Črna kronika

VIDEO in FOTO: Prevrnilo se je reševalno vozilo na nujni vožnji

Ljubljana, 13. 02. 2012 14.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V križišču Vilharjeve in Topniške ulice v Ljubljani se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena osebno in reševalno vozilo na nujni vožnji. V nesreči so se voznica osebnega vozila, voznik reševalnega vozila, spremljevalec in zdravnik v reševalnem vozilu lažje poškodovali.

Nesreča reševalnega vozila - 1
Nesreča reševalnega vozila - 1 FOTO: POP TV

Okoli 12.30 se je v križišču Vilharjeve in Topniške ulice zgodila prometna nesreča, v katero je bilo udeleženo reševalno vozilo na nujni vožnji. Kot so sporočili s policijske uprave Ljubljana, je voznica honde civic vozila po Šmartinski cesti do križišča s Topniško ulico, kjer je zapeljala v križišče v smeri proti Vilharjevi ulici.

Nesreča reševalnega vozila - 3
Nesreča reševalnega vozila - 3 FOTO: POP TV

Takrat je z njene leve strani prav tako po Šmartinski cesti naravnost čez križišče (v smeri proti Topniški cesti) zapeljalo reševalno vozilo, ki je imelo prižgane zvočne in svetlobne znake (za prednost).

Nesreča reševalnega vozila - 2
Nesreča reševalnega vozila - 2 FOTO: POP TV

Voznica je s sprednjim delom vozila trčila v desno stran reševalnega vozila, ki se je po trčenju prevrnilo. V nesreči so se voznica osebnega vozila, voznik reševalnega vozila, spremljevalec in zdravnik v reševalnem vozilu lažje poškodovali, so še sporočili s policije in dodali, da je nastalo za več tisoč evrov materialne škode.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (283)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vrtavka1
24. 02. 2012 11.44
+3
Hej, kdo na svetu misli, da gremo reševalci, kadar imamo prižgane opozorilne znake, mimo rdeče luči na semaforju ne da bi (skoraj) ustavili in pogledali levo in desno?
mavrica1
19. 02. 2012 21.18
+4
Spoštovani vsi posebej pa reševalci Lepo vas prosim ne pišite neumnosti, ko nekatere komentarje berem me boli glava. Jaz osebno imam zelo lepe izkušnje z vsemi reševalci. Tudi mene so peljali pod nujno zaradi možganov kot je omenil eden spodaj reševalec, da je nujna vožnja, če koga srčna kap ali možganska kap. Hvala bogu bila sem pri zavesti, da vem kaj so počeli z mano. Tako hitri in učinkoviti so bili. Kaj je mene briga koliko avtomobil je težak. Anonimček takšne stvari rešujte v vašem podjetju, ki vas imajo. Zakaj mi ostali pacienti moramo vedeti kaj se dogaja z vami in z vašo težo avtomobila. Važno je, da rešijo življenja lepo vas prosim. Z s_love_nija se popolnoma strinjam. Že pri pisanju se vidi kateri reševalec piše z srcem in da dela z srcem. Anonimček zate ne bi rekla, da opravljaš svoje delo z srcem??? Mislim, da se ne motim. Jaz sem se vedno postavila v kožo reševalca. Ne bi mogla biti tako kot reševalci in zato jim dam KAPO DOL! Hitra vožnja, vedeti mora kaj se dogaja z pacientom, biti v prometu previden in to je zame zelo stresno delo. Tega jaz ne bi mogla prenesti, pa sedaj povejte, če ni tako. Hmmmm za tega anonimčka mi je pa res zelo grdo in podlo, da gre tukaj javno pisati kaj se dogaja z reševalci, koliko je avtomobil težek, koliko stvari oz. pomoči poberejo iz rešilca, da je baje lažji, koliko je težek rešilec in še in še tukaj pisari. Ni lepo to od tebe, ker takšnih komentarjev nas ne zanimajo, ker nam se gre samo to, da reševalci rešijo naša življenja in smo jim zelo hvaležni!!! Kaj imaste pa vi v vašem kolektivu se pa zmenite tam ne rabi pisati tukaj javno, ki bere celi svet... Kaj ne bi vseeno pohvalil našo reševalno ekipo pa tudi, če se ti zdi, da ni tako ampak vseeno bi rekel wauuuu uspešni smo ne pa, da tako pljuvaš po reševalcih oz. vozilih. Ma ne morem verjeti, da takšne grde besede slišim od reševalca. Resnično bi te zelo rada videla. Vsem našim reševalcim, ki so me reševali ničkoliko krat sem zelo zelo zadovoljna, da ne morem z besedam se zahvaliti. Res reševalci vsaka vam čast in delajte še naprej tako z srcem kot, do sedaj. Lepo vas pozdravljam in lep
anonimcek
21. 02. 2012 14.11
+4
anonimcek
15. 02. 2012 13.44
+11
Stvari in reakcije vseh akterjev se odvijajo po pričakovanjih. Pristojne službe se se zganile. Več podrobnosti kmalu...
