Črna kronika

22-letnik na profilih 'Ža Na', 'Kar In' ... mladoletnike prepričeval, naj mu pošiljajo gole fotografije

Maribor, 25. 09. 2014 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.D./U.Z.
Komentarji
0

Mariborski kriminalisti so k preiskovalni sodnici pripeljali 22-letnika, ki se je na lažnih profilih na Facebooku predstavljal za mlado dekle. Več mladoletnih žrtev je prepričal, da so mu poslale svoje gole fotografije. Najmanj s tremi se je tudi srečal in se predstavljal za uradno osebo oz. kriminalista. Zdaj je v priporu.

V torek ob 15.30 so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru privedli 22-letnega moškega iz Maribora, ki je utemeljeno osumljen storitve več kaznivih dejanj prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva ter kaznivega dejanja lažno izdajanje za uradno ali vojaško osebo. Po zaslišanju je dežurna preiskovalna sodnica zoper osumljenca odredila pripor.

(slika je simbolična)
(slika je simbolična) FOTO: Thinkstock

S tremi mladoletnimi žrtvami se je srečal in predstavljal za uradno osebo

Kot so sporočili s PU Maribor, je osumljeni zlorabljal mladoletne osebe za izdelavo slik seksualne vsebine. Ustvaril si je več različnih Facebook profilov, preko katerih je navezoval stike z žrtvami. Predstavljal se je za mlado privlačno dekle in na lažnih profilih objavljal fotografije mladih deklet. Tako je navezal več stikov z mladoletnimi žrtvami in otroci – oškodovanci, ki jih je pozneje prepričal, da so mu pošiljali svoje gole fotografije. Najmanj s tremi mladoletnimi žrtvami se je na območju Maribora in Ljubljane tudi srečal. V dveh primerih se je izdajal za uradno osebo oz. kriminalista, z namenom, da je od oškodovancev izsilil še več golih fotografij.

Če je kontaktiral tudi vas, obvestite policijo!

Policisti so še pojasnili, da je bil osumljeni za enaka kazniva dejanja obravnavan in ovaden že v začetku leta 2014, a ga to ni ustavilo.

Kriminalistična preiskava še ni zaključena. Za prvo kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do osmih let, za drugo pa denarna kazen ali kazen zapora do enega leta.

"Podane kazenske ovadbe v začetku leta 2014 utemeljujejo sum, da je eno mladoletno osebo celo spolno zlorabil. Do sedaj smo med vsemi kaznivimi dejanji v letošnjem  letu (vključno s tistimi iz začetka leta) identificirali 17 oškodovancev, utemeljeno pa sumimo, da je ovadeni storil še več kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost. Zato pozivamo vse oškodovance oz. žrtve k podaji kazenskih ovadb, če so postali njegova žrtev. V ta namen podajamo informacijo, da je osumljeni uporabljal več lažnih Facebook profilov, in sicer Žana Hajdinjak, Ža Na, Zorec Karin, Kar  in, Kar Ina in Tian Kadrunovsky, pri katerih je imel objavljene fotografije privlačnega mlajšega dekleta," so še sporočili policisti.

Ob tem so starše pozvali, naj ustrezno nadzirajo svoje otroke na spletu, otroke pa k varni uporabi spletnih družbenih omrežij in naznanilu morebitnih kaznivih dejanj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3