Črna kronika

40-letnik pri Ajdovščini čelno trčil v tovornjak, v katerega sta nato trčili še dve vozili. Ena oseba je umrla

Ajdovščina, 25. 07. 2017 07.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na hitri cesti pri Ajdovščini so trčila štiri vozila – dva tovornjaka in dve osebni vozili. Nesrečo je povzročil 40-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi zapore dela cestišča zapeljal med opremo za vodenje prometa, pri tem pa čelno trčil v tovornjak. V tega sta nato naleteli še dve vozili. Voznik osebnega avtzomobila je umrl na kraju nesreče.

V ponedeljek, 24. julija so ob 22.45 na hitri cesti H4 med Selom in Potočami, zunaj naselja Vrtovin, zaradi nepravilne strani vožnje trčila štiri vozila – dva tovornjaka in dve osebni vozili. Ena oseba je pri tem podlegla poškodbam, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

20-letni voznik je zapeljal neposredno pred tovorno vozilo.
20-letni voznik je zapeljal neposredno pred tovorno vozilo. FOTO: Javni zavod za gasilsko in reševalno dejavnost (GRD) Nova Gorica

Prometni policisti so ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila vozil po  hitri cesti H4 iz smeri naselja Selo proti Ajdovščini. Na tem odseku hitre ceste je promet zaradi vzdrževalnih del oziroma delovne zapore preusmerjen na drugo polovico hitre ceste in je urejen dvosmerno, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Kot še pojasnjujejo, omenjeni voznik ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje, ampak je na ravnem delu ceste zapeljal levo med postavljeno opremo za vodenje in usmerjanje prometa (med tako imenovane markerje), neposredno pred tovorno vozilo, s katerim se je v tistem trenutku iz nasprotne smeri pripeljal 54–letni voznik in vanj čelno trčil.

V tovornjak nato trčili še dve vozili

Po trčenju je tovorno vozilo zaneslo levo čez nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom trčilo še v betonsko začasno varnostno ograjo, osebno vozilo  40-letnega voznika pa je rotiralo ob levem boku tovornega vozila in nato trčilo še v drugo osebno vozilo, ki ga je vozila 37-letna voznica. Za voznico je pripeljal 40-letni voznik tovornega vozila, ki je zapeljal skrajno desno in se tako izognil trčenju  z osebnim avtomobilom 40-letnega voznika. Pri tem pa je s tovornim vozilom trčil v
zadnji del osebnega avtomobila 37-letne voznice. Vozilo 40-letnega povzročitelja se je po prometni nesreči ustavilo na desnem prometnem pasu, voznik pa je ostal vkleščen v vozilu in je v prometni nesreči podlegel telesnim poškodbam.

Zaradi nesreče je bil promet na odseku hitre ceste H-4 zaprt za ves promet v obe smeri do 03.20 in preusmerjen na regionalno cesto.
Zaradi nesreče je bil promet na odseku hitre ceste H-4 zaprt za ves promet v obe smeri do 03.20 in preusmerjen na regionalno cesto. FOTO: Javni zavod za gasilsko in reševalno dejavnost (GRD) Nova Gorica

Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na pristojnem Inštitutu za sodno medicino. Policistom in reševalcem NMP ZD Ajdovščina so na kraju pomoč nudili tudi gasilci Gasilsko reševalnega centra (GRC) Ajdovščina in Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost (GRD) Nova Gorica, ki so s tehničnim posegom izvlekli mrtvo osebo iz razbitin osebnega vozila, nevtralizirali razlite tekočine, odklopili akumulatorje in delno očistili cestišče.

Cesta zaprta do zgodnjih jutranjih ur, promet preusmerjen

Zaradi prometne nesreče je bil promet na omenjenem odseku hitre ceste H-4 zaprt  za ves promet v obe smeri do 3.20 in preusmerjen na regionalno cesto.

Novogoriški prometni policisti bodo v zvezi s tragično prometno nesrečo podali  poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici, so še sporočili s PU Nova Gorica.

Za posledicami prometnih nesreč je na cestah na območju PU Nova Gorica v
letu 2017 umrlo sedem oseb.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1