anonimcek
14. 02. 2012 22.12
+11
več podrobnosti sledi kmalu.....
podpiram_v
14. 02. 2012 18.52
+4
meni se ta vozila zdijo zelo nerodna, neokretna že po obliki, nevem zakaj jih v tujini tako fursirajo- gre predvesem za večji bolniški prostor? kaj je prednost teh vozil okretnost po mojem mnenju sigurno ne, ampak pri vseh stvareh moramo slediti tujini to se mi zdi neumno če imajo američani modularna vozila jih imejmo pa še mi halo! Če mi lahko odgovori anonimcek ki se očitno spozna na vozila, ker reševalci na reševalni postaji si najberž nebodo upali pljuvati čez svoja vozila.....
podpiram_v
14. 02. 2012 18.55
+2
pa še to če je res to kar je napisal anonimcek je zelo neresno tudi od reševalcev samih da prevažajo in opravljajo intervencije v vpozilih s preveliko nosilnostjo od dovoljene...
Primož Ražman
15. 02. 2012 12.04
-1
zb_20......bot tiho in ne govor gluposti.......sam sem izdeloval prav ta reševalna vozila z tako kabino uzadi in to na Proavtu v Kopru in prosim te lepo da ne govoriš neumnosti ker avto je narejen po vseh standardih in ni prav nič pretežek!!!! prav nasprotno je ker je delan in aluminija in je še lažji!!!!! in naj ti še povem da se ga prav lepo vozi!!!!.....
anonimcek
15. 02. 2012 13.41
+3
Potem je pa spoj med modulom in kabino na reševalnem vozilu iz Laškega, predelava PROAVTO čudežno počil... Teža je pač stvar, za katero lahko trdiš, da avto ni pretežak do trenutka, ko se znajde na tehtnici....
yapi
14. 02. 2012 13.12
+2
na posnetku je razvidno da sta prihiteli že 2 reševalni vozili, policistov pa še nikjer. ali ji res že toliko primankuje policistov? kadrovsko službo policije naprošam da zaposlijo več policistov sej je nesreč in kriminala čedalje več ker ena patrulja ne sfolga usega še zlasti če mora biti po par ur na kraju dogodka
saurium
14. 02. 2012 16.16
+1
+1, še tole - v Sloveniji je več policistov v pisarnah kot na cest !! A mamo res samo v sloveniji tolk birokracije za urejat???!?!?!
edix66
14. 02. 2012 13.05
+4
noro,koliko je tu vas voznikov,vi nimate pojma o cpp
denis25
14. 02. 2012 20.12
+1
ti pa nimas splosne razgledanosti! tudi ce ima resevalno vozilo prednost grem stavit da nestreza po homologaciji predelanih vozil! a se je kdo vpašal ali so zamenjali boljse zavore na resevalnih vozilih glede na tezo? vam js povem iz dobrega vira da imajo resevalna vozila se originalne zavore ki niso primerne tezi vozila! tudi ce bi v najboljsem moznem scanariju resevale zavrl bi podaljsal pot zaviranja in s tem povzrocil nesreco!
