1
28. 09. 2012 01.45
-2
SnowmanR
28. 09. 2012 02.05
+2
...Pa še to sm ti pozabil napisati ANTIGONE, ko boš dojel koliko je prebivalcev iz bivše SFRJ v Avstriji zaposlenih, te bo kap...
Gojcic
28. 09. 2012 02.17
-1
Gojcic
28. 09. 2012 02.18
-1
Antigone
28. 09. 2012 02.19
-2
Žal ti moram dati prav, ko opažam vašo prisotnost v Avstriji, ki ste tako pogosto naseljeni kot turki (vaši sorodniki), vendar tudi tam, kolikor slišim (sicer se vas takoj tudi brez "slišanja" takoj opazi), da se niti v Avstriji niste sposobni naučiti nemškega jezika ter v tem "duhu" vzgajate tudi svoje otroke...... Ob pogledu na vas , tudi v Avstriji, me kar zmrazi! Kar se pa tiče "avstrijske ali slovenske inteligence" se pa pravtako ne skrbi preveč, ker je ti in tebi podobna brača z višino IQ - številke otroških čeveljčkov - nemorete razumeti. Pa še to, da si neboš umišljala, da ste vi naši "sorodniki" po rasi, moram te hudo razočarati, ko te bom poučila, da smo Slovenci - predvsem več ras in med temi je Slovenska - ki izhajajo iz Venetov iz predrimskih časov s 3500 let prisotnosti na srednjeevropskem ozemlju, kamor so se naselili iz Skandinavije! Vi pa izhajate iz "izza Karpatov" ter ste s e privlekli na naše ozemlje šele v 6. stoletju. Kar se pa Štajercev in Korošcev tiče, pa pripadamo v isto skupino kot Avstrijci - med germanske narode, to je pa stvar, ki je vi nikoli neboste (pa četudi boste ostali na našem ozemlju) dosegli , oziroma o pripadnosti naši rasi lahko le sanjate.....
SnowmanR
28. 09. 2012 02.37
+1
...ha ha ha ha... katero komedijo si gledala?... O zgodovini vem veliko več kot si misliš in te moram podučiti, da se ime Slovenija prvič pojavlja po 1. Svetovni vojni po razpadu Avstoogrske, natančneje ko je Gavrilo Princip izvršil atentat na pretolonaslednika Franca Ferdinanda, pred tem časom so bila naseljena Avstrijska plemena ala Hazburžani in njim podobni Avstrijski hlapci, ki so izkoriščala tuje narode (točno rečeno) Hrvate in Srbe v Beli Krajni za obrambo pred Turki konec 19. oz. začetek 20. stoletja. Od tod prihajajo IĆ-i v Slovenko mentaliteto, zato mi ne pametovat, da so IĆ-i tukaj od 91' leta ampak že 150 let. Pa to kateri narod je najstarejši narod na prostorih BALKANA, si lahko prebereš na Wikipediji, če si slučajno pozabila zgodovino. Že same cerkve iz 7 in 8 stoletja govorijo, kje in kako so se najstarejši narodi naseljevali po balkanu. Toliko o tvoji zgodovini stari 3500 let in o zgodovini SVOENIJE. Če nebi bilo Srbov ne vem s kom bi general
SnowmanR
28. 09. 2012 02.40
+7
Pozabljaš zgodovino da Slovenci niso germaskega porekla ampak SLOVANSKEGA porekla, pozabljaš da govorimo KAJ
lnterReflections
28. 09. 2012 01.08
+21
Medtem, ko se kregate, a je Janković kriv ali ne (zaprt tako in tako ne bo), se bo jutri odločilo o ustanovitvi Slovenskega državnega holdinga. Sedaj vam bom v ospredje bolj pomembne informacije: Plan je bil tak: a) predsednik vlade gre v ZDA, da se izogne provokativnim vprašanjem opozicije b) pošlje se kriminaliste k Jankoviću in s tem ljudem preusmeri pozornost Po ustanovitvi Slovenskega državnega holdinga Državni zbor ne bo več imel nadzora nad slovenskim premoženjem, kar pomeni, da ga bo imela pod nadzorom samo vlada. To pa pomeni, da lahko vlada brez da vpraša Državni zbor lahko proda vodovod, elektrarne, avtoceste, pristanišča, letališče, banke, zavarovalnice in ostalo slovensko premoženje tujcem. To pomeni, da če vsa zgoraj navedena podjetja prodaš tujem, se lahko cena vode, elektrike, vinjet, pristaniške in letališke takse, zavarovalne premije in bančne obresti povečajo od 100 do 500%, če to daš tujcu v roke. Tujec bo mastno služil, provizija pa gre v roke članom SDS, SLS, NSi, DL in DeSUS. Ta kraja bo 100 krat večja, kot bi jo Janković samo teoretično lahko pokradel iz Stožič. Zato vam bom rekel jasno in glasno:"OVCE, ZBUDITE SE ŽE ENKRAT!!! WAKE UP!!! NE NASEDAJTE MEDIJSKEMU PREUSMERJANJU POZORNOSTI!, KER JIH JE NEKDO PLAČAL ZA TO!!"
Antigone
28. 09. 2012 01.49
-1
duh časa (zaudarja), ne skrbi se glede tvojega idola, je tako namazan z vsemi hudičevimi žavbami, kot se za rdeče mafijaše spodobi, da mu bo res težko priti do živega.