FOTO in VIDEO: Materialna škoda po požaru v Kranju velika, zakaj je zagorelo, pa še ni znano

Na Planini v Kranju je zagorel del nakupovalnega središča Qlandia. Prve ugotovitve kažejo, da zagorelo pri enem od vhodov v stavbo, ogenj pa se je od tam razširil na ostrešje deloma starega in večinoma novega dela objekta. Vzrok požara še ni znan, materialna škoda pa bo velika.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (13)

 • Požar v kranjski Qlandiji - 1
 • Požar v kranjski Qlandiji - 2
 • Požar v kranjski Qlandiji - 3
 • Požar v kranjski Qlandiji - 4
 • Požar v kranjski Qlandiji - 1
 • Požar v kranjski Qlandiji - 2
 • Požar v kranjski Qlandiji - 3
 • Požar v kranjski Qlandiji - 4
 • Požar v kranjski Qlandiji - 5
 • Požar v kranjski Qlandiji - 6
 • Požar v kranjski Qlandiji - 7
 • požar v Qlandii v Kranju
 • požar v Qlandii v Kranju

Na Planini pri Kranju je zjutraj zagorel del večjega trgovskega centra Qlandia. "Okrog 6.45 smo bili obveščeni, da gori nov del nakupovalnega središča," je za 24ur.com povedal Primož Šifrer iz Gasilsko reševalne službe Kranj.

Vodja intervencije Andraž Šifrer je pojasnil, da je bila prva najava, da gori pročelje trgovskega centra. "Požar se je potem razširil tudi na streho, v samo notranjost trgovine in restavracijo." Po njegovih besedah so v dobri uri in pol, torej do 8.20 požar že uspeli lokalizirati. "Sledilo je preiskovanje, razkopavanje in prezračevanje samega prostora," je še razložil vodja intervencije in dodal, da je bila tudi evakuacija dobra in hitra. "Ob prihodu na kraj dogodka smo bili obveščeni, da so že vsi na varnem, je pa bilo treba še preveriti, ali je temu res tako."

V intervenciji je sodelovalo 153 gasilcev iz 12 prostovoljnih gasilskih društev z območja Mestne občine Kranj, Gasilsko reševalne službe Kranj in Gasilske brigade Ljubljana, aktiviran je bil tudi poveljnik Civilne zaščite,

Požar v kranjski Qlandiji - 1

Po naših neuradnih informacijah je zagorelo v restavraciji Spar. (Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj)

Po podatkih policije ni bil v požaru nihče poškodovan. Zaposleni, ki so bili že v centru, in sicer le v Sparu, so se hitro evakuirali iz objekta. Na kraj dogodka so preventivno prišli tudi reševalci nujne medicinske pomoči, če bi slučajno prišlo do kakšne poškodbe, da bi lahko takoj nudili prvo pomoč.

Zagorelo pri enem od vhodov v stavbo

Gorenjski kriminalisti so s strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija na kraju požara zbrali prva obvestila in zavarovali stvari za nadaljnje delo. "Prve ugotovitve kažejo, da je zagorelo pri enem od vhodov v stavbo, ogenj pa se je od tam razširil na ostrešje deloma starega in večinoma novega dela objekta," je zapisal tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos.

Škoda je nastala tudi‎ v nekaterih notranjih prostorih in je velika. Vzrok za požar kriminalisti še ugotavljajo.

Otvoritev novega dela načrtovana za prihodnji mesec

Nov del nakupovalnega centra so nameravali odpreti 7. julija, po naših neuradnih informacijah bi naj otvoritev sedaj preložili na september.

Stari oziroma obstoječi del centra je po besedah vodje trgovskega centra Qlandia Kranj Mete Ahačič ostal nedotaknjen.

Pošlji fotografijo ali video

Polja označena z zvezdico so obvezna.

Opis fotografije ali videa:

Pripneš lahko do 10 datotek

S klikom na gumb "Pošlji" se strinjaš s splošnimi pogoji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 208
primorec2 19.06.2017 18:18:41
Ti požari niso naključje. Niso "piromančki", so ki znajo uporabljati aluminijev prah in so lahko samo trije. Gasilec, policaj, vojak. Med temi mora biti nekdo, ki se spozna na eksplozive in to obvlada.
Več komentarjev