frenk39
14. 02. 2012 12.58
+3
saurium 13.02.2012 21:55:16 7 1. visoko težišče, 2. policije takrat še ni blo (beri: kupi očala)!!! 3. Striček je gor splezu zarad razgleda pomoje , unadva k sta v avtu ga pomoje nista zanimala. tko da ti pejt raj naprej igrce igrt pa zadrž kopmentarje k niti ne vidš dobr, še manj ti pa dela logika Sej mi je žal, da sem komentiral tuki gor.Ampak, dragi saurium, sem bil v koloni ko se je naredila nesreča.In policisti "ko so prišli" niso sprostili promet - to sem pozabil napisat.Kaj in kako se je zgodilo pri nesreči me niti ne zanima, pač ženska je lahko spregledala rešilca.Zdele boste napisal, da sem slab voznik, ampak ko zaslišim sireno najprej pogledam v ogledala, če je za mano in kaj če sem v tistem trenutku v križišču in mi pripelje iz leve ali desne - pa še sirena, odmeva po ulicah kot da je najmanj 10 rešilcev na cesti, pol pa se znajdi, če ne veš kje je. Pa še neki, a ne obstaja oddajnik ki sprosti takim vozilom križišča (ko se približa križišču, mu prižge zeleno luč, ostalim rdečo)? Drugače pa za visoko težišče ni izgovorov, mu naj pa medosno razdaljo povečajo, kot imajo drugje v tujini.
Malek
14. 02. 2012 13.05
+6
Ja, imaš prav. V tujini ( Amerika, Francija, Nemcija) pa še kje, imajo vozila s prednostjo v vozilih oddajnik, ki jim zagotovi zeleni val ali po potrebi zeleno luč na semaforju, Tak sistem med drugim uporabljajo tudi ameriške tajne službe za varovanje v civilnih vozilih. Sem slišal, pa je to nepreverjena novica, da bi ga naj pri nas testirali na kranjski reševalni. Ali ima kdo kaj več podatkov?
toncek.bb
15. 02. 2012 18.41
+1
yapi
14. 02. 2012 12.29
+3
kdo je kriv za nesrečo? ne moški ne žival, ne obejkt, ampak Ženska!!! samo čaku sm na ta dan da lahko rečem kako objestne so ženske za volanom in da prou nč ne spoštujejo in se držijo cpp pravil. mnogokrat sem moral jaz s prednostjo zavirat zaradi žensk ki se tut potem brezbrižno odpeljale. to voznico kaznovat da si bo zapomnla za veke vekov. na sodiščih so pa itak uboge in vedno one zmagajo. fuj in fej a smo enakovredni al ne. to mene zlo jezi
sadie21
14. 02. 2012 12.36
+4
a si mal šovinista?! :) se pa strinjam, da je veliko žensk za volanom, brezglavih kokošk!
No pa dejmo
14. 02. 2012 12.44
+4
Dragi yapi ... nesrečo z reševalnim vozilom na Dolenjski cesti ki je bilo na nujni vožnji je povzročil moški ...
yapi
14. 02. 2012 12.51
-2
šovinist al ne, ogromno sm sam prepreču trkov za katere bi me krivile ženske katere bi ble že avtomatično same krive ker se ne gleda znakov, ne upošteva semaforja itd. ja tut moški so krivi ampak večinoma so žeske si je treba priznat, treba je pogledat realno, stopt na realna tla. govorim o nesrečah, pa pustmo objestneže kokr so Maček itd. :)
645468
14. 02. 2012 13.16
+2
@yapi jst sm tut baba za volanom pa verjeti ali ne med vožnjo gledam na cesto in se ne ukvarjam z drugimi rečmi (ok mogoče pri rdeči luči=P), sam je pa tudi veliko tipov ki vozijo huj kot babe. objestnost ni vezana na spol. je pa na naših cestah tretirana kot velika vrlina, žal.
frosch
14. 02. 2012 20.30
Malek
14. 02. 2012 12.25
+5
Tolko pametnih komentarjev, da se človek sprašuje, kk je sploh lahko država v krizi, ko pa ima tak neverjeten intelektualni potencial. Nesrece so se in se bodo dogajale, poglejte si na netu nesreče nemških, švedskih nizozemskih, ameriških itd.reševalcev, policistov, gasilcev. Kako se lahko eni tako naslajate ob nesreči drugih. Verejtno ste prepričani, da se vam nesreča pač ne more zgodit.
