Črna kronika

Pri podiranju drevesa umrl 46-letnik

Dragatuš, 23. 11. 2017 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na območju Dragatuša pri Črnomlju se je v gozdu zgodila delovna nesreča. Med podiranjem drevesa z motorno žago se je izpulila korenina. Drevo je padlo na 46-letnega moškega, ki je zaradi poškodb umrl na kraju.

Črnomaljski policisti so bili v sredo okoli 13.30 obveščeni o nesreči pri delu v gozdu. Nesreča se je zgodila na območju Dragatuša. 

Na kraju dogodka so policisti ugotovili, da je 46-letni moški z motorno žago podiral večje hrastovo drevo. Ob žaganju se je izpulila korenina drevesa, drevo pa je nato padlo na moškega. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. 

Zdravnica je za pokojnega odredila sanitarno obdukcijo. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo. 

Še dve nesreči pri delu s traktorjem

Poleg delovne nesreče, v kateri je umrl 46-letnik, so na območju Policijske uprave Novo mesto danes obravnavali še dve nesreči pri delu s traktorjem. 

V gozdu pri kraju Celine na območju Krškega je pri vleki vejevja s traktorskim vitlom ena izmed vej udarila 59-letnega moškega, ki je stal v neposredni bližini, so sporočili iz PU Novo mesto. Moški je padel in se pri tem huje poškodoval. 

Policisti pa še vedno preiskujejo okoliščine nesreče, ki se je zgodila pri delu s traktorjem na travniku v kraju Podgorje pri Pišecah. 47-letni voznik traktorja je utrpel poškodbe glave, reševalci pa so ga odpeljali v brežiško bolnišnico. 

Policisti so zato opozorili na uporabo zaščitne opreme in dosledno upoštevanje varnostnih ukrepov. Pri delu v gozdu, delu s traktorjem in traktorskimi priključki pa naj bodo ljudje še posebej previdni. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3