Črna kronika

Prijatelju pomagal s 40 milijoni evrov?!

Rim, 06. 09. 2012 14.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Berlusconi naj bi v zadnjem desetletju poslovnežu Dell'Ultriju dal kar 40 milijonov evrov. Na sodišču je zanikal, da je to storil, ker ga je izsiljevala mafija, ampak je le "želel pomagati prijatelju, ki je potreboval denar".

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi FOTO: Reuters

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je v sredo na sodišču zanikal, da bi ga izsiljevala mafija. Dejal je, da je Marcellu Dell'Ultriju dal več deset milijonov evrov zgolj zato, ker je "želel pomagati prijatelju, ki je potreboval denar". "Dell'Ultri je prijatelj, poznava se že vrsto let in je sestavil mojo prvo nogometno ekipo. Pomembno je prispeval tudi k ustanovitvi moje družbe Pubitalia," je na sodišču dejal Berlusconi in dodal, da mu je zaradi tega hvaležen.

Berlusconi, ki naj bi Dell'Ultriju v zadnjem desetletju plačal prek 40 milijonov evrov, je osumljen, da je želel na ta način kupiti njegov molk o svojih domnevnih povezavah z organiziranimi kriminalnimi skupinami. Na sodišču je sicer nastopil kot priča v primeru izsiljevanja politikov s strani mafije.

Zaslišanje se je vrtelo predvsem okoli prodaje vile ob jezeru Como, ki jo je Berlusconi lani za 21 milijonov evrov kupil od Dell'Ultrija, čeprav je bila njena vrednost ocenjena na 9,5 milijona evrov.

Berlusconi zanika, da bi prek prijatelja plačeval mafiji za zaščito. Dell'Ultri pa zanika, da bi Berlusconija izsiljeval.

Poslovnež iz Palerma je bil leta 2004 obtožen na devet let zapora zaradi povezav z mafijo, leta 2010 so mu kazen znižali na sedem let, marca letos pa je italijansko vrhovno sodišče obsodbo razveljavilo in zahtevalo ponovno sojenje.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brabusednet
08. 09. 2012 13.00
Takšnega prijatelja,bi še jaz rabu,lahko je malce lažji,bi rabu samo en miljonček.To mi bi mogoče še Jankovič zrihtal,bom ga vprašu.
BMWmunja
07. 09. 2012 11.33
+0
"Prijatelju pomagal s 40 milijoni evrov?!" Če je zato uporabil SVOJ DENAR, ne vidim nič spornega. je pa vprašanje, kako je do njega prišel, da se lahko "razbacuje" celo u desetinami milijonov....
ian00
06. 09. 2012 21.17
HooplaToopla
06. 09. 2012 20.05
+9
To so vse starci in lanski sneg. Prihodnost evropskega kriminala je naveza J.J. - Thaci.