Požar v ljutomerskem podjetju Eko Plastkom podtaknjen, policija nadaljuje z zbiranjem obvestil

Požar, ki je junija zajel ljutomersko podjetje za predelavo odpadnih sveč Eko Plastkom, je bil očitno podtaknjen. S Policijske uprave Murska Sobota so namreč sporočili, da so v zvezi s požarom na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti zoper neznanega storilca podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje požiga.

Junijski požar v ljutomerskem podjetju Eko Plastkom, ki se ukvarja s sortiranjem in predelavo odpadnih nagrobnih sveč, je bil očitno podtaknjen.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Murska Sobota, so v zvezi s požarom v obrtni coni v Ljutomeru 8. junija, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti zoper neznanega storilca namreč podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Požiga po 222/I členu Kazenskega zakonika.

Kriminasti sicer nadaljujejo z zbiranjem obvestil, so še dodali na PU Murska Sobota.

požar v podjetju Eko Plastkom v Ljutomeru - 4

S požarom se je več ur borilo kar 257 gasilcev. (Foto: Sobotainfo.com)

V skladišču ljutomerskega podjetja Eko Plastkom je zagorelo 8. junija okoli 21. ure, 257 gasilcev pa se je z ognjenimi zublji borilo več ur. Ogenj je zajel stavbo v velikosti 80 x 25 metrov, v kateri so bile odpadne sveče, plastika in parafin ter jo popolnoma uničil.

Okoliške prebivalce so zaradi dima, ki se je vil nad pogoriščem nato še nekaj dni pozivali, naj ostanejo v zaprtih prostorih. Pristojne službe so nato sicer ugotovile, da večjega vpliva požar na okolje ni imel.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
Jožajoža 16.09.2017 20:57:49
pritisnite na enega od lastnikov,ki mu je že gorelo. takrat so obrtniki slovenije pod prisilo morali prispevati denarce, da si je opomogel. zavarovalnina plus donacije plus subvencije.........so ga brez dela naredile bogataša.
Več komentarjev