Slovenija

'Potrebno je narediti korak naprej'

Ljubljana, 14. 10. 2009 13.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem ko sta Kresalova in Vlačič napovedala ustanovitev nove agencije za varnost v cestnem prometu, tudi na AMZS pravijo, da je treba narediti korak naprej. Matoz zoper odgovorne na Darsu napoveduje kazensko ovadbo.

Vlačič in Kresalova napovedujeta spremembe na področju varnosti v cestnem prometu.
Vlačič in Kresalova napovedujeta spremembe na področju varnosti v cestnem prometu. FOTO: Dare Čekeliš

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal skupaj s kolegom s prometnega ministrstva Patrickom Vlačičem napoveduje ustanovitev nove agencije za varnost v cestnem prometu ter prenovo zakonodaje s tega področja. Ustanovitev agencije, ki se bo celostno ukvarjala tako s preventivo kot z analizo konkretnih nesreč, je predvidena za naslednje leto.

Da je treba na področju prometne varnosti narediti korak naprej, so prepričani tudi na AMZS. "Potrebno je umestiti določene evropske standarde, razdrobljene vsebine s področja preventive in izobraževanja postaviti v nek strokoven normativ in združiti interdisciplinarnost, ki jo vsebuje prometna varnost," je v komentarju na ustanovitev agencije zapisal generalni sekretar AMZS Matjaž Gaberšek. AMZS tako ustanovitev organa, ki bi strokovno, na podlagi evropskih standardov in smernic uspel združiti regulativo EU in Slovenije, podpirajo.

Glede preventivnih ukrepov, ki bi zmanjšali število prometnih nesreč, Gaberšek pravi, da gre za "harmonijo aktivnosti na izobraževalnem, preventivnem in represivnem delu. Očitno slednji v naši družbi ne funkcionirajo še na način, ki bi nas pripeljal do željenega cilja, večje prometne varnosti."

Na vprašanje, ali bi morali začeti uvajati spremembe že v avtošoli, Gaberšek odgovarja, da avtošole nosijo "pomemben delež vpliva in bremena na stanje prometne ne/varnosti." To se po njegovih besedah kaže na tečajih varne vožnje, "kjer smo po zaključku tečaja vsi skupaj prepričani, da se je velik manjko osnovnega znanja, ki bi ga mladi morali pridobiti skozi avtošolski program, uresničil šele po tečaju."

V nesreči so ugasnila tri mlada življenja.
V nesreči so ugasnila tri mlada življenja. FOTO: POP TV

Študija opozarjala na črni dovoz

Naročil bom Darsu naj pripravi analizo varnosti na avtocestnih odsekih. Prometni minister Vlačič

Spomnimo, na štajerski avtocesti v bližini Arje vasi so umrli dve dekleti in fant. Nesrečo je povzročil voznik, ki je po avtocesti vozil v napačno smer.

Direkcija za ceste naj bi že pred dvema letoma naročila študijo, ki naj bi opozarjala, da je ta dovoz nevaren in je treba drugače urediti promet. Na Darsu so nato povedali, da s študijo o rekonstrukciji priključka Arja vas niso seznanjeni. "Preverili smo tudi v glavni pisarni in po uradno zavedeni pošti te študije iz leta 2007 v DARS d.d. do zdaj nismo prejeli," so sporočili. Ko se je že zdelo, da nihče ne ve, kje je omenjena študija in ali sploh obstaja, so jo le našli v arhivu Direkcije za ceste.

Odvetnik družine deklet in fanta, ki so umrli v nesreči, Franci Matoz je v pogovoru za 24ur.com dejal, da bodo naslednji teden vložili kazensko ovadbo zoper odgovorne na Darsu zaradi opustitve nadzorstva v javnem prometu. "Odgovorni bi morali odgovarjati, kajti očitno je v sistemu nekaj narobe," je dejal odvetnik. 

Sicer pa Matoz s starši umrlih otrok pripravlja tudi preventivno akcijo, s katero bodo opozarjali malomarne voznike. "Prižigali bomo sveče in lepili plakate," je povedal Matoz. Akcija se bo začela prihodnji ponedeljek.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