645468
14. 02. 2012 13.20
+1
sori, sej se ne naslajamo ampak zgražamo. zato ker je ena bila "nepozorna" pri vožnji in se zabila v rešilca na nujni vožnji. jest se zgražam zato ker si predstavljam kaj če bi JAZ potrebovala medicinsko pomoč, ne zato ker bi uživala v slikcah prevrnjenega rešilca
Resevalec5
14. 02. 2012 10.38
+14
Torej anonimcek je skoraj zagotovo nas sodelavec, ki vec kot ocitno dela za konkurenco opremljevalca resevalnih vozil od katerega mi sicer dobivamo vozila. Bogi revez, ne mores iz svoje koze. Denar ti disi. Vsi se ti ze norca delajo v firmi, ti pa se kar gonis svoje teorije. Vendar to ni vec zdrava konkurenca, temvec neestetsko zlorabljanje nesrece, ki se je zgodila vceraj na kriziscu Smartinska / Topniska. Vsi, ki veste vsaj malo o voznji, vam je jasno, da ce te kdo zadane v zadnji del vozila za zadnjimi kolesi, ko se ti gibas naprej s svojim vozilom, je rezultat najmanj vrtenje vozila, pri tako velikih vozilih kot je resevalno vozilo, pa obracanje... To bi se zgodilo kateremukoli vozilu. Prav na tem kriziscu smo ze imeli popolnoma enake prometne nesrece, tudi z drugimi vozili. Pac trenutna nepozornost voznice, se pac zgodi. Najpomembneje je, da se ni nikomur nic zgodilo, tako voznici kot tudi resevalcema in zdravnici. Vsi so bili pripeti z varnostnimi pasovi v resevalnemu vozilu in to je dokaz, da je ob upostevanju pravil glede varnosti, vozilo varno. nikomur ni nic (npr. aparati za izvajanje ozivljanja) padlo na glavo, kar pomeni, da so tudi stvari kvalitetno pripete. Verjemite, da se vsi vozniki resevalnih vozil trudijo, da bi cimprej in varno prispeli do tistega, ki potrebuje pomoc, to tudi treniramo na poligonih in ne na cesti, kjer bi lahko nekoga ogrozali. Tudi z novimi vozili smo imeli trening varne voznje na poligonu v Murski Soboti. Zelimo ljudem pomagati in ne povzrocati nesrece! Zal se vcasih zgodi tudi nesreca in dokler je samo "pleh"... Velikokrat se pa te nesrece zgodijo zaradi nepozornosti in neupostevanja pravil drugih voznikov. Verjamemo, da tudi oni tega ne storijo namerno, ceprav smo tudi ze take primere videli (tekmovanje z resevalnim vozilom npr.). Torej kolega, anonimcek, v imenu vseh nas, ki mislimo, da so nova vozila dobra in nam je zal, da se je vcerajsnja nesreca zgodila, prosimo te, da nehas zlivati gnojnico v javnosti (op. za ostale bralce - to je ze pocel v preteklosti in skusal umazati nase dobro ime) in se raje loti samega sebe in naredi kaj iz sebe. Zadevo komentiramo zgolj v vednost drugim bralcem foruma, od nasega kolega pa itak ne pricakujemo nicesar pozitivnega... Dajmo napisat kaj pozitivnega in ne vulgarnosti, gnojnice... Tega je danes ze itak veliko prevec! Resevalci
anonimcek
14. 02. 2012 11.16
-1
Resevalec 5 je ocitno na placilni listi firme medicoop MS. Kar ANONIMCEK govori, je vse na papirjih. Tako da, mogoce smo kdaj bili sodelavci, zdaj pa sigurno nismo več. Verjemi pa, da še vedno spremljam dogajanje v hiši na zaloški. Dejstvo je, da vsi vozniki reševalci, ki vozijo niva modularna vozila LIFESAVER z "B" kategorijo, vozijo v prekršku, ker vedi "bivši " kolega, B kategorija dovoljuje vožnjo do 3500 kg. Torej? Pa ne vem kako si upaš podpisati se v imenu vseh reševalcev. Tudi RV z garažno številko 14 je dobro? Glede šole varne vožnje na poligonu v MS pa se že ve, da ko ste vi sedeli v predavalnici, so se vozila dodelovala v firmi Medicoop. Le nekaj vaj ste opravili z modularnimi reševalnimi vozili, ne vseh!!! Ali ti to kaj pove? Meni to pove, pa vidim, da fiziko kar obvladaš, da bi se ta vozila na treningu varne vožnje kaj hitro znašla na boku. Tako da, dragi reševalec, če želiš da napišem še kaj, samo izvoli. Slovenija je mala in informacija potuje hitro. LP od anonimčka
lliissiicckkaa
14. 02. 2012 11.36
+4
Če si res vseved potem posreduj še kakšno pikantno novičko
anonimcek
14. 02. 2012 11.39
+6
Vse ob svojem času...Riba pri glavi smrdi. Zanimivo, da so nova reševalna vozila tako dobra, reševalna postaja jih pa ne bo več kupovala. Bi se razvoju in nakupu novih modularnih reševalnih vozil lahko reklo "ZGREŠENA INVESTICIJA" Mogoče,,,,
sadie21
14. 02. 2012 11.48
-1
Bošček anonimček, na kakšno raven se spuščaš! Zakaj se potem toliko ukvarjaš s tem, če nisi več njihov sodelavec!?!
