Požvižgajo se na hitrost. Zaradi prehitre vožnje policisti kaznovali kar 64 voznikov

Ker je neprilagojena hitrost med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, so gorenjski policisti izvedli nekajurni nadzor nad hitrostjo vožnje motornih vozil na avtocesti in ustavili kar 64 prehitrih voznikov. Najtežjo nogo sta imela voznika, ki sta omejitev prekoračila kar za 53 km/h.

policija

Najvišja izmerjena hitrost z radarjem je bila 183 km/h. (Foto: POP TV)

Gorenjski prometni policisti so včeraj dopoldan na gorenjski avtocesti med Brnikom in cestninsko postajo Torovo izvedli nekajurni nadzor nad hitrostjo vožnje motornih vozil. Omejitev na tem delu avtoceste je 130 km/h, izmerjena je bila hitrost vožnje 4.026 vozil, ugotovljenih pa 49 prekoračitev hitrosti vožnje nad 150 km/h. Najvišja izmerjena hitrost je bila 183 km/h, prekoračil pa jo je voznik osebnega avtomobila, so sporočili s PU Kranj.

Več kratkih poostrenih nadzorov na različnih mestih avtoceste so prometni policisti izvedli tudi prejšnji teden, in sicer tudi pri predoru Ljubno, kjer je s prometno signalizacijo najvišja hitrost vožnje omejena na 100 km/h. V krajšem nadzoru je bilo ugotovljenih 15 kršitev prekoračitve hitrosti. Najvišja izmerjena hitrost pri vstopu v predor je bila 153 km/h, podobne hitrosti pa so bile na tem kraju izmerjene tudi danes.

Voznikom policisti svetujejo, da prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam hitrosti ter hkrati tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti.

Z nadzori, ki se izvajajo zaradi zmanjševanja tveganja za nastanek prometnih nesreč, ki jim botruje predvsem hitrost, bodo prometni policisti nadaljevali tudi v prihodnje. Neprilagojena hitrost je namreč med glavnimi dejavniki prometnih nesreč in je pogosto povezana tudi z nekaterimi drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje pravil o prednosti. Tudi stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo in je to področje zato ključno za zagotavljanje boljše prometne varnosti in varovanje življenj, še opozarjajo na PU Kranj.

Graf vzrokov prometnih nesreč na Gorenjskem

Vzroki prometnih nesreč na območju PU Kranj.

Statistika PU Kranj razkriva, da so na Gorenjskem policisti v letošnjem letu obravnavali 1.187 prometnih nesreč (184 zaradi neprilagojene hitrosti), od tega se je 107 nesreč (29 zaradi neprilagojene hitrosti) zgodilo na avtocesti.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 45
 
micapika 15.09.2017 08:51:26
Jaz jih nisem videla na predoru razen če so to počeli zjutraj
Več komentarjev