Črna kronika

’Pošljite reševalno vozilo. Potreboval ga bo.’

Daytona Beach, 19. 07. 2014 14.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oče, ki je v svoji hiši zalotil 18-letnika med posilstvom 11-letnega sina, je napadalca pretepel do nezavesti. 18-letnik je priznal zlorabo, policisti pa zoper očeta niso vložili kazenske ovadbe. "Odzval se je kot oče," so dodali.

Iz ZDA poročajo o incidentu, ki se je zgodil v petek v floridskem mestu Daytona Beach. Moški je v svoji hiši zalotil 18-letnika, ki je posiljeval njegovega 11-letnega sina. Napadalec je sicer njihov družinski prijatelj. Oče ga je pretepel do nezavesti, nato pa je poklical policiste. V telefonskem pogovoru jim je dejal, da je pravkar zalotil odraslega moškega pri zlorabi in da ga je tako močno pretepel, da zdaj leži v mlaki krvi. "Pošljite reševalno vozilo. Potreboval ga bo," je še dodal oče žrtve. "Storil sem vse, kar sem imel pravico storiti. Le ubil ga nisem. Fant ima prekleto srečo, da imam rad svojega boga," je dodal 35-letnik. Ko ga je policist vprašal, če je na kraju zločina tudi orožje, je moški odvrnil: "Moja noga in moja pest." Dodal je, da je napadalca zvlekel iz sobe, kjer se je zločin zgodil, v dnevno sobo, kjer v nezavesti čaka na prihod policistov.

Ko so policisti prispeli na prizorišče spolnega napada, so 18-letnega Raymonda Frolanderja našli ležati v mlaki krvi. Iz ust mu je še vedno tekla kri.

Oče je policistom razložil, da je šel iz hiše, da bi kupil hrano. Ko je prišel nazaj, je bila v hiši popolna tišina, kar se mu je zdelo nenavadno. Ko je vstopil v sobo, je bil priča posilstvu.

Mediji poročajo, da je bil Frolander tesen prijatelj družine. Trenutno je v priporu brez možnosti plačila varščine. Obtožen je spolnega napada na osebo mlajšo od 12 let. Na zaslišanju je policistom priznal krivdo za očitana dejanja. "Kriv sem," je v policijskem zapisniku citirana Frolanderjeva izjava.

11-letnik je policistom posebnega oddelka za mladoletne žrtve spolnih zlorab povedal, da so se zlorabe začele, ko je bil star osem let. Ta dan je s svojimi prijatelji igral računalniške igrice, a ko so se vsi odpravili domov, je z njim ostal le še Frolander. Ta ga je začel zlorabljati, ko je v sobo vstopil žrtvin oče in napadalca pretepel.

Policisti zoper očeta niso vložili kazenske ovadbe. Njihov predstavnik je novinarjem dejal, da se je moški na dogodek odzval kot oče in da v njegovem dejanju niso zaznali znakov kaznivega dejanja. Dodali so, da je 18-letnik sosed žrtvine družine, ki ga je dojemala kot svojega družinskega člana. 11-letnik je o posilstvih molčal, saj je bil ustrahovan.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1