Črna kronika

Predor Trojane: 22-letnik trčil v steno predora, vozilo prepolovilo

Ljubljana, 23. 09. 2012 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

22-letni voznik je vozil iz smeri Vranskega proti Blagovici. V predoru Trojane je zavil desno in trčil v steno. Voznika so iz vozila rešili gasilci, v nesreči pa je utrpel hude poškodbe. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ljubljanski klinični center.

Ljubljanski policisti so bili okoli 6.30 obveščeni, da se je v predoru Trojane zgodila prometna nesreča.

Tiskovna predstavnica ljubljanskih policistov Maja Ciperle Adlešič je sporočila, da je po doslej zbranih obvestilih 22-letnik vozil osebno vozilo znamke BMW 320 po avtocesti iz smeri Vranskega proti Blagovici.

"V predoru Trojane slednji domnevno ni vozil po sredini prometnega pasu, saj je z vozilom zapeljal desno na prometni pas odstavne niše, kjer je nato po nekaj metrih vožnje z vozilom trčil v steno predora. Po trčenju je vozilo odbilo nazaj na vozišče avtoceste, kjer je tudi obstalo," je še dodala.

Voznika so iz vozila rešili gasilci, v nesreči pa je utrpel hude poškodbe. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ljubljanski klinični center.

Glede samih okoliščin prometne nesreče policisti nadaljujo z zbiranjem obvestil.

Predor Trojane je bil zaprt do okoli 10. ure, promet pa je bil v tem času preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Vozilo prepolovilo

Na spletni strani uprave za zaščito in reševanje so zapisali, da so na kraju posredovali gasilci ACB Vransko, CPV Domžale in PGE Celje. "Iz zverižene pločevine ostankov prepolovljenega vozila, ki se je ustavilo okoli 180 metrov od kraja trčenja, so izvlekli hudo poškodovanega voznika," so še zapisali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3