est
15. 10. 2009 12.08
Imamo tako drage AC, kot bi bile prevlečene s čistim zlatom.Varnost in signalizacija na njih je zelo pomankljiva. Temu sledi še "premajhna kilometrina" voznikov. Vedno je vsega kriv voznik, ki ni prilagodil hitrosti razmeram na cesti. Nedotakljivi so vzdrževalci cest in nikoli za nobeno stvar ne odgovarjajo. G. Matoz ima popolnoma prav, ko je začel preganjati nedotakljive in zaščitene cestne medvede.
aryan
15. 10. 2009 10.56
korak naprej - odstop celotne vlade, sramota za Slovenijo
Klizma
15. 10. 2009 10.18
G.Gaberšek- kakšne prazne floskule!!!!Nič ne razumem, razen tega da nam vsi skupaj znova prodajate le meglo, ki nas bo kot vedno drago stala!!!!!!!
Brabus
15. 10. 2009 10.01
Kar se tiče ostrejših kazni za pjane morilce,je pa itak Zalar reku,da pjan voznik ne naredi namerno prekrška in stem ne ubije namerno druzga v avtu. Treba ga je takoj nagnat in zamenjat.
Svobodni Umetnik
14. 10. 2009 22.36
se strinjam da je treba narediti korak naprej...sam ta "korak" bi že mogl leta in leta nazaj nardit...upam sam, da ne bo ostal sam pri besedah...treba je to tut uresničit....ne pa sam govorit to in ono BOMO nardil...
alterego
14. 10. 2009 21.09
tako gradimo pri nas - ne samo asfalt in predori, tud priključki so zanič
Oboa
14. 10. 2009 20.37
Avstrija 2008: 502 vožnji po napačni strani Nemčija 2008: 1300 voženj po napačni strani To ni SLO fenomen in niso krive slabo označene ceste in v večini primerov ne gre za pijane voznike. Gre preprosto za NESPOSOBNE voznike. Potrebno je uvedit psihofizične teste na vsake 5 let in nesposobnim pobrat dovoljenja.
8JASMIN
14. 10. 2009 20.36
JA KORAK NAPREJ bi naredili ČE BI VSI ODSTOPILI !!!!!!!!!!
islampizde
14. 10. 2009 16.28
Naredili bomo korak naprej..... hehe kateri joke... kaj boste poostrili nepravilno parkiranje... loosers..
8JASMIN
14. 10. 2009 16.27
ta vladna štala nezmore nekaj pametnega
journey
14. 10. 2009 16.24
V kazenski zakonik bi bilo potrebno dodati minimalno 1 teden zaporne kazni za tistega, ki bo napihal preveč, pa še odvzem vozniškega dovoljenja za vsaj pol leta tudi ne bi škodilo! Število pijanih voznikov bi zagotovo upadlo, če ne bi, pa naj še podaljšajo odvzem vozniške in zaporno kazen. Škoda, da tega ne morejo napravit, ker zapori nimajo dovolj kapacitet...
Kaja Kova? 1
14. 10. 2009 16.02
Same študije in pametovanja za velik naš denar, efekta pa nobenga.
manco-capac
14. 10. 2009 16.00
Vsakič po sprejetju nove različice zakona o prometu, seveda z višjimi kaznimi, ugotavljajo da se stanje za nekaj časa izboljša, potem pa spet po starem. Pri tem pa ti pametnjakoviči spregledajo, da vsakič, ko začne veljati nov zakon, pošljejo pristojni na ceste vse policiste, ki jih premorejo. In ko se policisti utrudijo, je spet tako, kot prej. Ergo, ni potreben noben nov zakon, potrebno je več kontrole na cestah.
mato.14
14. 10. 2009 15.58
Vse te komisije in uradi za raznimi Žlendri in podobnimi so nesposobne karkoli spremenit. Dejstvo je da je to balkan in za to bi bilo potrebno več kot samo naka javna služba v kateri sedijo nezainteresirani osebki, ki vlečejo fajn plačo, zjutraj pokofetkajo, premaknejo nekaj papirjev čez dan in nato domov (kot marsikje po drugih državnih firmah, kjer ni viden noben rezultat, ni konkretnega dela vsak dan,...). Mogoče bi blo pa treba vse te zavode ukinit, vse na cesto in dobit neko ekipo strokovnjakov- najbolje iz tujine- kakšne skandinavce. Njih se plača po rezultatu- kolikor manj mrtvih v prihodnjem letu toliko tisoč € plače (ali kaj podobnega). Ne pa tile naši, ki imajo sigurno tisoč izgovorov zakaj se nekaj ne da, ker imajo sami polno masla na glavi. Sem ziher, da bi prava ekipa izkušenih tujih strokovnjakov sistem korenito spremenila in porihtali bi še kakšne druge službe, ki ne opravljajo svojega dela.
milan777@mail386.com
14. 10. 2009 15.56
Ja in ravno ta "nova agencija" bo seveda drastično zmanjašala pitje alkohola pred in med vožnjo !?! Koje li gluposti vidva Kekca !!!!!!!!!!
Uporabnik215111
14. 10. 2009 15.56
Ne glede na to kaj se bo naredilo oz kaj se ne bo naredilo, na cestah bodo vedno žrtve. Žal je temu tako...
jezek_taglavn
14. 10. 2009 15.46
rozi49 14.10.2009, 15:40 0 Vedno so ceste krive! Jaz pa pravim - ceste so pri miru! Kriv je voznik na njej! Izgleda da se premalo gibleš po slovenskih cestah... Maš prav da je velikrat kriv voznik, ampak če bi mal bolj pogledal kakšne so SLO ceste nebi reku tega
Bogdan Binter
14. 10. 2009 15.44
Kresalova in Vlačič sta popolna nesposobneža.Ker nista sama v stanju obvladovati zadeve na cestah in na Darsu, ustanavljata zopet novo komisijo....iz našega denarja. In tako se zaposlovanje v javni upravi nenehno veča , brez kančka sramu do davkoplačevalcev. Takih ubogih nesposobnežev imamo v vladi že dovolj, sprašujem se le , kaj je ministrica v preteklosti delala pri Senici, razen megle.
rozi49
14. 10. 2009 15.40
Vedno so ceste krive! Jaz pa pravim - ceste so pri miru! Kriv je voznik na njej!
malipandit@email.si
14. 10. 2009 15.36
dokler bomo ljudje sibali z 130km na uro v automobilih bodo nesrece neizogibne. Tudi dva na plocniku ki hodita z 5kmh se bosta zaletela in lahko en pade po tleh z glavo zadene v plocnik in umre. Dokler smo zivi smo ves cas izpostavljeni nesrecam in ni ga zakona in sistema ki bo to spremenil. V mnogih drzavah na vzhodu nimajo niti najosnovnejse cestne opreme kot so semaforji na kriziscih pa promet vseeno tece, seveda se dogajajo tudi nesrece vendar pa so ljudje obenem tudi bolj previdni na cesti, saj se dejansko lahko zanesejo samo nase. Nasa vlada pa bo ponovno tako kot vedno samo izkoristila nesreco drugih za lastni profit in ustanovila se eno sluzbo za promet, kot da potem nescer ne bo vec. Z taksnim razmisljanjem dokazujejo totalno nesposobnost.