Črna kronika

Pri Postojni 37-letni Avstrijec z osebnim vozilom trčil v zadnji del tovornjaka, sopotnica je umrla

Postojna, 11. 08. 2017 06.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na avtocesti med Postojno in Razdrtim, na počivališču Studenec, se je zgodila prometna nesreča, v kateri je osebno vozilo trčilo v zadnji del priklopnika tovornega vozila. Sopotnica, 33-letna Nemka, je na kraju umrla, voznik in dva otroka, ki sta bila prav tako v avtu, pa so poškodovani.

Ob 1.08 je na avtocesti med Postojno in Razdrtim, na počivališču Studenec, osebno vozilo trčilo v zadnji del priklopnika tovornega vozila, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

"Ob 1.11 smo bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila, 37-letni državljan Avstrije, na poti iz Ljubljane proti Kopru, na počivališču Studenec, zapeljal v desno na zelenico, ki ločuje avtocesto in počivališče," je pojasnila Anita Leskovec s Policijske uprave Koper. Po prvih podatkih je tam najprej trčil v obvestilno tablo za počivališče, zatem pa z desnim bokom v parkirano tovorno vozilo s priklopnikom.

37-letni Avstrijec je na počivališču Studenec z desnim bokom trčil v parkirano tovorno vozilo s priklopnikom.
37-letni Avstrijec je na počivališču Studenec z desnim bokom trčil v parkirano tovorno vozilo s priklopnikom. FOTO: PGD Postojna

Na kraju je umrla sopotnica, 33-letna državljanka Nemčije. V vozilu sta bila še dva
otroka, 13-letni državljan Avstrije in dve leti star državljan Nemčije, ki sta  poškodovana. Reševalci NMP Postojna in Sežana so ponesrečence oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Gasilci PGD Postojna so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator, pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in razsvetljevali mesto nesreče.

 

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3