Črna kronika

Prijeli šest članov roparske tolpe Rožnati panter, nekaj osumljencev poskušalo pobegniti

Zagreb, 03. 06. 2015 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zagrebški policisti, oboroženi z avtomatskim orožjem, so izvedli akcijo, v kateri so prijeli šest članov kriminalne združbe Rožnati panter. V stanovanjih in garažah, ki so jih uporabljali prijeti, so našli orožje, strelivo, več bomb, mobilnih telefonov in različno dokumentacijo.

Hrvaška policija
Hrvaška policija FOTO: POP TV

Zagrebška policija je v torek prijela šest članov kriminalne združbe Rožnati panter, s tem pa preprečila rope več finančnih institucij v Zagrebu, poroča Jutarnji list. Med prijetimi so tudi trije državljani Srbije, dva iz BiH in eden iz Črne gore. V prostorih, ki so jih kriminalci imeli v najemu, so našli orožje in eksplozivne naprave.

Zagrebška policija ni razkrila podrobnosti o operaciji v eni izmed sosesk v Novem Zagrebu. Potrdili so, da so prijeli več oseb in da nadaljujejo preiskavo.

Policisti so bili med akcijo oboroženi tudi z avtomatskim orožjem, zaradi česar je nekatere stanovalce zajela panika. Priče so povedale, da je nekaj osumljencev poskušalo pobegniti, a so jih policisti prijeli. Nad sosesko je letel tudi policijski helikopter.

Našli orožje, strelivo, več bomb, mobilnih telefonov in različno dokumentacijo

V stanovanjih in garažah, ki so jih uporabljali prijeti, so našli orožje, strelivo, več bomb, mobilnih telefonov in različno dokumentacijo. Ukradli so tudi tri avtomobile, ki naj bi jih uporabili med načrtovanimi ropi.

Tolpo so več tednov spremljali, pri čemer so so sodelovali s policijami Francije, Švice in BiH. Ko so preiskovalci ugotovili, da skupina pripravlja oborožen rop, med katerim naj bi ukradli več sto tisoč kun, so se odločili za akcijo.

Rožnati panter je policijsko ime za mednarodno kriminalno mrežo roparjev, ki so na različnih koncih sveta izvedli več deset spektakularnih ropov, predvsem dragih kamnov. V mreži naj bi sodelovalo več sto oseb, večinoma iz Srbije, BiH in Črne gore. Naropali naj bi za najmanj pol milijarde dolarjev v več kot 20 državah, je objavil Interpol.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jani Prešern
03. 06. 2015 12.33
-3
Pink Panterji so le in izključno Črnogorci. Kakšen potni list imajo je pa druga pesem. Vsi od prvega do zadnjega so iz CG rodom.
robbenrega
03. 06. 2015 15.23
+8
Ni res, poglej si dokumentarni film v katerem nastopa tudi član organizacije :)
Jani Prešern
03. 06. 2015 16.19
+2
Pogledal in vem malo vec o tem. Prav tako so Šarić in ostali glavni akterji razbite narkonaveze Crnogorci po poreklu z razlicnimi potnimi listi. Zato da so jih namesto po CG iskali po hr, srb in bih..
speedfightpg@hotmail.com
04. 06. 2015 08.06
-2
ni res.... vecinoma so srbi, ceprav kaj so pa crnogorci drugega kot srbi.
civitasstain@gmail.com
04. 06. 2015 11.07
+1
Je politična debata, ali gre za kriminal?
Jani Prešern
04. 06. 2015 19.35
+0
joze drugi
03. 06. 2015 12.11
+16
Js sm jim pa glih prošnjo poslal, za delo v tujini.
BackAgain
03. 06. 2015 12.15
+8
bos mogel kaksen oring rop sam odigrat,pa če te ne najdejo plavi te bodo oni sami poiskali,
BackAgain
03. 06. 2015 12.06
+6
rožnati panter hahaha kaj dela prevajalnik:D dejansko niti niso pink panthers ker si tega naziva niso nadeli sami.