lliissiicckkaa
14. 02. 2012 11.51
+3
Mislim da je to mlatenje prazne slame, tako kot vedno brez oprejemljivih dokazov.
anonimcek
14. 02. 2012 11.56
+1
No pa dejmo
14. 02. 2012 12.45
-5
Mene pa je zmotilo samo to, da zgoraj piše da ste reševalci imeli že velikokrat nesrečo na tem križišču ... ZAKAJ POTEM NISTE BOLJ PREVIDNI?
kledo
14. 02. 2012 14.22
+0
ahhhh: Pejd ti enkrat za volan ali za sopotnika v reševalno vozilo. Takoj boš videl kako se obnašajo vozniki. Nekateri so popolnoma ignorantski, drugi zapaničarjo samo da slišijo sireno. Malo je takih ki se pravočasno in pravilno umaknejo. In med vsemi temi mora voznik RV manevrirati. Ob tem mora seveda paziti na vse prisotne v RV in na ostale udeležence v prometu in vem da vozijo kolikor se le da VARNO, vendar pa se občasno zgodi da kje zmanjka kak centimeter. To se dogaja pri vseh voznikih ne le pri reševalcih, s tem da so tukaj lahko posledice mnogo hujše (hirtost, vožnja skozi rdečo luč, pacienti v RV in delo v RV med vožnjo). Žal do takih izidov kot je bil včerajšnji v LJ prihaja po celi Sloveniji. V LJ k sreči že nekaj časa ni bilo česa hujšega in upam da dolgo tudi ne bo. Včeraj je celo avto zapustil kraj brez večjih 'poškodb', tako da ta vozila le niso popolnoma nevarna in nekoristna (!!) anonimček: če imaš kake dokaze, obtožbe oz. če si kakorkoli prizadet imaš možnost da ukrepaš. Samo nikakor ne počni tega ne prični anonimno tako v javnosti, ker to pa je skrajno hinavsko!
frosch
14. 02. 2012 20.35
+5
To anonimcek popolnoma se strinjam s teboj, ta modularna vozila so ene navadne preplačane kripe. Ampak glejmo pozitivno, nekdo je zaslužil pri naročilu, le kdo :) ??
geny42
15. 02. 2012 20.56
-1
Ti pa anonimček sigurno ne,zato pa taka gonja. reveža
srauf123
14. 02. 2012 10.28
+6
Veliko je pa vas takih tukaj, tak občutek mam, ko npr. vidite avto zapeljan s ceste oz. prometno nesrečo, kličete 112 ali 113, poveste kaj je in se odpeljete naprej (in to kličete med vožnjo, kar je prekršek). Kaj če je v vozilu nezavestna oseba, ki bi nujno rabila vašo pomoč do prihoda reševalcev in policije, še hujše, kaj če je v vozilu ponesrečen otrok.....ne vem??? to se je za vprašati!
lev10
14. 02. 2012 10.18
+1
Ne morem pa verjeti kolk ma folk za komentirati pri vsakem članku??!!! nimate nič drugega za delat?? Če bi takole vsi delali kakor pametujete, ne bi nikoli padli v finančno krizo!! (ne želim nobenega žaliti s tem. lep dan!)
