Povzročil prometno nesrečo, s kraja dogodka pobegnil, pozneje pa še napadel policista

Občan je prijavil nezanesljivo vožnjo voznika na gorenjski avtocesti. 42-letnik je povzročil tudi prometno nesrečo z materialno škodo, a je s kraja dogodka pobegnil. Policisti so voznika izsledili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Odredili so mu pregled, a se je temu uprl, tako da so policisti uporabili prisilna sredstva.

V sredo popoldne je občan poklical ljubljanske policiste in prijavil nezanesljivo vožnjo voznika na gorenjski avtocesti. 

42-letnik je povzročil tudi prometno nesrečo z materialno škodo, a je s kraja dogodka pobegnil. Policisti so ga izsledili in zaustavili na Voklem pri Kranju. 

V postopku so ugotovili, da je voznik osebnega vozila Ford vozil pod vplivom alkohola. Policisti so namreč izmerili 0,81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje so vozniku odredili strokovni pregled, a ga je zavrnil in policista tudi fizično napadel, zato so uporabili prisilna sredstva. 

Kršitelju so odvzeli prostost, policisti pa nadaljujejo zbiranje obvestil o voznikovi nevarni vožnji in napadu na policista, so sporočili s PU Ljubljana. 
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 38
mentorhercul 09.12.2017 14:25:22
A bo treba alkometer vzet s sabo v gostilno , da veš kdaj je dovolj?
Več komentarjev