Črna kronika

Nesreča v Premogovniku Velenje: v stebrnem udaru poškodovanih šest rudarjev

Velenje, 19. 03. 2018 21.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Premogovniku Velenje, okoli 500 metrov pod zemljo, se je zgodil stebrni udar, pri čemer je bilo poškodovanih šest rudarjev. Vse so prepeljali v zdravniško oskrbo in obvestili rudarskega inšpektorja, ki je že obiskal kraj dogodka. "​Vsako nezgodo obžalujemo in se s številnimi ukrepi trudimo, da bi jih še zmanjšali," so sporočili iz družbe.

Malo pred 19. uro se je v Premogovniku Velenje zgodila nesreča, v kateri je bilo poškodovanih šest rudarjev.

Kot je sporočila njihova služba za odnose z javnostmi, je na pripravskem delovišču št. 13, na koti - 95 v jami Pesje Premogovnika Velenje, to je nekaj manj kot 500 metrov pod površino zemlje, pri izdelavi odvozne proge bodočega odkopa D prišlo do stebrnega udara.

Vseh šest poškodovanih rudarjev so prepeljali v zdravniško oskrbo. Takoj po dogodku je bil obveščen republiški rudarski inšpektor, ki je tudi že obiskal kraj dogodka. Podrobna preiskava vzrokov dogodka še poteka.

"Varstvo in zdravje pri delu sta eden ključnih strateških ciljev Premogovnika Velenje, zato preprečevanju nezgod posvečamo veliko pozornosti," so pojasnili. Dolgoročni trendi sicer kažejo, da se število delovnih nezgod v premogovniku vztrajno zmanjšuje. Če so še pred 20 leti imeli več kot tisoč nezgod na leto, se je ta številka v zadnjih letih spustila krepko pod 100. V letu 2017 se je zgodilo 86 nezgod lažjega značaja.

"​Vsako nezgodo obžalujemo in se s številnimi ukrepi trudimo, da bi jih še zmanjšali. Razumeti pa je treba, da se delo rudarjev še vedno odvija v posebnih delovnih pogojih in da se nekaterih dogodkov kljub najsodobnejši tehnologiji in opremi, žal, ne da predvideti vnaprej," so še zapisali.


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.