giros1
14. 02. 2012 10.18
-20
VSI STE ZELO PAMETNI. REŠEVALNO VOZILO JE NA NUJNI VOŽNJI K BOLNIKU, VENDAR TJA NIKOLI NE PRISPE KER NE SPOŠTUJE PROMETNIH PREDPISOV (ZAKON JE BEDAST, DA LAHKO ZAPELJE V KRIŽIŠČE Z PLAVO LUČJO TUDI ČE JE NA SEMAFORJU RDEČA). NAJ ZAPELJE, VENDAR NAJ SE PREJ PREPRIČA IN ČE IMA RDEČO, POČASI ZAPELJE V KRIŽIŠČE. ALI NI BIOLJŠE DA REŠEVALEC PRIDE DO BOLNIKA MALO POZNEJE KOT PA NIKOLI KOLIKO NESREČ JE Z REŠEVALNIM VOZILOM ŽE BILO V ZADNJEM OBDOBJU? P R E V E Ȩ!!
yapi
14. 02. 2012 12.41
+0
to je zrd tega ker je folk nepozoren na dogajanje, se pogovarjajo z družbo v avtu, poslušajo radio preveč naglas, so na telefonu in use druge stvari se počne samo vozi se ne tko kot je treba. ko je vozilo na nujni vožnji je sirena dovol na glas da jo iz zaprtega avtomobila slišiš 100m v radiusu. če je ne je to tvoj problem in ti odgovarjaš za potencialn problem. v cpp jasno piše da majo vozila na nujni vožni s prižgano sireno in utripajočimi plavimi lučmi prednost. v ameriki in veliki britaniji sem videl da policaji in reševalci dobesedno letijo čez križišča. zakaj je tam tako v sloveniji pa se morajo policaji, reševalci in gasilci ustavljati na vsakem križišču???
kledo
14. 02. 2012 14.25
+0
giros1: se popolnoma strinjam s tabo. vse dokler ne bo eden od tvojih svojcev potreboval pomoč! vozniki se prepričajo kaj se dogaja v križišču. pogosto boš (če bo za njih rdeča luč) videl, da se popolnoma ustavijo v križišču, morda celo stojijo, pa jih nekateri dobesedno ne šlivijo 5%! preveč ljudi je na cesti popolnoma ignorantskih (ne samo vozniki, tudi pešci) ali pa ko slišijo sireno zmrznejo in cincajo. Taki pa so najnevarnejši, ker ne veš kako bo odreagiral.
cehinja
14. 02. 2012 10.04
+19
sploh nisem prebrala nobenga komentarja, ker jih je tolk pa se mi ne da :)... ampak imam pa svoje mnenje o tem članku,: Že to da je reševalno vozilo na NUJNI vožnji, se mu umakni in nimaš kaj silit , ker zastonj mu ne gorijo luči in sirena. Torej, v takem primeru ne krivim reševalcev in čim manj nesreč in dela jim želim :)
danijel vogrin
14. 02. 2012 09.21
-2
anonimcek, da odpišem na tvoj komentar hvala za pojasnilo in podatke, ki si jih navedel glede reševalnih vozil in njihove teže. kot si na koncu vsega navedel, da bo na koncu kriv sam šofer vozila verjemi da ne ne bo tako, kajti takrat se bojo vmešali "vplivni" ljudje in vse podatke ponaredili pravtako se bojo zgubili vsi dokumenti, pa tudi policijska poročila se bojo priredila da bo vse ustrezalo zakonu. Omenim samo še toliko, da si kraj dogodka ni ogledal preiskovalni sodnik niti državni tožilec, je pa bila zadeva zelo zavita pred javnostjo. naj omenim zadevo GD iz Murske Sobote je imelo reševalni motrni čoln s katerim se je zgodila nesreča namreč povožena je bila oseba, ki je padla iz tega čolna. Ta navedeni motorni čoln od gasilcev, ni bil zavarovan,ni imel plovnega dovoljenja,nameščen je imel premočan motor ter so še bile neke podrobnosti, ki mi jih je uspelo razbrati iz papirne dokumentacije. Kaj se je iz tega na koncu zgodilo, policija je komaj našla slike motornega čolna, ki seveda niso bile prave, kajti sam sem videl ta čoln na dan(je v datotekah slik, ker sta vozila takrat dva čolna ), kajti bil sem med obiskovalci te prireditve in opazoval zadevo, ter se spraševal kdo izdaja dovoljenja za take "cirkuse", kot se izvajajo. Vso to zadevo spremljam iz ozadja in v bistvu imam vpogled v dokumentacijo. Vedi samo še to, da je ta oseba poškodovana v tej nesreči postal trajni invaliv z kupom težav. Da kot se reče " botri" znajo rešiti zadeve kot jih morajo, ampak stvar ostane skrita dokler nekdo ne spregovori javno.
