Črna kronika

Požar v Bisolu naj bi povzročil za tri milijone evrov škode

Prebold, 11. 02. 2011 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Požar, ki je v četrtek zgodaj zjutraj zajel skladišče izdelovalca sončnih celic Bisola, je povzročil več škode, kot so sprva domnevali. Ta naj bi namreč znašala kar tri milijone evrov, je sporočila policija.

Požar je povzročil za tri milijone evrov škode.
Požar je povzročil za tri milijone evrov škode. FOTO: POP TV

Kot smo poročali, je v četrtek zgodaj zjutraj skladišče tovarne Bisol, ki se ukvarja z izdelavo sončnih celic, zajel požar. Z ognjem se je borilo kar 60 gasilcev, povzročil pa je za tri milijone evrov škode, so sporočili s PU Celje. Preiskava je pokazala, da je zagorelo zaradi kratkega stika na električni napeljavi, so dodali. Da je to najverjetneje vzrok požara, so sporočili tudi iz Bisola, a hkrati dodali, da to še ni potrjeno. Prav tako ni uradno znana ocena škode, poudarjajo. Najprej morajo namreč narediti popis blaga.

Požar je uničil skladišča končanih proizvodov in embalaže, medtem ko je proizvodni del tovarne, ki je čez cesto, ostal nedotaknjen. Pri gašenju so poleg gasilcev pomagali tudi zaposleni in sreča v nesreči je, da ni bil nihče poškodovan.

Delavci so se takoj lotili reševanja. Veliko izdelkov so uspeli spraviti na varno, je včeraj povedala predstavnica podjetja.
Delavci so se takoj lotili reševanja. Veliko izdelkov so uspeli spraviti na varno, je včeraj povedala predstavnica podjetja. FOTO: POP TV

Direktor Bisola Uroš Merc je v izjavi za medije povedal, da je udarec za podjetje velik, predvsem zato, ker so sedaj logistično "zablokirani" in so morali ustaviti proizvodnjo, ki poteka na drugi lokaciji. Že v četrtek so zaposleni v Bisolu začeli inventuro, saj so v skladišču skladiščili gotove izdelke in surovine v vrednosti več milijonov evrov. Merc je še dejal, da bodo organizirali začasno skladišče in izrazil upanje, da bo proizvodnja znova stekla v ponedeljek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marija pomagaj
12. 02. 2011 08.40
Vsi ki pisete bedarije kdo je koga prevaral in kdo je koga okoli prinesel,naj vam napišem da je odziv bralcev pričakovan,saj so v vešini komentarji plod osebnih fustracij,in nevoščljivosti,kar pa je itak Slovenski narodni šport.Podjetje je lahko vzor vsem podjetjem v naši skorumpirani državi,in vsak ki je še zaposlen v podjetju BISOL,lahko potrdi da je zadovoljen tako z plačo in z vsem ostalim,saj moramo vedeti da je danes služba pri delodajalcu prioriteta,in veseli smo lahko da imamo plačane prispevke,in redno dobivamo plačo v branži katera je nova na trgu,in povem vam se splača imeti sončno elekrtarno saj je ekološko nesporna in daje delovna mesta,če ne pa kr verjemite mafiji ki zida termoelektrarno v Šoštanju že 10 let in na veliko krade vaš denar,Merc še državi ni ukradel nič.Men še pa manj.Torej vsi brezposelni raje ostanite doma in se smilite še naprej samim sebi,mi pa bomo postavljali elekrtarne naprej,do sedaj smo jih že reci im piši za 7 mega...Tako da mi skrbimo za boljši in čistejši svet vi pa mozgate na socialni in na zavodu za zaposlovanje,delo pa vam v gostilne ziher ne bo nobeden prišel ponujat...BISOL vodi 3:1proti nič v prvem polcajtu :)
ena_s
12. 02. 2011 08.32
princ bi pa ti doštudiral v doktorja se pa mogoč to ne bi zgodilo a?
ena_s
12. 02. 2011 08.24
princek: Pobje niso nč stali zadnje mesece!!! Če se spoznam kej na številke so delali vsak dan od 10-12 ur, pa še zima jim je ustregla niso nč kej stali. Drugač si pa poglej kok elektrarn so sam decembra prklopli, hja...ne vem a ste fouš ko ne pridete zravn, pač nimate pojma :)
red12
11. 02. 2011 23.48
pač tip rabi dnar ker pač je tak in samo študira kje bo kaj izmolzil in kerga prevaral ! Preverjeno !
princek
11. 02. 2011 21.40
+1
So pobje imeli nekaj težav s prodajo za 2011, saj so zadnjih par mesecev stali, skladišče pa polno, ni to malo čudno? In da se doktorjem elektrotehnike v njihovem objektu naredi "kurzschlus", je tudi malo čudno, a ne? Odgovor je samo v višini zavarovalne police! Je ena ali jih je več?
periot
11. 02. 2011 14.14
Vsaj bo zavarovalnica dvojno plačala ne bodo na izgubi še večja bo korist.
punca08
11. 02. 2011 12.25
a boste na 24 kur kaj komentirali HYPO afero