Črna kronika

FOTO: Kriminalisti so izključili napako na električni napeljavi kot možen vzrok požara, preiskava se nadaljuje

Celje/Zagorje ob Savi, 22. 02. 2016 06.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V požaru stanovanjske hiše v Celju je umrla 69-letna ženska. Kriminalisti so opravili ogled kraja dogodka in kot možen vzrok zaenkrat izključili napako na električni napeljavi. Vzrok požara tako še ni potrjen, preiskava pa se nadaljuje.

Ob 1.30 je zagorelo v stanovanju stanovanjske hiše na Zagajškovi ulici v Celju. Požar se je razširil na obe etaži objekta, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Požar so pogasili gasilci PGE Celje in Lokrovec - Dobrova. Ena oseba je umrla, uničena pa je tudi notranjost objekta v izmeri 10 x 7 metrov. Na kraj dogodka so prišle pristojne službe.

Iz PGE Celje so sporočili, da so na kraju dogodka intervenirali s tremi vozili in izvedli naslednje ukrepe: reševanje ljudi, gašenje požara ter pregled in zavarovanje kraja dogodka. "Ogenj je uničil pritlične prostore in del mansarde. V mansardi je bila najdena oseba, ki je podlegla poškodbam," so zapisali in nam poslali fotografije.

Na PU Celje so pojasnili, da je v požaru umrla 69-letna ženska. Kriminalisti so opravili ogled kraja dogodka in kot možen vzrok zaenkrat izključili napako na električni napeljavi. Vzrok požara tako še ni potrjen, preiskava pa se nadaljuje.

Zagorje ob Savi: gasilci preprečili, da bi se požar razširil

Včeraj ob 23.39 pa je na Podkumu v občini Zagorje ob Savi zagorel pomožni objekt, velik 10 x 3 metre, v katerem so bila shranjena drva in nekaj manjšega orodja. Kljub hitri intervenciji gasilcev PGD Zagorje-mesto in Podkum je objekt pogorel, so pa gasilci preprečili, da bi se požar razširil na sosednji objekt.

V času intervencije je bila cesta Podkum - Sopota zaprta. Na kraju dogodka je ostala požarna straža PGD Podkum. Prizorišče si je ogledala policija, še poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3