Spetsnaz
14. 02. 2012 09.31
+3
Novinarje bolj zanima kaj je rekel Turk Jansi in obratno. Ali se je neka "zvezdica " obrila poo rokah..itd... Nasi novinarji so sramota ! Niti en novinar ni tako mocan, da bi stvari, ki jih v dolocenih krogih dobro poznamo spravil v javnost ! pa se ne gre za leve-desne , ateiste-vernike...GRE SE ZA PRAVICO do obvescenosti ! Dragi forumovci, samo spomnil bi vas rad !! KAJ JE Z OBCINO KOMENDA ?? Taka afera in ???????????
Malek
14. 02. 2012 12.30
+3
Un15, poglej, res ne vem, zakaj bi se moral ogleda prometne udeležiti preiskovalni sodnik in tožilec. Ogleda se udeležita. če je bila prometna nesreca IV. kategorije, to pa pomeni, da je nekdo umrl ali da je njegovo življenje ogroženo. Ostale oglede pri nas opravijo prometni policisti in po potrebi obveščajo pristojne slušbe kot so PS in DT.
srauf123
14. 02. 2012 09.10
+38
Tisti, ki kritizirate reševalce na naujni vožnji. Poslušajte moj predlog....Vam na domu umira žena, otroci, mama, ata, babica, dedek,....itd....Koga boste poklicali? Po vašem pisanju sodeč kar pogrebno službo, oni počasi pridejo....btrez komentarja na tako pisarijo tukaj +!
Spetsnaz
14. 02. 2012 09.22
+19
Bravo 1 Velikokrat sem ze videl zblojene voznike in voznice, ki nabijajo muziko ali pa cigaret v eni in telefon v drugi roki... Spostovanje do resevalcev !!!
izbriši mi profil admin
14. 02. 2012 08.56
+21
uglobit do daske - prejšnji dan v Kranju na križišču pri zdravstvenem domu - vozilo na nujni vožnji - celo križišče se sprazni - sam ena ženska ne dojema situacije, ker sem jest v svoj avto slišou njeno čefursko muziko - in ko ji reševalci in vsi blendamo, ji v paniki še avto crkne -- take oglobit za 3000 € !!!
SLOVENISTAN
14. 02. 2012 09.03
+2
Pozabil si še nap'isati,da je imela oblečeno trenirko in na roki napisano: levo-sklopka v sredini -zavora.desno - gas....
SLOVENISTAN
14. 02. 2012 09.03
-3
Spetsnaz
14. 02. 2012 09.23
+1
SLOVENISTAN
14. 02. 2012 09.49
-4
Spetsnaz
14. 02. 2012 10.04
-1
SLOVENISTAN Ocitno nisi iz slovenije, ce tako pljuvas po Moji domovini in njenih prebivalcih. Ce pa si slovenec mi je zal, vendar bi bilo boljse, da se nisi rodil.
SLOVENISTAN
14. 02. 2012 11.20
-1
Drugega kot pljuvanje si ne zaslužite,ker ste v sramoto evrope
SLOVENISTAN
14. 02. 2012 11.24
-1
Pa še to,ja iz Ljubljane sem,tako da vem kaj govorim,ker poznam stvari od znotraj.Če ne bi bil,bi verjetno pisal drugače,ker navzven se kažemo kako smo lepi in pošteni,v notranjosti pa gnijemo,manipuliramo,politiziramo,krademo.....in še ,in še !
vagicaa 1
14. 02. 2012 07.54
zalijanc
14. 02. 2012 06.23
+4
Še eden dokaz, kako so Slovenski vozniki "furjasti" brez kulture vožnje in predpisov v praksi.